![]() |
1 Eklenti(ler)
Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü ve geçici olarak saksılanması..!
Devam ediyoruz. Arum maculatum (Yılan yastığı) Eklenti 180386 Arum maculatum (Yılan yastığı) Rizom yapısı |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Arum maculatum (Yılan yastığı) Eklenti 180387 Arum maculatum (Yılan yastığı) Rizom yapısı |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Arum maculatum (Yılan yastığı) Eklenti 180393 Arum maculatum (Yılan yastığı) Rizom yapısı, fidesi |
1 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Arum maculatum (Yılan yastığı) Eklenti 180400 Arum maculatum (Yılan yastığı) |
Sayın Nuri Murvet
Halen aktif olduğunuz iki başlığı da dikkatle takip ediyorum. Bildiğiniz gibi ben sessiz izleyiciyim. Tüm paylaşımlarınız çok kaliteli ve öğretici. Ellerinize, zihninize sağlık. |
Sayın k_donmez hoş geldiniz.
Beni mutlu ettiniz..! Takip ettiğiniz için teşekkür ederim. Biz sizin sedanıza alışığız, çokta sessiz kalmayınız lütfen..! |
1 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerini söküm alanı içersinde kalan bitkimizin adı Phyllitis scolopendrium (Sığır Dili Eğrelti Otu) nu fotografları ve botanikal bilgileri ile tanımaya devam edelim..! Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisi Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta – Ferns Sınıf: Pteridopsida Takım: Blechnales Aile: Aspleniaceae Alt Aile: Polypodiaceae Cins: Asplenium(Phyllitis) Tür: Asplenium( Phyllitis)scolopendrium Binominal adı Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Eklenti 180512 Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisi |
Alıntı:
Ben ayı pançesinin soğanlı olduğunu bilmiyordum .Daha önce sitedeki bazı arkadaşlardan tohum rica ettim . Sanırım tohum alamadılar.Demek soğanlı bir bitkiymiş . Yılan yastığı ilk 11 yaşındayken dikkatimi çeken bir bitki ,Ozaman misafir olduğum bir köyde ne kadar güzel yaprağı var adı ne bunun diye sormuştum . Elleme zehirli demişlerdi .Bu sene bizim köyde kırmızı tohumlarını gördüm .Sanırım şifalı bir bitki |
Sayın Hhatice merhaba
Sanırım konu başlığı yüzünden istemeden sizi yanılttım galiba..! Soğanlı bitkilerin sökümü yapılırken, Acanthus bitkisinin tohumu düşmüş çimlenmiş, bende bu çimlenme anını fotoğraflayıp paylaştım..! Acanthus Mollıs (Ayı Pençesi) bitkisi soğanlı değildir. Kök yapısı saçak yapıdadır, yaşlı bitkilerde rizom kök oluşumuna doğru bir gelişim gösterir. Yılan yastığı, dediğiniz gibi şifalı bitkiler gurubuna giriyor ve yapraklarından yemekte yapılıyor. |
1 Eklenti(ler)
Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisini tanımaya devam ediyoruz.
Eklenti 180514 Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisi |
1 Eklenti(ler)
Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisini tanımaya devam ediyoruz.
Eklenti 180515 Asplenium scolopendrium (Phyllitis scolopendrium) Sığır dili eğreltisi Yaprakta altında spor (üreme hücresi) oluşumu..! |
2 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz. Kaya bahçesinin birinci bölümünün söküm işlemleri tamamlandı. Kaya bahçeleri toplam 450 m2 dir. Genel yabani ot temizliği yapıldı. Şu an söküm işleminin 3/1 bölümü yapıldı. 3/1 Bölümünün kaya bahçelerinin kaya uygulama çalışmalarına başlandı. Eklenti 180665 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü Eklenti 180666 Soğanlı (Geofit), rizomlu bitkilerin sökümü |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Kaya bahçelerinin yapım aşamaları..!
Eklenti 180686 Kaya bahçelerinin yapım aşamaları..! Eklenti 180687 Kaya bahçelerinin yapım aşamaları..! |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Kaya bahçelerinin yapım aşamalarını paylaşırken, bahçede kırmızı çiçekleriyle merhaba diyen bitkimizi tanıyalım ..! Cestrum elegans Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Asteridae Takım: Solanales Aile: Solanaceae Cins: Cestrum Tür: Cestrum elegans Binominal adı Cestrum elegans Eklenti 180925 İ.Ü Botanik bahçesi |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice merhaba
İlgili bölüme adını ve botanikal bilgilerini ilave ettim. Mevsimin son çiçeklerini veriyordu, paylaşmak istedim..! Tagetes patula (Kadife çiçeği) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Asteridae Takım: Asterales Aile: Asteraceae Cins: Tagetes Tür: T. patula Binominal adı Tagetes patula Eklenti 181070 Tagetes patula (Kadife çiçeği) |
Çk güzel hepside...
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu hoş geldiniz.
Devam ediyoruz. Tagetes patula (Kadife çiçeği) Eklenti 181074 Tagetes patula (Kadife çiçeği) |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Murvet, yine şenlendirmişsiniz sayfayı.
Bu arada geç oldu kusura bakmayın; telaş, koşturma... Yazamadım. Geçmiş bayramınız kutlu olsun. |
Sayın aygün hoş geldiniz.
Bayram heyecandır, telâştır, rica ederim..! Sizi canlı ve sıhhatli gördüm, önemli olanda budur..! Bende sizin geçmiş bayramınızı kutlarım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025