![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2006
|
Merhaba Tebrikler 1 tanesini bile çıkarmak başarı diyebilirim. Ama bundan sonrası için eğer kaybederseniz üzülmeyin çünkü bu aşama çok daha önemli diyebilirim. Ödemeli kargo ile 20-25 tane filizlenmiş 1 yaşında mavi ladin gönderebilirim veya fidanlığımızdan gelerek alabilirsiniz. Mavi ladine olan ilginiz beni şaşırttı doğrusu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
teşekkür ederim. eğer yeteri kadar koyacak yerim olsaydı isterdim ama sadece küçük bir balkonum var. tekrar teşekkür ederim. umarım birgün yolum o taraflara düşer. 600.000 adet ladin filizini bir arada görmek inanılmaz olur heralde |
|
|
|
|
|
#3 |
|
meyve sineği
|
mavi ladinimin şu anda 8 adet yaprağı mevcut. çok yavaş büyüyor. boyu yaklaşık 2-2,5 cm. acaba ne zaman saksıya almam gerekiyor. henüz çok ince bir gövdesi var. incitirim diye korkuyorum. gübreleme konusunda da yardıma ihtiyacım olacak. özellikle şamil bey,kullandığınız gübreler konusunda ve bundan sonraki safhalar konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. saksıya almak için erken gibi görünüyor. fakat yoğurt kovasının içinde de fideye zarar vermek istemiyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıya almak için daha çok erken. Sonbaharı bekleyeceksiniz. Ama koruma sorunundan dolayı hemen almak zorudaysanız, bir süre daha bekleyip yeni oluşan köklere zarar vermemek için geniş bir toprak kütlesiyle birlikte hiç saramadan almalısınız. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
meyve sineği
|
büyüyor. bir bebek gibi...ama çok yavaş...ama çok şirin...sevgili mavi ladinim (picea pungens). şubat ayından bu yana, 25 tohum arasından hayat bulan tek ladin.(fotoğrafları webcam la çektim o yüzden kalitesi çok düşük) ilk resim 12.04.06 ikinci resim 12.05.06 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
meyve sineği
|
teşekkür ederim. gözüm gibi bakıyorum umarım beni hiç üzmezler ablası. bu da yanyana, önce ve sonra şeklindeki resmimiz. bir aya arayla çekildiler. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
ladin sevdası
ağaçlara bukadar hevesli olan sürekli olarak cevremdeki ladin ve diğer iğne yapraklı ağacların kozalaklarının büyümesini takip eden ve bunlardan elde ettiğim tohumların çimlenmesini sağlayan biri olarak bu foruma cok gec üye oldugum için üzgünüm. Bu mesajınız dikkatimi çekti. okudugumda hemen keşke banada gönderse keşke demeden alamadım. bu ladinler bende hobiden öteye geçti. su anda balkonumda ve bahcemde sayamayacagım kadar selvi var 1-4 yas arasında ama ladin sadece 5 tane var. bu sene karsımdaki bahcede bircok ladin agacında yetişen kozalakların buyumesini sabırsızlıkla bekliyorum. amacım memleketimde dedemden kalan bahcelerimizin üst yamaclarını bu ağaclarla bezemek. kısacası o ladinlerden hala varsa bende istiyorum **** tohumlarından, birde sedir tohumu istiyorum nerden bulabilirim. bazı agaclarda var ama cok yuksek dallarında oldugu için ulasamıyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
[QUOTE=samilb;20844]Merhaba Tebrikler 1 tanesini bile çıkarmak başarı diyebilirim. Ama bundan sonrası için eğer kaybederseniz üzülmeyin çünkü bu aşama çok daha önemli diyebilirim. Ödemeli kargo ile 20-25 tane filizlenmiş 1 yaşında mavi ladin gönderebilirim veya fidanlığımızdan gelerek alabilirsiniz. Mavi ladine olan ilginiz beni şaşırttı Bende sizi arayıp kargoyla istemiştim ama mudahana bile etmedınız ? |
|
|
|
![]() |
|
|