![]() |
|
![]() |
#421 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
ürünü gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2010
|
Oncelikle cevabiniz icin tesekkurler, Pomarsol fort faydasi omur U acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
Eğer, tohumları ekmeden önce Pomarsol içeren su içerisinde bekletmiş olsaydınız işe yarardı. Pomarsol, sistemik bir kimyasal değil, bu nedenle bitki bünyesine girmiş olan küf üzerine bir etkisi olmaz. Sistemik bir tarım ilacı kullanmanız gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2018
|
Mavi ladinler mevsimsel olarak renk tonunda normal çam yeşiline dönme durumları olduğunu duydum, bu bilgi doğru mu? Yoksa her mevsimde aynı renk tonunda mı oluyor alıntı yapabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
https://www.ogm.gov.tr/Lists/Duyurul...tlar%C4%B1.pdf Ogm fiyat listesi çok ucuz gibi,yani tohum çimlendirmeyle uğraşmak yerine fide almak daha mantıklı.aşılı 1+3,2+3 yaş üstündeki fideleri 20,85'e satıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Dışarıya satış var diye biliyorum. 3 ay önce bir teknikerden ceviz fidanı istemiştim. Tmm hallederim dedi. Kaç tane dedi, 150 kadar deyince o zaman ücretli alman lazım o kadar ben veremem dedi. sonra 150 den vazgeçtim(parasından dolayı değil vzgeçmem), sonra 20-25 tane 2 yaşında tohumdan çıkma fidan parasız tedarik etti. Yani satıldığını biliyorum ama fiyatlar hakkında net bilgim yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce Orman Tohumdan, havale yapıp tohum satın almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Dün ilimizde bulunan tarım ilaçları satan bir yerden, çelik köklendirici olarak bu ürünü aldım. Web sitesine girdim ürünü bulamadım. bu ürünün rootgrow yabancı olanını buldum aklım karıştı. üretici firmayı aradım rootgrower bizim ürünümz dedi. dedim rootgrow un izinli yerli üretimimi yok dediler kendi ürünümüz. Şaşrıdım doğrusu. Bu ürünü daha önce kullanan, bilgisi olan varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Ağacın aslı.. ![]() ![]() Kopan dalların çeliklenip köklenmeye bırakılmış halleri 1 Hafta 10 gün önce yağan karın etkisi ile mavi servi ağacımıdan 1.5 metre kırılmış, komşu da çöpe atmış bende aldım bahçe yaptığım yere koydum, nihayet bu gün hava biraz düzelince yukarıdaki resimdeki kök geliştirici ile 10-12 ye parçaladığımı kırık dalı içine batırıp sonra resimdeki gibi toprağa gömdüm bakalım sonuç ne olacak umarım köklenirlerde 12 ağaç fidanım olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
|
Mavi servi çelikleme
Bu gün yine çelikleme yaptım. Ana ağacımız herhalde 10 yaşında falandır. En alttan başparmağım kalınlığında 2 dalı kestim. Kestiğim dalı 4 parçaya ayırdım. Güçlü olup ağaçlanmaya başlayan yan dalları ayırdım. alt taraf 10-15cm kadar dalları tüm kestim.kalan dalları iyice kısalttım. Ve yine yukarıdaki resimdeki roortgrower dan uygulayarak daire şeklinde toprağa dizip köklenecek kısımları toprak ile kapattım ve can suyu verdim. +/- 20 çelik. Bu yılı eğer köklenirlerse kasıma kadar bu yerlerinde geçirecekler. Yok köklenmezlerde ölürlerse demekki bu ağaç çelikle çoğalmıyor diyeceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |