![]() |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe üçüncü bölüm kaya bahçeleri düzenlemesi..!
Eklenti 185787 Sedum ve suculent parselleri..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185789 Sedum ve suculent parselleri..! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 185791 Sedum ve suculent parselleri..! |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerinden ve bitkilerini izliyorsunuz fakat sıkıldınız hisssediyorum..!
Çiçekli bitkiler daha çekici o bölüme geçelim..! Botanik bahçede, sonbahar ve kış mevsiminde çiçeklennen bitkilerle devam edelim... Eklenti 185799 Calicanthus fragrans -(Chimonanthus praecox) |
Bunun ne olduğunu bilmiyorum ama güzel çiçekler.
|
Alıntı:
Bu bitkiyi tanısanız, en favori bitkilerinizin başında yer alır. Botanik bahçede bu bitkinin kokusunu takip edersiniz, sümbül kokusunun bir değişiği yanından geçenler kokudan büyülenir adım atamazlar..! |
Oturacağımız yeri buldum o zaman......!
|
Yaprakları yok mu?
|
Sayın aygün merhaba
Cuma günü Cerrahpaşa adli tıptan gezi için geldiler, stajyer arkadaşlarımızın işleri vardı, geziyi benim rehberliğimde yaptık..! Bütün bahçe dolaşıldı, veda edildi, abartmıyorum o ağacın kokusunu bir kere daha koklayalım öyle veda edelim dediler. Terar dönüldü, ciğerler doluncaya, nefs duruluncaya kadar koklanıldı sonra veda edildi..! Ben masayı ve bankları tam karşısına şimdiden taşıyım..! |
İyice meraklandırdınız. Ben şimdi nerden bulup koklayayım :(
|
Daha bir meraklandım şimdi.............!
Bank ve masa...........Çok makbule geçer :) Sağolun.... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Hay Allah bu kadar çok detaylı anlatmasaydım keşke..! Bir çaresi var, sümbül kokusu ve limon çiçeği kokusunu parfüm olarak alın, odanın bir köşesine birini, öteki köşesine birini sıkın tam ortasına bir sandalye koyun ve kokuyu derin derin koklayın, birde botanik bahçede kendinizi hayal edin tamamdır işte..! Canlısını koklamaya davetlisiniz, ailenizle birlikte buyrun bekleriz..! Botanik bahçede, sonbahar ve kış mevsiminde çiçeklennen bitkilerle devam edelim... Eklenti 185822 Calicanthus fragrans -Chimonanthus praecox |
Sümbüllerin ya da başka çiçeklerin en doğal kokularını yansıtan parfümler olduğunu zannetmiyorum. Siz ve eğer giderseniz Sevgili Aygün Hocam benim yerimede koklayınız. Ne yapalım biz görselleriylede yetinmesini biliriz.
|
Sayın aygün
Dediğiniz gibi, harika bir enerjisi var, bütün paylaşımları içten canı gönülden..! |
Susunnn! Öğrenciye bu kadar iltifat yapılmaz şımartırsınız sonra.
|
Alıntı:
|
Sayın ayse_afyonlu
Dediğiniz çok doğru, sizin engin hoş görünüze sığınarak latife yaptım.. Saygılarımla..! Sayın aygün hocamla birlikte, bahçe gezimizde sizi hep anacağız bende söz veriyorum..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede, sonbahar ve kış mevsiminde çiçeklennen bitkilerle devam edelim...
Eklenti 185830 Calicanthus fragrans-Chimonanthus praecox |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede olmadığı için önerdiğim Mantar Meşesi(Quercus Suber) , hocalarımız tarafından kubul edilip onay verildi, temin edip bahçeye kazandırdığım için çok mutluyum..!
Eklenti 185832 Mantar Meşesi(Quercus Suber) |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede ilgi çekici bir ağaç Mantar Meşesi(Quercus Suber)
Eklenti 185842 Mantar Meşesi(Quercus Suber) gövde yapısı |
Adı nereden geliyor sayın Murvet?
|
1 Eklenti(ler)
Resim için özür dilerim önce ama bu ağaç gövdesinin bende oluşan çağrışımını göstermek istedim.
Yüksekteyiz uçuyoruz ve uçaktan yer yüzünün görünüşü. Vadiler, göller, dağlar, akar sular,... Çok mu abarttım acaba? |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Adı, ağacın kabuğundan mantar yapılmasından geliyor. Yapılan malzemeler sişe mantarı, conta, sesyalıtım levhası, ayakkabı ökçesi, balıkçılıkta mantar vs .vs. Yaprak dökmeyen bir ağaçtır, kabuklarının özel bıçaklarla soyulmasından sonra , tekrar kendini toparlayıp eski haline gelmesi 12-15 yılı bulur... Eklenti 185849 Kaynak resimle ağacın kabuk soyma aşamasının fotoğrafı..! |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Harikasınız, yorumlar süper, sizin yorumunuzdan sonra dikkatle baktım, baktım kahve falı gibi daldım gittim..! Botanik bahçede ilgi çekici bir ağaç Mantar Meşesi(Quercus Suber) Eklenti 185850 Mantar Meşesi(Quercus Suber) gövde yapısı |
A, çok şaşırdım.......!
Ben de ayakkabılardaki (çocukluğumda çok modaydı) mantarı hep merak etmiştim, neden yapılıyor diye. Bir ağacın kabuğundan elde edildiği hiç aklıma gelmezdi......! Şimdi size hocam demekte haksız mıyız.......?! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın aygün
Ben bilgilerimi sizler ile paylaşıyorum hocam, sizler varken ..! İlginize çok teşekkür ederim... |
Sayın ayse_afyonlu
Ticari düşünürseniz, sağılan inek gibi..! Duygusal bakarsak içler acısı..! Bakış açısına göre değişiyor.. Bu işlemler ağacın ölümüne kadar sürgitsin devam ediyor..! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025