![]() |
Yaprak yapısı öyle etkileyici ki; çiçeği aratmıyor bence.
Pudra şekerli kurabiye...........:) |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Çay içiyordum, aklıma kurabiye fikrini getirdiniz..! Pudra şekerli un kurabiyesi harika olurdu, olsada yiyebilsek, geçte oldu pastaneyede gidilmez, bisküvi vardı onla idare edelim bari..! Botanik bahçe, tropikal seradayız, farklı bir bir epifit bitkimiz (Bromeliaceae) ailesinden Aechmea'yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz. Eklenti 184451 Aechmea |
Keşke "çiğ düşmüş gibi" deseydim.........:(
|
Desenize gözlerimiz baharda daha çok ışıldayacak.Zevkle takip edeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Sizlere botanik bahçede yapılan çalışmalar hakkında paylaşımlar sunmak istiyorum ... Bugün botanik bahçede öğleden sonra yağan yağmurun etkisi ile öğleden sonra paydos edildi..! Doğal çiçek soğanlıları (Geofit) sergilenmesi için yapılan kasaların yapım aşamaları sürüyor havalar müsade ederse en fazla bir haftalık bir işimiz kaldı..! Kaya bahçelerimizde bitti..! Yürüyüş yollarının yapımı sürüyor, ayın 21'inde bitiririz İnşallah..! Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184575 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Sayın fatma sunay merhaba
Botanik bahçede yapım aşamaları süren çalışmalarımızdan örnekler..! Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184578 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Konuyu atlamışım, dediğiniz gibi derin dikmemek lazım, kök boğazı toprak seviyesinde olacak..! Botanik bahçede yapım aşamaları süren çalışmalarımızdan örnekler..! Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184580 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçede yapım aşamaları süren çalışmalarımızdan örnekler..!
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184582 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184583 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
Umarım havalar sizi idare eder.
Kolaylıklar diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Botanik bahçede bizim yapacağımız işlerin %80 ini bitirdik... Kaya bahçeleri bitti, malçlama işlemlerimiz sürüyor... Yürüyüş yollarıda bitmek üzere yarından sonra hava yine düzelicek İnşallah 2-3 günlük işimiz kaldı... Doğal çiçek soğanlıları (Geofit) kasalarımızın yapımı bir hafta sürer, bu kasalara Türkiyemizin her yerinden gelen doğal çiçek soğanlıları (Geofit) dikimlerini ve düzenlemelerinin fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım..! Botanik bahçede yapım aşamaları süren çalışmalarımızdan örnekler..! Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184588 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184589 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184590 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184594 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
Bahçe hak ettiği duruma sayenizde kavuşacak sayın Murvet.
Ne mutlu size.....! |
1 Eklenti(ler)
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184595 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Ne mutlu bize hakikatten inanılmaz mutluyum..! Bu yapılan çalışmalar 1 inci etap çalışmaları 8 kişilik ekiple devam ediyor. Daha sonra göletlerin ıslahı ve peyzaj düzenleme çalışmalarına geçeceğiz nasip olursa..! Bu çalışmalarımızı bahçede gören, doğa dostlarımız gönüllü olarak çalışarak bizlere yardım ediyorlar. Yardımlarından dolayı tüm gönüllü çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Botanik bahçede yapım aşamaları süren çalışmalarımızdan örnekler..! Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184598 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184600 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
1 Eklenti(ler)
Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! Eklenti 184606 Çalışma yapılan alanın ve ustalarımın çalışmalarından kesitler..! |
Yere döktükleriniz asfalt mı beton mu anlayamadım? Ben böyle doğal yerlerde asvalt görüntüsünü sevmiyorum. Ama siz daha iyisini biliyorsunuz nede olsa. Benimkisi sadece görüş açısı.
|
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Bahçedeki yürüyüş yollarına küp ve dikdörtgen pirizma taş döşenecek, sizin dikkatinizi çeken malzeme siyah taş tozudur, döşenecek taşların zeminde düzgün şekilde durması için ve oynamaması için serilen ilk malzemedir. Taşlar dizildikten sonra üzerinden kompaktör dediğimiz darbe yapan makina ile taşlar yerine sabitlenir. Zemin döşemesinin yarım yapılmış halini fotoğrafları çok çirkin onun için paylaşmadım bitmiş halinin fotoğraflarını hafta başında paylaşırım..! |
Ne mutlu sana sayın mürüvet,şimdi sıcak bir bardak çay için keyfini çıkardın.
Tüm emekleri geçen herkesin ellerine sağlık. |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerinin peyzaj düzenleme işleri bitti.. Kaya bahçelerine bodur ibreliler ve aromatik bitki türlerinin bölümleri yapıldı..! Soğanlı ve otsu bitkilerin dikimleride yapıldı..! Eklenti 184619 Soğanlı ve otsu bitkilerin dikimlerinden sonra malçla kaplama işlemlerinin yapımı. |
1 Eklenti(ler)
Sayın sevim4 merhaba
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Bahçede kardelenler yanılıp çiçek açmaya başladı. Kamelyalarda çiçeklenmeye başladı, bahçede sonbahar çiçeklenmeleri devam ediyor. Eklenti 184622 Galanthus plicatus |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025