![]() |
|
|
![]() |
#1 |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
büyüyor
picea pungens büyüdükçe, eski hallerine baktıkça mutlu ediyor bir önceki resimden 3 ay sonraki hali 17.09.06 da çekildi. ![]() webcam le ancak bu kadar kaliteli olabiliyor ![]() Düzenleyen drosophila : 17-09-2006 saat 21:00 Neden: yazı ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-08-2024
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Fatih
Giriş Tarihi: 21-12-2006
|
ladin yardım
selam ben siteye yeni katıldım otomobil hastasıydım ve modifiye sitelerine takılırdım agac ekmeyide askerde hiç sevmedim ama bir gün bişey oldu ve mavi ladine bayıldım ve ekmeyi düşündüm Abdullah abi yakınız bende sakaryadayım yanına mutlaka ugrayacaım egitim şart kendi basıma 1 tane ekili agacım yok örenmek istiyorum ![]() ilk mesajım kusura bakmayın bundan sonra aranızda sıkca bulunucam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldin joy. Bazı basit kurallarımız var. ilki Üyeler için Kullanım Kılavuzu sayfasındaki başlıkları okuman ![]() ikincisi Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... başlığında kendini tanıtman. Bunları yaparsan müteşekkir oluruz. Tekrar hoş geldin. Yeşili seven insanlarla berabersin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2006
|
Murat Bey adına size bir şey söylemem doğru olmaz ,kendisi oldukça meşgul bir kişidir.Murat Bey'in kendi fidanlığına ait web sitesi aşağıdadır.Yinede görüştüğümüzde kendisine sorarım, Benim düşüncem forumdaki arkadaşlarla Nisan-Mayıs ayı gibi grup olarak Salihli Yeniköy Kılıç fidanlığını ve köydeki özel fidanlıklara bir gezi mahiyetinde bir proğram yapmak , tabi bunun için gerekli izinlerin alınması gerekir. Murat Bey'e ait Işıldar fidanlığının web sitesi aşağıdadır http://www.isildarfidanligi.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2007
|
bir bilene soralım
iyi akşamlar,ben mavi ladin tohumu aldım ve çimlendirmeye başlıyacağım.ama ilk kez deneyeceyim ve korkuyorum çimlenmez diye çimlenmesiyle ilgili bir bilgisi olan var mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Teşekkürler Selahattin bey. Çimlenme sırasında yarısı zayii oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Affınıza sığınarak sormak istediğim konu; 25. mesajda ( başka foto.larda var), metal para var..acaba sebebi varmıdır ( solucana karşı gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
sorum cahilliğimi ortaya koydu galiba ve kimse cevap vermedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Todor, ben çeşitli yorumlar yapmıştım kendimce ama bunu düşünmedim..( toprağın demir ihtiyacını karşılaması olarak düşünmüştüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
arkadaşlar mavi ladin çelikle kesinlikle olmaz sadece toğumdan olur 1000tane toğumdan belki 10 veya 20 tane olur bunun en güzel önlemi aşı yapmaktır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca mesajlarınızda imla kurallarına dikkat etmenizi rica ediyoruz. Hoş geldiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Evet bende okuldaki ağaçlardan mavi servi tohumu almıştım.5 tane minim ağaççığım var şimdi ve şekilleri aynı böyle...Enteresan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Ama sonuçta balık yavruları da ilk doğdukalrında birbirine çok benziyorlar.E bu ağaçlarda ilerde daha değişik formlarda büyümeye devam edebilirler değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Elimde yeni çekilmiş mavi ladin resimlerim var. Foruma nasıl atabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Mavi Ladinim
Nihayet başardım. Mavi Ladin göndermeyi başardım. Çok da zor değilmiş. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2006
|
Alıntı:
Resmi nerede çektiğinizi sorabilirmiyim ? bahçe ve bitkiler çok tanıdık geliyorda ![]() Hendek civarı olabilirmi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl nisan sonu ektiğim Mavi Ladin tohumlarının bu sene haziran ayındaki son halleri. İnşallah sonbaharda torbalara yerleştireceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizdeki repikaj Mavi Ladinler ve bir arkadaşın büyük saksıda yetiştirdiği Mavi Ladinler (Repikajlar 2 sene yastık + 2 sene torbada + 6 ay önce repikaj - Büyük saksıdakiler 2 sene yastık + 2 sene torba + 2 sene büyük saksı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Aşılı Mavi Ladin
Bu sene uğraştık ama maalesef aşılama çalışması başarısız oldu. ( 40 adet aşıdan 2 veya 3 tanesi tuttu gibi ama belli değil) ![]() Aşağıda bahçemize 2006/ Kasım ayında aldığımız repikajdaki aşılı mavi ladinlerimiz.(4 adet almıştık) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
100 gr da 7000 ila 8000 adet tohum bulunduğu doğru. Ancak tohumlar %100 başarı ile çimlenmiyor. %50 başarı sağlamış olsanız zaten 50 gr tohum almış kadar olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Merhaba Dropsophila,mavi ladin çalışman çok güzel olmuş,emeğine sağlık.Ben de senin yapmış olduğundan etkilenerek çok zor şartlar altında bulduğum mavi ladin kozalaklarından almış olduğum tohumları 17 Haziran tarihinde ektim.Fakat Kütahya şartlarında bunu başarmak bayağı zor gibi görünüyor.Keşke ben de senin gibi çimlenmiş mavi ladin fidelerimi fotoğraflarla paylaşabilseydim.Köklendirme konusunda tavsiyelerin var mı? Teşekkür ederim.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2007
|
Mavi Ladin Toprak Yapısı
Mavi Ladin Toprak Yapısı Arkadaşlar merhaba. Ebay den satın alınan tohumlarla üretim yapan var mı aramızda? Yani güvenilir mi acaba. Bende başlamak istiyorum bu sene fakat eksiğim çok. Mavi ladin tohumunu basacağımız ilk toprak nasıl olmalı? Yani özel bir karışım mı gerektiriyor? Ayrıca kışın her ayında tohum dikimi yapılabilirmi yoksa bahara doğru mu yapmalıyız. Tecrubelerinize ihtiyacım var. Herkese iyi çalışmalar bol kazançlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
Alıntı:
merhaba. üzülerek söylüyorum ki yaklaşık 2 yıl önce ektiğim tohumlar mavi ladin değil. ![]() ![]() zamanında aynı kaba hem mavi ladin hem de az sayıda servi tohumu ekmiştim. anlaşılan servi çimlenmiş. mavi ladinler sizlere ömür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2007
|
tohumları bu ay eksek başarı şansımız olurmu ?tohumlar biraz elime geç geçtide |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2007
|
Birisi sadece mavi ladin tohumu gösterebilir mi acaba? bir de dışarda bulduğumuz mavi ladin tohumlarının olgun olup olmadığını nasıl anlayacağız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2007
|
SELAM Arkadaşlar işyerimin bahçesinde çok miktarda MAVİ LADİN ağacı var.Ağaçlarda kozalar oluşmuş bunları tohum amaçlı ne zaman toplama gerekiyor.İsteyene gönderebilirim.Ancak ne zaman toplayacağımı bilmiyorum. Aynı durum IHLAMUR ağacı için de geçerlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bestefe; Bildiğim kadarı ile Mavi Ladin ağaçları ilk 40 yıl tohum vermez ,kozalaklar oluşur ama tohum çıkmaz,ıhlamur tohumu için yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|