![]() |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradan gezimize devam ediyoruz.
Coffea arabica (Kahve Ağacı) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Asteridae Takım: Rubiales Aile: Rubiaceae Cins: Coffea Tür: C. arabica Binominal adı Coffea arabica Eklenti 178367 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Sayın Nuri Mürvet; beni 25 yıl öncesine götüren zaman yolcuğu için teşekkürler.
Hafta içi müsait bir zamanında bende uğrayıp bahçeyi ve hocalarımı ziyaret edeyim. |
Mehaba sayın cello
Uzun bir ara vermişsiniz, yirmibeş yıl evvel ki havası yok ama gitmek lazım..! Hatıraları tazelemek, insanın yüreğinde tarifi olmayan duygu fırtınaları estiriyor. İ.Ü Fen fakültesi biyoloji mezununu ağırlamaktan ve sohbet etmekten, hocalarımızda mutlu olur..! |
Kahve ağacının üzerindeki kırmızılar kahve çekirdeği mi?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Hhatice
Evet kahve çekirdekleri, yeşil halinden son kızarmış haline kadar olan fotoğraflarını hazırlıyorum birazdan paylaşacağım. Eklenti 178477 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Bekliyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın sevim4 hoş geldiniz.
Hazırsanız devam ediyoruz. Botanik bahçe, tropikal seradan Coffea arabica (Kahve Ağacı) Eklenti 178487 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Kahve ağacı ...Bu da ilk defa gördüklerimden.
|
Merhaba sayın aygün
Çok ilginç ve farklı çalı ve ağaç cinsleri var. Fotoğraflarını ve botonikal bilgilerini hazırlıyorum. Sıra ile paylaşmak istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradan
Coffea arabica (Kahve Ağacı) Eklenti 178493 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Sayın Mürvet ben birtanesinin içini görmek isterdim.
|
Sayın Mürvet tropikal seralarda Hoya türleri bulunuyor mu?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Meyve olarak olgunlaşmışlarını içini açarım fotoğrafını çeker paylaşırım. Botanik bahçe, tropikal seradan Coffea arabica (Kahve Ağacı) Eklenti 178626 Botanik bahçe, tropikal seradan Coffea arabica (Kahve Ağacı) meyvesi |
Boncuk boncuk ne kadar güzel
|
Merhaba sayın Hydrosuccess
Hoya türleri var. Çiçekte olmadıkları için ilgi çekmeyeceğini düşündüm, dolayısı ile fotoğraflarını çekmedim. Bir daha ki ziyaretimde, meraklıları için fotoğraflarını çekip, botanikal bilgilerini paylaşırım. |
Merhaba sayın Hhatice
Botanik bahçeden, tropikal seradan yeni bir bitki hazırlıyorum birazdan paylaşacağıım. |
Hoya meraklıları çiçekten çok yaprak görmeye alışık sayın Mürvet.Açıkçası hangi türler var ve serada gelişimleri nasıl çok merak ettiğimi belirtmeliyim.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
|
Merhaba sayın Hydrosuccess
Ziyarete gittiğimde, Hoya çiçeği meraklılarına yapraklı hallerini ve türlerini tanıtırım, bu paylaşım daha doğru oldu ..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçeden, tropikal seradan gezimize devam ediyoruz.
Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Hamamelididae Takım: Urticales Aile: Moraceae Cins: Ficus Tür: F. lyrata Binominal adı Ficus lyrata Eklenti 178636 Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Genel görüntüsü |
Bunun ismini çok merak ediyordum teşekkür ederim öğrenmiş oldum ve birazda araştırdım bu isimle. Çiçek açıyor zannediyordum sanırım açmıyormuş.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Çiçek açmaz mı..? Meyve bile veriyor, birazdan fotoğraflarını paylaşacağım. Eklenti 178639 Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Yaprak yapısı ve yaprak filizi |
Ficus lyrata arkadaşların evlerinde ve hastanede görmüştüm .Parlak deri gibi yaprakları var .Çiçeği varmı diye merak ediyordum .Geniş solanlar için güzel bir salon bitkisi tropik bölgelerde ağaç oluyor herhalde
|
Sayın Hhatice
Tüm bilgileriniz doğru, vatanı Afrika tropikal kuşağı, 12- metre boy yapabilen, budama ile kontrol edilebilir yapısı vardır. Ficus cinsleri olduğu için çiçeklenmesi incir meyvesi gibi ..! Fakat meyve yapısı yuvarlak kozalak gibi olur. Meyvesi yenmez. Fotoğrafını hazırlıyorum, paylaşacağım..! |
Açıkçası ismini bilmiyordum fakat çiçek açtığını duymuştum. Burdaki çiçekçide mevcut ve epey iddalaşmştık ben bi bakınayım demiştim. İşte buda bakmakla görmek arasındaki farkı ortaya koyuyor iyice araştıramamışım.
(Bilmemişlik zor tabi ama öğrenememişliğinde savunulacak tarafı yok, bunlarıda sizden öğreneceğiz Sayın Mürvet.) |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Botanikal bilgiler uzmanlaşılmış cins, türler haricinde, bütün cins ve türleri bilmek olanaksız, bende sizin gibi bu bitki deryasında bir şey bildiğimi iddaa edemem, mesleğimiz gereği bazı bitkileri tanıyoruz. Tanıdığımız bitkileri sizlerle paylaşırken, bende bilgilerimi tazeliyorum. Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Eklenti 178644 Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Çiçeklenmesi ve meyvesi |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçeden, gezimize farklı bir bitki ile devam ediyoruz.
Solanum giganteum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Asteridae Takım: Solanales Aile: Solanaceae Cins: Solanum Tür: S. giganteum Binominal adı Solanum giganteum Eklenti 178651 Solanum giganteum |
Her şey harika ellerinize sağlık.
|
Sessiz sessiz izliyorum burdayım ;)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın sevim4 hoş geldiniz.
Bugün bahçe gezimiz çok güzel olacak. Solanum giganteum, benim bu bitkide en çok ilgimi çeken, kılavuz gibi ilk yaprak çıkışının sonradan gelişimi duruyor ve ikinci yaprak çıkışı bitkiye has özellikte olması ve kadife gibi yaprak yapısı var. Çiçekleride çok güzel..! Evet gezimize devam ediyoruz. Eklenti 178761 Solanum giganteum, Yaprak yapısı |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın iris41 hoş geldiniz.
Bugün bahçe gezimiz sizlerin katılımı ile daha da güzel olacak..! Solanum giganteum Eklenti 178762 Solanum giganteum yaprak yapısı |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025