![]() |
Sayın aygün hoş geldiniz.
Bazı istekleri vardır bizlerin, ne kadar zorlarsak o kadar bizden uzaklaşır. Bazı isteklerimiz vardır, her halde gönülden isteriz bilemem önünüzde durur size sunulur, işte böyle bir şey bu bahçenin durumu..! İnanılır gibi değil..! Hocalarımın bana olan güvenlerine de sonsuz teşekkürler ediyorum. Kaya bahçeleri yapıldığından beri ilk defa bizlerin ellerinden geçiyor, benim için tarifi imkansız bir duygu..! İmkanlarımızın ölçüsünde en iyisini yapabilmek için çalışacağız. Bizim için kendimizi geliştirmemiz içinde çok iyi fırsat, dileğim her şeyin iyi gitmesi..! |
Sayın aygün
Düşüncelerinize katılıyorum, doğrudur. Toprak yapısı ortamdan dolayı (yaprak çürüğü) çok güzel, solucanların buna katkısı yaprak çürüklerinle beslenip, toprakta kanallar açarak toprağın havalanmasını sağlıyorlar birde dışkıları ile toprak yapısını geliştiriyorlar..! |
1 Eklenti(ler)
Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..!
Devam ediyoruz. Eklenti 180086 |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180087 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180088 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..! |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180090 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..! |
Alıntı:
İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi emin ellerde .Hocalarımız zeki insanlar işi kimin en iyi şekliyle ,Düzenli, zevkli, üçkağıtsız yapacağını biliyorlar .Bu güne kadar yaptıklarınız ortada siz sabırlı ve çalışkansınız . |
Hhatice Hanıma katılmamak mümkün mü? Öyle gerçekten. Bu anlamda bahçe ihtiyacı olan şansa kavuşmuş.
|
Sayın Hhatice
Sayın aygün Teşekkür ederim, Botanik bahçemize katkılarımız dediğimiz ölçülerde, imkânlarımız kısıtlı fakat bu mazeret değil elimizden geldiği kadarı ile en iyi proje ve uygulama ile bu işin altından kalkabilmek..! Umarım, tüm aksilikler bizden uzak durur İnşallah..!. |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180094 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü |
İnanamıyorum, bahçe rizom cennetine dönüşmüş adeta.
Ve sanırım minişlerimle en güzel halini göreceğiz baharda.;) |
Sayın aygün
Nasip olursa, en güzel hallerini göreceklerdir. Bu bölümden çıkan her soğan ve rizomun saksılama işlemleri türler karışmasın diye büyük özen gösteriliyor. Bir bölüm bitmeden, öteki bölüme kesinlikle geçilmiyor. Bu işlemleri üç kişilik ekiple yapıyoruz, sonradan işin temposuna göre eleman sayımız artacak. Bu bölümde ağaçlardan düşen tohumlar tutmuş, minik fidanlar olmuşlar bu fidanlarıda titizlikle çıkartıp saksılıyoruz. Fotoğraflarını paylaşacağım..! Tam bonzai formu verilecek yaştalar ..! |
Bunu bana yapmayacaktınız sayın Murvet:)
Tam da bonsaiye merak sardığım şu günlerde... İnanır mısınız bazen site önlerine atılmış, günler sonra tabii kuruduğu için işe yaramayacak, yaş olsa aday olabilecek ağaçlara bakıyorum . İçim gidiyor. :( |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180097 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü yapıldıktan sonraki alanın hali..! |
Merhaba
Kurban bayramınız mübarek olsun, sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu geçmesini temenni ederim. |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Arka fonda bulunan bitkiler sökümü daha sonra yapılacak, öndeki tohumdan çıkan Taxus baccata (Porsuk) arkada görünen Phyllitis scolopedrium (Sığır Dili Eğreltisi) fotoğraflarını ve botonikal bilgilerini paylaşacağım..! Eklenti 180228 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü yapıldıktan sonraki alanın hali..! |
2 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Bonsai (Bonzai) aday olabilecek Taxus baccata (Porsuk) fidanı, ve Laurus nobilis (Defne) fideleri..! Eklenti 180232 Taxus baccata (Porsuk) fidanı topraktaki hali Eklenti 180229 Taxus baccata (Porsuk) fidanı saksılanmış hali |
Alıntı:
Sizinde bayramınız kutlu olsun Sağlıklı güzel bayramlar diliyorum . |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice Teşekkür ederim.
Bizim bayramımız bitti yarın İ.Ü Botanik bahçesinde kaya bahçelerini düzenlemeye devam ediyoruz. Fotoğraflar ve botanikal bilgiler çok fazla paylaşamazsam birikiyor, 2000 adet fotoğraf çekimi yapıldı. Toprak altından çıkan her bitkinin cinsleri ve türleri fotoğraflayıp bilgileri tutuluyor. Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..! Devam ediyoruz. Eklenti 180230 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..! |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180231 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..! |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180233 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Topraktaki Crocus sativus soğanları ve solucan faaliyetleri Eklenti 180234 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü |
3 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180257 Topraktaki Crocus sativus soğanları ve solucan faaliyetleri Eklenti 180258 Topraktaki Crocus sativus soğanları ve solucan faaliyetleri Eklenti 180260 Topraktaki Crocus sativus soğanları ve solucan faaliyetleri |
2 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Eklenti 180262 Topraktaki Crocus sativus soğanları ve solucan faaliyetleri Eklenti 180263 Topraktaki Crocus sativus soğanları ve solucan faaliyetleri |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Acanthus Mollıs (Ayı Pençesi) Eklenti 180266 Acanthus Mollıs (Ayı Pençesi) Tohumdan fidesi |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Acanthus Mollıs (Ayı Pençesi) Eklenti 180270 Acanthus Mollıs (Ayı Pençesi) Tohumdan fidesi |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Acanthus Mollıs (Ayı Pençesi) Eklenti 180271 Acanthus Mollıs (Ayı Pençesi) Tohumdan fidesi |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Arum maculatum (Yılan yastığı) Eklenti 180272 Arum maculatum (Yılan yastığı) Fidesi |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Arum maculatum (Yılan yastığı) Eklenti 180273 Arum maculatum (Yılan yastığı) Fidesi |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Arum maculatum (Yılan yastığı) Eklenti 180385 Arum maculatum (Yılan yastığı) Rizom yapısı |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025