![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
çam ağaçlarımda kuruma
Sevgili arkadaşlar Bahçemizde 100 den fazla çam ağaçlarımız var, bu sene baharda yan yana 3 tane ve başka bir alanda 2 tanesi birdenbire kurudu ve sanki yanmış gibi simsiyah oldu, bir tanesinin dibini iyice kürekle kazdım, siyah siyah öbekler halinde sanki çamın dikenleri gibi birşeyler şeyler gördüm, sayıca çok fazla bu öbeklerden vardı, eşim önce bunlar gübremi dedi ama değil, sanki çamın iğneli yaprakları toplu halde çürümüş gibi , diğer çamlarıma birşey olmaması için, bilgisi olan varsa ve beni aydınlatabilirse çok sevinirim, tesekkürler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için teşekkür ederim ( fmt79 )ucağım olmadığına göre desenize ağacın üzerine çıkacam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2007
|
laleler
lalelerimin toprağıda sineğe benzeyen böçekler var ne yapmam gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
oya agacı fidanlarımda galiba sorun var... biraz önce baktım birkaç yaprakta beyazlaşma ve kıvrılmalar var acaba küllenme dedikleri hastalık bu olabilirmi? duydugum kadarıyla kükürt iyi geliyormuş dogrumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar...:-) iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş derler ya...öyle de oldu biraz önce ziraat mühendisi bir arkadaşla tesadüfen tanıştım benim oya ağacındaki sorun gerçekten küllenme dedikleri hastalık imiş..ve sinsi bir hastalık olduğunu ağacı kurutabileceğini söyledi ...kendisi "topas" diye bir ilaçtan benim püskürtücüme birkaç damla koyarak üstüne su ilave etti...bende fidanlarıma püskürttüm 2-3 gün sonra yeniden püskürteceğim...öğrendiğim başka bir detay da özellikle mart nisan aylarında bu hastalığa çok dikkat etmek...istanbulda oturanlara bilgi mahiyetinde karaköy yeraltı geçidinde bu ilaç varmış...ben en yakın zaman da alacağım...öğrendiğim bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim...eksiklerim varsa af ola |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
evet külleme denilen hastalık bu. Doğru tespit etmişsiniz. kükürtün küllemeye iyi geldiği de doğru olmakla birlikte, külleme için önerilen pekçok sistemik fungusit mevcut. Küllemede sistemik ve küllemeye özel fungusitler daha iyi sonuç veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak mantar için organik ilaç bilmiyorum.İlaç ismi ve web sayfası verirseniz sevinirim. . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
![]() Erik ağacımın gövde ve dallarında sakızlanma var. Bu soruna karşı ne yapmam gerekir? Göztaşı eriyiği bulamaç halde sakız çıkan yere sürülmesi şeklinde bir öneri duydum bu ne kadar doğru ve eğer uygunsa oranı ne olmalı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Gözlediğim kadarıyla Oya Ağacı, İstanbul'da biraz gölge veya rutubetli ortamlarda çok çabuk küllleme oluyor. Dikkat edip erkenden tedbir almak gerek. Emekli dostumuzun gerçekten doktor ayağına gelmiş, demek ki Oyalarının daha ömrü varmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Acaba bu böceğin dışarı atılmasında aspirinli suyun bir etkisi olmuş mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
|
Kagan, bilgiyi ben de bulamadım, belki de yanlış hatırlıyorum. Anlattığınız şekildeki bir zararlı akla tek kurtlarını getiriyor. Ancak endişelenmeyin tel kurtları yumru köklü bitkilerin yumrularında zarar yapıyor. Yine de rahatsız olursanız Diazion'u etiket bilgisine göre kullanınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2006
|
Arkadaşlar merhaba bir yaşında ve saksıda büyümeye çalışan böğürtlenimin yaprakları bu şekilde.Yaprakların arkasındaki sarı tozdur leke değildir önce bir fungus hastalığı olarak değerlendirdim ama daha sonra mineral eksiklği olabileceğini düşündüm.Fikri olanlar benle paylaşırsa sevinirim.Herkese kolaylıklar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
agaclar.net
|
Pas
Bu pas hastalığı.Hemen bütün hastalıklı yaprakları, yaprak arkasındaki sarı toz gibi görünen püstülleri döküp dağıtmadan toplayıp atın. Bitkinizi akşama ıslak sokmayın. Sulamayı sabah yapın, dal ve yapraklar ıslanmasın. Toprak nemini çok yüksek tutmayın. İlaçlı mücadele yapın. Mancozeb, propineb %70 terkipli bir ilaç kullanabilirsiniz. Zirai ilaç bayinize de ilaç için danışın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2006
|
![]() Mine hanım çok teşekkür ederim yardımınız için sayenizde benim gibi genç arkadaşlar tecrübe edinmiş oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Gardenyada sorun var.Yapraklar Sararıyor ve zamanla kahverengine dönüp kuruyor.Offfff Şimdi tomurçuk .Yeni filizler kuruma yapıyor.Ne yapmalıyım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bir de Bitkilerde Fizyolojik Hastalıklar başlığını okuyunuz. Aslında bu başlığı hepimizin birkaç kez okumamız gerekir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım; sitede aradım ama bulamadım. Topraklarımın içinde kıldan daha kalınca,çok bacaklı,olgunları yarım cm olabilen ve hızlı hareketli böcekler var.Özellikle yeni diktiğim mevsimliklere dadanıyorlar,öldürüyorlar.Bu tırtıl dediklerimiz olabilir mi?Ama hep topraktalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
agaclar.net
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=127 Çekirdek, acaba toprağınızdaki böyle bir canlı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Mine Hanım Teşekkür ederim.Hemen bakıyorum.Su olarak hazır su kullanıyorum.Çeşme suyu çok kireçli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
![]() Sanıyorum minyatür olan bir karanfil almıştım,aldığımda gayet iyi durumdaydı fakat her geçen gün kötüleşti durumu.Yakından bakınca minik kahverengi kabartılar gördüm,bunlar kabuklu bitmidir?Mine Pakkaner in reçetelerinden birini(arap sabunu,sarımsak,ayçiçek yağı)uyguladım.Hergünmü sıkmalıyım bu ilacı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|