![]() |
Sayın Güler
Benim mantığım şöyle der..! Olmaz diye bir şey yoktur... Madem çok sevdiğiniz bitkiniz taban suyundan etkileniyor... Sizde ekim toprağını yükselterek bu bitkiyi bahçenize kazandırın... Bitkinizin yerini tespit edin iki tane daire çizin birisi 1 metre, bu daire içine 70cm bir daire daha çizin, 70 cm daire ile 1metre olan dairenizin arasını kazın ne kadar en az 60 cm kazıldımı tamam, şimdi 70 cmlik dairenizdende 30cm alın çukur olan bölüme irice çakıl veya mıcır dökün saksınızı Calicanthus Fragrans bitkinizi 70cm lik daire üzerine oturtun normal bahçe toprağına yarı yarıya sıva kumu koyun dikkat edin deniz kumu olmasın güzelce karıştırın saksınızı bu harçla kapatın birazda şişkin öbek yaparsınız, tamamdır Bahçenize bu bitkiyi kazandırdık hayırlı olsun..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada yeni bir bitki türümüzü Guzmania tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!
Eklenti 186098 Guzmania |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada yeni bir bitki türümüzü Guzmania tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!
Eklenti 186142 Guzmania |
Nuri bey Guzmaniayı cok seviyorum her rengini almıştım ama ne yazıkki yetiştirememiştim hepsi kuruyup öldüler.
bakımı hakkında pratik bilgi verirseniz cok sevinecegim . |
Sayın iris41 hoş geldiniz.
Guzmania ev ortamında bakılması zor bir bitkidir, nedeni yüksek neme ve +18- +28 sıcaklık arası ısı ister, bu ortam sağlanırsa iyi gelişim gösterir. Guzmania, Bromeliaceae ailesinden epifit özelliği olan bitkidir. Bakımı orkide bakımı gibi yapılırsa, başarılı olur. Sayfa 11 - mesaj 328 de paylaşmıştım Guzmania bakımıda aynıdır. |
Alıntı:
|
Sayın ankstel hoş geldiniz
Sizinle tanışmak güzel merhaba ..! İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi 4 Haziran 1937'den beri bilgi veriyor..! Bende kendimce, hocalarımızın izni ile üzerine bir şeyler katmadan yalın halinle gördüklerimi ve izlediklerimi sizler ile paylaşıyorum..! Daha bu paylaşıma yeni başladım, müsade edildiği sürecede sizler ile paylaşmaya devam edeceğim..! Katkımız oluyorsa bundan mutluluk duyarım.. Saygılarımla... |
Bu gün dahi birçok üniversitenin bu zamanda botanik bahçesi kurmak akıllarına gemiyordur.
Hiç kaç üniversitenin botanik bahçesi vardır bilen var mı? İşte öğrenim ciddiyetinin ne zaman daha ileri görüşlü olduğu yukarıdaki mesajdan anlaşılmaktadır. |
Sayın nariçi merhaba, hoş geldiniz
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Çok özel bir yerdir, tanımak lazım, hocalarımın inanılmaz sevgisi ve gayretleri ile bu günlere gelinmiştir..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada yeni bir bitki türümüzü Spathiphyllum tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!
Eklenti 186225 Spathiphyllum |
Barış yelkeni...
|
Sayın ziraatteknikeri merhaba
Barış yelkeni... güzel bir isim paylaştığın için teşekkür ederim..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada yeni bir bitki türümüzü Spathiphyllum tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!
Eklenti 186230 Spathiphyllum |
Sn. Nuri Mürvet,
Emek ve çalışmalarınızı takdirle, her detayı atlaman izleyen bir gözlemcinizim. Ayak izlerinizi takip ediyorum. Bir anlamda, "biri sizi gözetliyor"diyebiliriz. |
Sayın hozat merhaba hoş geldiniz.
Sizin tarafınızdan izlenmek, sizin ilginizi çekebilmek, varlığınızı bilmek benim için büyük mutluluktur..! Çok teşekkür ederim... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 186233 Spathiphyllum |
Spathiphyllum
Hocam merhaba
Geçen hafta içerisinde eşime Kipadan çiçekler almıştım ve bu sizin paylaştığınız Spathiphyllum bitkiside çiçekler arasındaydı, bakımı konusunda kararsız kaldığımdan almadım, belki hâlâ vardır bilmiyorum, bakımı evde zor değilse almak isterim, ne dersiniz ? Mehmet |
Sayın Nuri Murvet iki haftadır memlekette olduğum için sizi takip edemedim.Buarada çok güzel resimler yükenmiş emeğinize sağlık. Adını bilmeyerek diktiğim bitkinin şimdi tavşan memesi olduğunu öğrendim fakat üç sene aynı şekilde dört yaprak olarak kaldı ve kurudu.Benim toprak biraz sertti acaba ondan olabilirmi.
|
Sayın merlict merhaba
Eşinize verebileceğiniz en güzel bitkilerden, hemen alın derim..! İki türü vardır. Birisinin yaprakları oldukça büyük, çiçekleride iridir, yalnız çiçeklenmesi azdır. İkincinin yaprakları daha ufak, çiçekleri küçüktür, yalnız yılın her döneminde iyi bakılırsa çiçeklenir. Tercih senin..! Bakımı : yarı gölge ortam, gelişim sürecinde sık ve az su verin, tabak altında su bırakmayın, bu mevsimde aşırı sulamadan kaçının..! |
Sayın fatma sunay hoş geldiniz.
Ruscus hypoglossum (Tavşan memesi) memesi bitkisi orman altı bitkileridir. Gelişimi yavaş, güneşe asla tahammülleri yoktur, toprak yapısı drene olabilen gevşek topraklarda gelişimi iyidir. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 186244 Spathiphyllum |
Alıntı:
Mehmet |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada herkesce çok iyi tanınan bitkimiz Dracaena Fragrans "massangeana" inceliyerek gezimize devam ediyoruz..!
Eklenti 186286 Dracaena Fragrans "massangeana" Yaprak yapısı |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada herkesce çok iyi tanınan bitkimiz Dracaena Fragrans "massangeana" inceliyerek gezimize devam ediyoruz..!
Eklenti 186300 Dracaena Fragrans "massangeana" Gövde yapısı |
1 Eklenti(ler)
Bitkimiz tanınan bir türdür, fakat çiçeklenmesini çok az bitki sever görmüştür. Eklenti 186308 Dracaena Fragrans "massangeana" yaprak ve çiçek sapı |
1 Eklenti(ler)
Bitki tanınan bir türdür, fakat çiçeklenmesini çok az bitki sever görmüştür. Eklenti 186314 Dracaena Fragrans "massangeana" genel hali ve çiçek oluşumu |
Yıllar önce vardı bende. Fakat bu denli geniş değildi yaprakları. Kurdele bitkisinden daha geniş ve daha sertti yaprakları. Bir alt türü belki...
|
Sayın aygün
Dracaena Fragrans "massangeana" bu cinsin en hassas yapıda olan türüdür, bakımı çok zordur, yüksek nemi sever..! Dracaena türleri oldukça fazladır, sert yapraklı diyorsunuz yucca türlerinden olmasın birbirine çok benzer özellikleri vardır. |
1 Eklenti(ler)
Bitki tanınan bir türdür, fakat çiçeklenmesini çok az bitki sever görmüştür. Eklenti 186320 Dracaena Fragrans "massangeana" genel hali ve çiçek oluşumu |
Zannetmiyorum. Çünkü bakımı oldukça kolaydı, mütevazi bir bitkiydi ve Dracena Fragnas gibi açık renk çizgileri vardı. Nasıl kaybettim diye sorarsanız......sormayın gitsin;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025