![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Bu durumda takip için yeni çıkan yaprakları gözleyeceğiz. Yarım lt. iyi suya 3 çorba kaşığı oksijenli su katın ve bu suyu yapraklara püskürtün (önce bir yaprağa püskürtün, ertesi gün bakın yaprakta bir bozulma yoksa tüm bitkiye püskürtün.Yine yarım lt suda yarım aspirin ezin ve bununla da saksıyı sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Hayır bu pas hastalığı değil. Gardenya bakteriyel yaprak lekesi hastalığında lekenin etrafında sarı bir hale olur. Mantar hastalığından kaynaklananlarda bu yok. Ayırd etmek için sordum. Bu bitkilerden çelik alıp üretim yapmayın. Aşırı sulamadan sakının. Hastalıklı olanla sağlıklı olanı yan yana tutmayın. Makas kullandığınızda başka bitkiye geçmeden önce çamaşır suyuna batırılmış bezle silin. Yukarıda iki basit ilaç önermiştim. Onları acil uygulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım,ilginize çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla o hafif sarı hale o kadar önemli değil.Herhalde daha belirgin olması lazım dediğiniz teşhisi koymak için. Dediğiniz gibi yeni çıkan yaprakları gözlemleyip size bilgi vereceğim ve hemen tavsiye ettiğiniz oksijenli su+aspirin tavsiyesini uygulayacağım. Tekrar çok çok teşekkürler ve sevgiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...01&postcount=6 burada Sayın Fmt79 beyaz sinek mücadelesini detaylı anlatıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım verdiğiniz linkteki bilgileri hemen okudum. Anladığım kadarıyla benim sinekler yapışkanlı tuzak aşamasını geçmişler. O kadar yoğunlar ki. Basudin önermiş sayın fmt79. DDVP'den daha mı etkili bu insektisit? Yani DDVP'ye devam mı edeyim,gidip Basudin mi alayım bilemedim. (Benim bu ahret suallerime sabırla ve incelikle cevap verdiğiniz ve çiçeklerim için benimle beraber uğraşıp,yönlendirmeler yaptığınız için size yürek dolusu sevgiler Mine hanım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Benim gardenyamda da Sevilay Hanım'ınkine benzer bir sorun var. Aldığımdan beri sürekli tomurcukta olmasına rağmen bir tane bile çiçek açmadı. Bu arada alalı 1 aydan fazla zaman oldu. Tomurcuklar büyüyünce düşüveriyor. Yapraklarda da sararma var. Dün topladığım bazı (hastalıklı olduğunu düşündüğüm) yapraklar ve bugün yaprakların altında bulduğum tomurcuğun fotoğrafı ekte. En sondaki fotoğrafta da kurumaya başlamış yaprak ve solda dipten sararmaya başlamış tomurcuk görünüyor. Bunun dışında gelişimi gayet güzel görünüyor. Sürekli yeni tomurcuk çıkarıyor ve yeni oluşan yaprakları sağlıklı. Limon tuzunu son 4-5 sulamadan beri uyguluyorum. Toprağına da paslı bir çivi yerleştirdim. Demir tozu bulmuştum ama lerdemir "saksıyı çok ağırlaştırıyor tavsiye etmem" deyince kullanmadım. Daha önce gardenya başlığında problemimi yazdım ama sadece tomurcukların düştüğünü yazmıştım. Nedense yaprak sararması o kadar önemli değilmiş gibi gelmişti. Sevilay Hanım'ın sorusunu görünce ben de yazma ihtiyacı hissettim. Aspirin ve oksijenli su önerileriniz benim için de geçerli midir? Yoksa benim çiçeğimde pas hastalığı mı var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatma E.Yapraktaki lekeyi bilemeyeceğim ama tomurcuklarının dökülmesi gerekli nemi alamamasından. Bendeki gardenia dan bunu anladım. Hergün çok ince su püskürtün ve toprağına da gün aşırı su verin .geçen hafta sonu benim çiçeğime odacımız hiç su vermemiş pazartesi geldiğimde beynimden vurulmuş gibi oldum çiçeği görünce, sanki bir gazete kağıdını iyice buruşturup serbest bırakmışsın gibiydi kaptığım gibi lavaboda iyice yıkadım ve gün boyunca iki üç kere topraktan ve yapraklarından püskürtme ile suladım .İnanın kopan tomurcukların yerine yenileri çıkıyor ve iki taneside açmak üzere. diğer sorunun için mutlaka b,irileri yardımcı olacaktır.Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Şükran Hanım çok teşekkür ederim. Arasıra su püskürtüyordum ama bundan düşüyor olabilirler diye bırakmıştım bugünlerde. Devam etmem gerekiyormuş demek ![]() Düzenleyen Fatma E. : 10-09-2007 saat 08:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlar, acil yardımınıza ihtiyacım var. Biraz önce yuccamın saksısını değiştirsem mi acaba diye saksının altına baktım (kökler dışarı çıkmış mı diye kontrol etmek için), ama malesef bambaşka bir sorunla karşılaştım ![]() Saksının altındaki deliklerde kurtçuklar vardı ![]() ![]() ![]() Ne yapmam lazım? Kusura bakmayın pek net değil ama ancak bu kadar net çekebildim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bu mesajlar gözden kaçtı galiba ![]() ![]() Bu arada gardenyama sürekli su püskürtüyorum. Umarım tomurcuk dökülmesiyle başa çıkabilirim. Ve yine umarım yaprak sararması sadece yaprakların yaşlanmasıyla ilgilidir. Çünkü ona da bir çözüm gelmedi henüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Birşey daha sorayım, yuccadaki kurtçuklar için toprağı değiştirmem gerekecek sanırım. Tüm toprağı değiştirirsem köklere zarar verebilirim diye korkuyorum. Eğer çözüm toprak değiştirmekse nasıl yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Merhaba Fatma hanım; Bu kurtçuk dediğiniz şey solucanmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Nashi isimli bir armut elma melezi meyve fidanım var.Kırmızı örümcek istilasına uğradı.Bütün yapraklarda var.Yapraklar dökülüyor.Kalanlarıda ben komple kestim.Bir sorun olur mu? Kesmemin nedeni tüm yapraklara yuva yapmışlar ve çoğalmışlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2007
|
Kırmızı Örümcek için Agrimec 50cc 100 lt su kullanabilirsiniz Topraktaki kurtlar için imperator kullanabilirsiniz saksı için topraga damlatarak 30cc 100 lt su hesabı ile, daha geniş alanlar için Proclaim öneririm 30GR 100 Lt su |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
mekşelerim hasta yardım edin
menekşelerimin dipleleri ve yaprakları beyaz pamukcuklar oluştu onlardan nasıl kurtulurum yardım edin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Coyote, yaprakları tırnakla kazıyınca kırmızı renkli bir sıvı çıkıyormu ? Yaprağın tamolarak neresinde sapta mı? yaprak arkasındamı? Gövdede varmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Ah mehtap hanım bilsem. Babamlarda onlarda istanbul'da panik yapmışlar.Unlu bit gibi öyle sıvı yapışkan bişey çıkmadığını söylediler ama. Yarın tam olarak anlayıp tekrar yazsam buraya olur mu? Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Metin bey hoşgeldiniz, Bir ara yeni gelen arkadaşlar başlığına da uğramanızı rica ederiz, bu sorulara daha hızlı cevap almanızı sağlar. Menekşenizin bir fotoğrafını koyarsanız durumu daha net görürüz. Ancak tarifiniz bir bit sorununuz olduğunu düşündürüryor. Elinize alacağınız kürdan gibi bir şeyle mümkün olduğu kadar üzerlerindeki pamuksu tabakayı kaldırın. Sonra da örneğin Malathion'la ilaçlayın. İlacı küçük bir püskürtücüye koyup bit olan yerlere sıkın. Tüylü yapraklı olduğu için her yere sıkmayın. Ev yapımı ilaç kullanmak isterseniz yine sitede bu konuda başlık var, uygun bir tarif seçip aynı şekilde kullanınız. Fırça ile bitlerin üzerine pamuğu kaldırıp ilaç da sürebilirsiniz. Bu arada pamuklu bit, unlu bit diye site içi arama makinası ile bir bakarsanız çok bilgi de bulursunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Şükran Hanım cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım artık kurtçuk yok ![]() Ama yine de dediğinizi yapacağım. Eve gidince bir sarmısak koyarım, belli mi olur belki hala içerde yerleşmiş olanlar vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yardım edin başım fena halde dertte yahu. Bir süredir "ballıca" denilen hastalıkla uğraşıyorum. Cam güzellerimi ve küpelilerimi o yüzden kaybettim. Şimdi de güvey fenerlerimden birine saldırdı. İlk önce yaprakta sarı sarı, minicik noktacıklar çıktı. Bu noktacıklar bütün yaprakları sardı. Sonra yapraklarda örümcek ağı benzeri şeyler oluşmaya başladı ve yapraklar yapış yapış oldu. Bu hastalığa nasıl çözüm bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya yaprakları sararıyor.
Sardunya yapraklarında sararma ve kuruma var. Sakızlarda problem yok normal sardunyalarımın özellikle genç yapraklarında meydana geliyor. Sararanları bitkiden uzaklaştırıyorum. Ertesi gün bir bakıyorum bir kaç yaprak daha sararmış. Fotografları yüklüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sararmalar bu hızla giderse korkarım sardunyalarımı kaybedeceğim. ![]() Düzenleyen zenfree : 22-09-2007 saat 20:02 Neden: fotograf ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Zenfree bu mevsim tırtıllar çok faal oluyorlar. Yaprakların arkasına bakar mısın? Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla yapraklarında delikler var, genelde tırtıllar yapıyor bunu. Yarın fotoğrafını çekip eklerim unutmazsam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aynı sorun benimkilerdede vardı.Onları kaybettim .Tek kalan bu.Bundada sararma başlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Dua çiçeğimde sararma var.neden olabilir.
![]() Dipten budama yapsam bozulur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|