agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/)
-   -   İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi. (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/22113.htm)

Nuri Murvet 28-12-2010 23:29

1 Eklenti(ler)
Sayın aygün

Sizin bitkinizi tanıyorum Dracaena deremensis botanik serada var.

Hazırlığını yapayım yarın paylaşırım..!

Botanik bahçe tropikal serada herkesce çok iyi tanınan bitkimiz Dracaena Fragrans "massangeana" inceliyerek gezimize devam ediyoruz..!

Bitki tanınan bir türdür, fakat çiçeklenmesini çok az bitki sever görmüştür.

Eklenti 186323

Dracaena Fragrans "massangeana" genel hali ve çiçekleri

Hhatice 29-12-2010 00:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 732660)
Botanik bahçe tropikal serada yeni bir bitki türümüzü Spathiphyllum tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!

Eklenti 186244

Spathiphyllum

Bende var bu çiçekten .Çok güzel açıyor .Bakımı zor değil .Türkçe adı Dostluk çiçeği, Yelken çiçeği ,Barış çiçeği benim bildiğim isimleri

Eser İlhan 29-12-2010 15:54

Nuri Bey, duyduğuma göre kardelen ve diğer bazı soğanlı bitkilerin saksılı satışı varmış şu sıralar bahçede. Doğru bir bilgi midir bu?

Nuri Murvet 29-12-2010 16:32

Sayın Hhaticemerhaba

Anne yüreğide diyorlar, bu isimlerin hepsini hak ediyor, bakımı kolay bir bitkidir.

Nuri Murvet 29-12-2010 16:41

Sayın Eser İlhan merhaba

Duyduklarınız doğrudur, yalnız belli cins ve türlerde soğanlı satışı var.

Ağaç ve çalı bitkilerininde satışı var.

Bu bitkiler makbuz mukabili satışa sunuluyor, bu gelir bölümün giderlerinde kullanılıyor.

Satış yalnız Pazartesi -Cuma mesai saatleri içersindedir...!

Eser İlhan 29-12-2010 16:45

Sağolun, hafta içi uğramaya çalışacağım :)

Nuri Murvet 29-12-2010 17:04

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada herkesce meyvası ile çok iyi tanınan bitkimiz Ananas Comosus tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!

Bromeliaceae ailesinden cinsi Ananas türü Comosus yenilebilir meyve verir.

Epifit özelliği vardır.

Eklenti 186428

Ananas Comosus genel yapısı

Tohumdan Ağaca 29-12-2010 18:03

Merhaba Nuri Bey,
Coffea arabica türünün hangi varyetesi bunlar, biliniyor mu acaba? 'Typica' veya 'Bourbon' gibi. Ben de bu hafta içi botanik bahçesini ziyaret etmek istiyorum. Ağaçtaki olgunlaşmış kırmızı meyvalardan 1-2 tanesini koparmama izin verirler mi acaba?
Japon akçaağacı (Acer palmatum) da ilgimi çekiyor, olgunlaşmış tohumlar için uygun zamanı kaçırmadıysam, onlardan da koparmak isterim.

Nuri Murvet 29-12-2010 18:19

Sayın Tohumdan Ağaca merhaba

Bana darılmayacağınızı umarak sizi eleştirmek istiyorum..!

Bu yaklaşım tarzı ile botanik bahçe ziyareti olmaz, olmamalı..!

Botanik bahçe bilim yuvası, buradan izinsiz alabileceğiniz tek şey bahçede bulunan bitkiler hakkında bilgidir, bunuda size seve seve verirler..!

Bilginin haricinde, izinsiz alınan her şey kesin ve kesin hırsızlıktır..!

Buna tenezzül etmiyeceğinize inanıyorum... Saygılarımla...

Nuri Murvet 29-12-2010 21:04

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada, meyvası ile çok iyi tanınan bitkimiz Ananas Comosus tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!

Epifit özelliği vardır.

Eklenti 186474

Ananas Comosus genel yapısı

Nuri Murvet 29-12-2010 21:39

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada, meyvası ile çok iyi tanınan bitkimiz Ananas Comosus tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!

Epifit özelliği vardır.

Eklenti 186484

Ananas Comosus yukarıdan görünüşü ve yaprak yapısı

Nuri Murvet 29-12-2010 22:10

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe tropikal serada, yapraklarının güzelliği ile tanınan bitkimiz Dracaena deremensis tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!

Eklenti 186495

Dracaena deremensis

aygün 29-12-2010 23:11

İşte buydu Nuri bey. Nasıl da özlemişim....Senden çok özür dilerim, Dracaena deremensis:(

Nuri Murvet 29-12-2010 23:31

1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba

Özlem giderilsin diye yakından fotoğraflarını paylaşıyorum..!

Sizin bitkinizin malum sonunu söylemediniz, bu fotoğraflar size vicdan azabı duygusunu tattıracak gibi..!

Botanik bahçe tropikal serada, yapraklarının güzelliği ile tanınan bitkimiz Dracaena deremensis tanıyarak gezimize devam ediyoruz..!

Eklenti 186497

Dracaena deremensis

Tohumdan Ağaca 30-12-2010 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumdan Ağaca (Mesaj 733359)
Merhaba Nuri Bey,
Coffea arabica türünün hangi varyetesi bunlar, biliniyor mu acaba? 'Typica' veya 'Bourbon' gibi. Ben de bu hafta içi botanik bahçesini ziyaret etmek istiyorum. Ağaçtaki olgunlaşmış kırmızı meyvalardan 1-2 tanesini koparmama izin verirler mi acaba?
Japon akçaağacı (Acer palmatum) da ilgimi çekiyor, olgunlaşmış tohumlar için uygun zamanı kaçırmadıysam, onlardan da koparmak isterim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 733371)
Sayın Tohumdan Ağaca merhaba

Bana darılmayacağınızı umarak sizi eleştirmek istiyorum..!

Bu yaklaşım tarzı ile botanik bahçe ziyareti olmaz, olmamalı..!

Botanik bahçe bilim yuvası, buradan izinsiz alabileceğiniz tek şey bahçede bulunan bitkiler hakkında bilgidir, bunuda size seve seve verirler..!

Bilginin haricinde, izinsiz alınan her şey kesin ve kesin hırsızlıktır..!

Buna tenezzül etmiyeceğinize inanıyorum... Saygılarımla...

ne yazdığımı anlamamışsınız. "1-2 tanesini koparmama izin verirler mi acaba" dedim, tohumları izinsiz koparmaktan bahsetmedim. ayrıca benim hangi amaçla botanik bahçe ziyareti yapacağımı nereden biliyorsunuz, sırf tohum koparmak için mi?

Nuri Murvet 30-12-2010 19:55

Orjinal Mesaj Sahibi Tohumdan Ağaca

Japon akçaağacı (Acer palmatum) da ilgimi çekiyor, olgunlaşmış tohumlar için uygun zamanı kaçırmadıysam, onlardan da koparmak isterim

Merhaba sayın Tohumdan Ağaca

Ben tabii ki sizin ne amaçla botanik bahçeye geldiğinizi bilmiyorum..!

Benim sizin yazınızdan anladığım:

1- Coffea arabica'nın varyetesinin cevabı :'Bourbon'

2- Botanik bahçede bulunan iki adet kahve ağacı çekirdeği izinli isteği merakı..!

3-Japon akçaağacı (Acer palmatum) nın olgunlaşmış olan tohumlarından koparma isteği..!

2-3 isteğinize evet veya hayır diye cevap vermem kesinlikle olanaksız..!

Botanik bahçeyi ziyaret ederseniz dikkatinizden kaçmıyacağınızı bilerek, endemik (geofit) soğanlı bitkilerinin kasalarının bulunduğu bölümü çit ile çevirdiler, nedeni türlerin korunması adına toplanan geofitlerin saksılarından ziyaretçiler tarafından alınması, keza çalı ve ağaçların tohumlarının da durumu aynı..!

Şahit olduğum olaylar, bahçeden toplanan çelik ve tohumları hocaya götürüpte bahçeden topladım, helal et diyeni, hocanın ne dediğini burada söyleyemiyorum, kapı çıkısında cebinden yanlışlıkla düşen tohuma ne olacak allahın tohumu aldım bunundamı hesabını soruyorsunuz diyenler, izinsiz alınan çeliklerin tutacağına inananlar ve buna sığınanlar... örnekler çok..!

Tohum ve çelik ile ilgili merak edilen istekleri lütfen bana sorulmamasını rica ediyorum..!

Sizi yanlış anladımsa özür dilerim...

Nuri Murvet 30-12-2010 21:50

3 Eklenti(ler)
Merhaba

Bugün botanik bahçede Soğanlı (Geofit) bitkilerin yeni yapılan sergi kasalarına dikimini yapmaya başladık..!

Eklenti 186571

İ.Ü botanik bahçe Soğanlı (Geofit) bitkilerin yeni yapılan sergi kasalarına dikimi...

Eklenti 186573

İ.Ü botanik bahçe Soğanlı (Geofit) bitkilerin yeni yapılan sergi kasalarına dikimi...

Eklenti 186572

Yrd.Doç.Dr. Osman Erol hocamızın keyfi yerinde, Türkiyemizin tüm yörelerinden kendisinin bahçeye kazandırdığı Crocus ları yeni ve sabit yerine dikimini yaparken bizlere yardım etmeye geldi...

aygün 30-12-2010 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 733588)
Sayın aygün merhaba

Özlem giderilsin diye yakından fotoğraflarını paylaşıyorum..!

Sizin bitkinizin malum sonunu söylemediniz, bu fotoğraflar size vicdan azabı duygusunu tattıracak gibi..!

Eklenti 186497

Dracaena deremensis

Sorun onda değildi.
Ters bir döneme denk geldi.

Bir yerde okumuştum. "Terk eden giden değil, kalandır aslında".
Öyle oldu :(

Nuri Murvet 30-12-2010 22:36

3 Eklenti(ler)
Bugün botanik bahçede Soğanlı (Geofit) bitkilerin yeni yapılan sergi kasalarına dikimini yapmaya başladık..!

Eklenti 186588

Soğanlı (Geofit) bitkilerinin türlerini tespiti ve dikim kasalarındaki yerlerine montajı..

Eklenti 186589

Soğanlı (Geofit) bitkilerinin türlerini dikim kasalarındaki yerlerine montajı..

Eklenti 186590

Soğanlı (Geofit) bitkilerinin türlerini dikim kasalarındaki yerlerine montajı..

Az daha unutuyordum, kendi kendimi görsel olarak tanıtayım bahçe ziyaretine gelinince yabancılık çekilmesin diye..! Saksılarla boğuşan birazcık saçı kalmış arkadaşınız Nuri Mürvet tir...

Nuri Murvet 30-12-2010 22:48

3 Eklenti(ler)

Eklenti 186592

Soğanlı (Geofit) bitkilerinin türlerini tespiti ve dikim kasalarındaki yerlerine montajı..

Eklenti 186593

Eklenti 186594

Nuri Murvet 30-12-2010 23:01

3 Eklenti(ler)

Eklenti 186595

Eklenti 186596

Eklenti 186597

aygün 30-12-2010 23:09

O ne zevkli iştir, bilirim. Dalıp gitmişsiniz, kolay gelsin.
Şimdi gidip kontrol edeyim ben de. Tomurcuklanmıştı da...

Nuri Murvet 30-12-2010 23:20

3 Eklenti(ler)
Sayın aygün

Sağolun, ortam çok güzel, yaptığımız işten son derece zevk alıyoruz...

Eklenti 186599

Eklenti 186600

Soğanlı (Geofit) bitkiler Crocus

Eklenti 186601

aygün 30-12-2010 23:26

Baktım, bir hafta öncekiyle aynı durumdalar. Böyle yavaş mıdır gelişimleri?

epsody 30-12-2010 23:35

Botanik bahçesini gezimiz.

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar İst. üniversitesi botanik bahçesini daha önceleri dolaşma fırsatı bulmuş, bu arada botanik bahçesinin sorumlu hocalarından Prof. Dr. Erdal Üzen lede görüşerek kendisinden toprak zenginleştirme çalışmalarıma destek almıştım, kendisinin samimi paylaşım severliliğini Ağaçlar nett üyesi arkadaşım Ankstel'e bahsedince botanik bahçesini dolaşma isteği ve Prof. Dr. Erdal Üzen le tanışmak için kendisini arıyarak gerekli buluşma talebimize uygun zamanı belirterek dün kendisi ziyaret ederek kendisinin refakatide bahçeyi dolaşma fırsatı bulduk, Hocamızın gösterdiği samimi ilgisine buradan teşekkür ederim.

Beraberliğimizin bir anısı olarak çektiğimiz fotoğrafları ekliyerek siz arkadaşlarımla paylaşmak istedim.

Nuri Murvet 30-12-2010 23:56

3 Eklenti(ler)
Sayın aygün

Evet, hacim olarak bu kadarlar, havaların güzel gitmesi erken çiçeklenmelerine neden oldu, normalde mart sonu çiçeklenmesi lazım...

Birazda ilgisiz kaldı, çok yer değiştirdi yeni yerini severlerse bundan sonra yerlerinden bakım harici kolay kolay oynamazlar, yapraklanması ve çiçekleri daha gür ve sağlıklı olur.

Eklenti 186607

Eklenti 186608

Eklenti 186609

Nuri Murvet 31-12-2010 08:39

3 Eklenti(ler)
Dün botanik bahçede Soğanlı (Geofit) bitkilerin yeni yapılan sergi kasalarına dikimini yapmaya başladık..!

Eklenti 186637

Eklenti 186638

Eklenti 186639

sevim4 31-12-2010 10:12

Sn.nuri murvet,ellerinize sağlık hepiside resim gibi olmuş.

fatma sunay 31-12-2010 16:03

Çok emek verilmiş ellerinize sağlık.

Nuri Murvet 31-12-2010 17:21

Merhaba

Ağaçlar net ailesinin tüm üyelerinin yeni yılını sağlıkla, mutlulukla ve sevdiklerinizle beraber geçmesini temenni ederim. Saygılarımla...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025