![]() |
2 Eklenti(ler)
Merhaba
Bugün botanik bahçede inanılmaz bir hareketlilik vardı. Bahçeye gelen misafirlerin heyecanı beni de sardı, takıldım peşlerine ve sizler için fotoğrafladım..! Eklenti 182848 Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, botanik serada Etobur (Böcekçil) bitkileri tanıtıyor. Eklenti 182849 Bahçede sorumlu stajyer arkadaşlarımız, botanik serada Etobur (Böcekçil) bitkileri tanıtıyor. |
Aman , aman ne güzel misafirler bunlar . Nasıl da dikkatle dinliyorlar .Seneler sonra bile bu gün yaptıkları bu geziyi unutmayacaklarına eminim .
|
Selam.
Zeytinburnu tıbbi bitkiler parkını gezdim gecen sene muhteşemdi pazar günleri gönüllü calışabilecegimi söyledigimde kapalıyız deminmişti . bahceyi gezmek sizleri tanımak cok isterim sayın nuri bey heyacanı şimdiden sardı teşekkürler |
Ahh, biz de geleceğiz, biz de ......!
|
Sayın Hhatice merhaba
Bahçeye renk geldi, cıvıl cıvıl, çocuklar içinde iyi bir gün geçirme fırsatı, unulmayacak bir anı olur. |
Alıntı:
Aygün'üm beni de götür :)P |
Sayın iris41 merhaba
Kamu, resmi idareli yerlerde bu sorunlar oluyor. Sizinle tanışmakta benide çok mutlu eder. Saygılarımla.. |
Alıntı:
|
Sayın aygün merhaba
Sizin yerinizi hazırladık, nasip olur İnşallah... |
Beni orda farzedin. Mesela pembe montlu kız bendim.
|
Merhaba Nuri Bey
İnşallah bahara oradayız. |
Alıntı:
|
Uyar uyar.:)))
|
Özür hocam... Biz böyle böyle dersi mi kaynattık ne...
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Sizinde yeriniz hazır ve gelmek isteyen dostlarımızıda davet edelim, buyrun bahçe gezimize bekleriz efendim..! |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Rica ederim utandırıyorsunuz, kaynatmak ne demek..! Bahçede, öyle hızlı gelişmeler oluyor ki, sizlerle paylaşımlarımda birikimler oluyor mesela; ordidelerin yeni türleri açtı, irislerin bir bölümü çiçek açtı, mahonyalar hepsi çiçekte kokuları süper, malta erikleri çiçekte, soğanlılardan nergislerin bir bölümü açtı, seranın içindekiler çiçek açma yarışı yapıyorlar hepsinin fotoğrafları ve bilgileri yığıldı. Pazar günü iki kamyon bitki kolleksiyonu geliyor, dikim ve peyzaj işleri devam ediyor. Bu çalışmalarında fotoğraf ve bilgileride birikiyor. Konumuz: Tropikal seradayız, Epiphyte: Epifit bitkiler devam edelim bilgileri eritelim..! Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 182943 Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
Listeye beni de yazın :)
1978-79 öğretim yılında Genel Botanik derslerini yapmıştık orda.(30 yıl mı olmuş? Ne kadar da çabuk geçmiş zaman) O yıllardan sonra bir daha gitmedim Botanik Enstitüsüne. Sizlerle birlikte anıları tazelemek harika olur :)) |
Sayın Eser İlhan merhaba
Uzunca bir süre dediğiniz gibi anıları tazelemek, güzel olur bekleriz, efendim..! |
1 Eklenti(ler)
Tropikal seradayız, Epiphyte: Epifit bitkiler devam edelim..!
Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 182947 Bilbergia nutans Epifit özellik taşır |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bilbergia nutans. H.Wendl Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Angiosperms Bölüm:Monocots Bölüm: Commelinids Takım: Poales Aile: Bromeliaceae Cins: Billbergia Tür: B. nutans Binominal adı Billbergia nutans H.Wendl Eklenti 182955 Bilbergia nutans Epifit özellik taşır, çiçek goncası oluşumu |
1 Eklenti(ler)
Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 182959 Bilbergia nutans, çiçek goncası |
1 Eklenti(ler)
Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 182967 Bilbergia nutans, çiçek goncası |
Çiçeklenme zamanı bu aylardamıdır?
|
Goncası bile çok güzel.
|
Kafur Ağacını benim sevdiğim bir anime ustası filminde yer vermiş. O kadar ulu bir ağaç olarak çizmiş ki, ağacı görünce adını merak ettim ve hemen cevap geldi: Kafur Ağacı. :)
Özellikle yükledim, işte link; http://www.youtube.com/watch?v=gXIIXy_VfVk |
Sayın Mürvet, biraz özelliklerini anlatır mısınız? Su ihtiyacı, ışık, toprak... Sıvı besin vermelimiyiz mesela?
|
Sayın Mürvet botanik bahçeyi nefessiz izliyorum ve nekadar bilmediğim bitki türü varmış. Bizleri bilgilendirdiğiniz için size birkez daha teşekkür ederim. Bu bahçede gezinmek bir zevk.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Çiçeklenme mevsimi yaz sonu ve kasım ayının sonuna kadar olan dönemdir. Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 183055 Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
1 Eklenti(ler)
Sayın sevim4 merhaba
Farklı çiçeklenmesi ile sıradışı bir bitkidir, size katılıyorum..! Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. Eklenti 183056 Bilbergia nutans Epifit özellik taşır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025