agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni574Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-12-2011, 22:18   #691
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bildiğimiz kadar cevaplayalım sevgili bebeto016,

1- bildigimiz gibi bazı meyveler mesela kayısı şeftali nisan aylarında yapraklı oluyorlar bu ayda bu ağaclardan alınan çubuklar aşı yapılırken yaprakları ve gözleri nasıl bir işleme tabi tutuluyor. bildigim kadarıyla yaprakların çıkmamış olması gerekir bu durumlarda aşının tutma olasılıgı diğerine göre daha düşükmüdür.

Nisan ayında henüz şeftali ve kayısı yapraklı olmaz ay sonunda belki biraz yaprağı çıkmış olabilir. Nisan ayında yapılacak aşı kalem aşılarından birisidir ancak sert çekirdeklilerde haziran-eylül ayları arasında göz aşısını denemelisiniz. Kalem aşıları başarısı nisbeten düşüktür. Ayrıca kalem aşı yapacağım denemek görmek istiyorum derseniz şubat ayında kalemleri alıp buzdolabının sebzeliğinde nemli gazete ve naylona sarılı olarak muhafaza ediniz.

2- bazı resimlerde alınan çubukların, yan kesilmesi gereken tepelerinde göz görüyorum bu şekilde anaca yapıştırılmasında tutma olasılığı yönünden bir sakınca varmıdır yoksa bu gözü kesmekmi gerekir. mesela umru(eşki tut) tutu cubuklarında bu çok görülür.
----konu aşılama fakat hazır yazmışken burdan onuda sorayım lütfen bunu hoş görün mesaj kalabalığı olmasın diye yazıyorum buraya:

Bu sorunuzu anlayamdım, o resimlerden birisni buraya koyun **** sorunuzu daha açık ve anlaşırlı yazın

3- bu iş aşırı derecede bende heves sardı .ilk defa uyguluyorum, hemen etrfımdaki ağaçlardan çelik toplamaya başladım .bu aylarda meyve ağaçlarından aldığım çelikleri bodrumda, ışıgı direk almayan ama aydınlık, oda sıcaklığından biraz düşük sürekli nemli, bir kızmı inşaat kumu+torf, bir kısmıda killi toprak+hayvan gübresi+torf dan oluşan fidan poşetlerinde tutuyorum bu şartlar sizce nasıl doğrumudur yanlış olan bişeyler varmı. boşamı kürek sallıyorum. zaten nasip olursa yeni hobim olacak. baştan dogrularla bu işe gireyim.

Bu mevsimde aldığınız kalemler işinize aramaz zira bitkiler daha yeni durgun döneme giriyor şubat en geç mart auı içerisinde almayı deneyin, üstelik bu sizi uzun muhafaza külfetinden kurtarır.

4- aldıgım çelikleri diyelim 1-2 saat zarfı içinde dikicek bu arada dışarda-açıkta-susuz veya kuma gömmeden bırakırsam bi sakınca olurmu. yoksa ne yapmalıyım suda beklettim ama.

Nemli ve serin (+4 - +10 ºC ) ortamda muhafaza edilmeleri gerek, nem kaybederse aldığınız kalemler işe yaramayacaktır.

5- birde çelik dikerken saf suya batırmanın yararı nedir veya varmıdır.. köklendiricilerin var elbette ama saf suyu merak ediyorum.

Saf suya batırmanın bir esprisi yoktur sonucu sıfır bir işlem ama o safsu eğer köklendirme hormonu içeriyorsa o başka.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 08:56   #692
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orcanöbekçi Mesajı Göster
Elma ağacıma yaptığım aşılarım, bazıları beklemede mesela ayva ağacımdan aldığım aşı kalemi ile yaptığım matkap aşısı iki gözden yaprak verdi
sonrasında yapraklarını döktü ama şimdi bir gözde tekrar kabarma var.Yine deveci
armudu ağacımdan ( sırf aşı yapmak için alıp saksıya dikmiştim geçen sene)aldığım
aşı kalemi ile yaptığım matkap aşısında aşı dalının ucu kalınlaştı ama daha bir filiz
yok.Ayni şekilde deveci armudu ağacımdan aldığım aşı kalemi ile çoban aşısı da yaptım.Onda da dalın ucu şişti ama daha yaprak vermedi.

Eklenti 34677
abi 2. sorumun anlatmak istedigim burda ince olan cubugun tam tepesinde göz var buna benzer resimler sitede mevcut bu gözü üstten yan şekilde kesmemizin veya kesmememizin farkı ne olur.

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 09:03   #693
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orcanöbekçi Mesajı Göster
Kestiğimiz dalın yapraklarını temizliyoruz.Ağaca girecek kısım yaklaşık beş cm kadar olacağından,kalan kısımda dört beş göz bırakıp,özenle
dipten ve uctan kesiyoruz.
Eklenti 35196

Eklenti 35197
abi burdada 1. sorumun resmi, aldıgı çubugun üzeri yapraklarla dolu sanırım onları dibinden kırpıp öyle anaca koyuyor bunu ögrenmek istiyorum yapraklı cubuklarda nasıl bir işlem yapıyoruz.

buralarda nisan aylarında kayısılarımız cicek açıyor.

Eski 02-12-2011, 12:27   #694
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
abi 2. sorumun anlatmak istedigim burda ince olan cubugun tam tepesinde göz var buna benzer resimler sitede mevcut bu gözü üstten yan şekilde kesmemizin veya kesmememizin farkı ne olur.
Hiç bir farkı olmaz kessenizde olur kesmesenizde. Keserseniz nem kaybı olmaması için o kısmı aşı macunu veya sustut malzeme ile kapatmaılısınız.

Birde genelde aşıda kalem olgunluğu genelde uç sürgünlerde yeterli değildir %90 kesilmesi gerekir ama eğer olgun sürgünse kullanılabilir tabi.

Eski 02-12-2011, 12:34   #695
Ağaç Dostu

Alıntı:
abi burdada 1. sorumun resmi, aldıgı çubugun üzeri yapraklarla dolu sanırım onları dibinden kırpıp öyle anaca koyuyor bunu ögrenmek istiyorum yapraklı cubuklarda nasıl bir işlem yapıyoruz.
Orcan bey aşı kalemini yapraklı dönemde almış anaç tam uyanmamış bir dönem ve aşı başarısız olma ihtimali fazla bir dönem. Yaptığı matkap aşısıda olsa bu tür aşılar anaç ocak şubatta alınıp serinde muhafaza edildiğinde anaç uyansa bile aşı yapıldığında başarı yüksek olur. Bu aşı tutmaz diye bir durum yok bu daha ziyade su yürümeden aşı kalemini nem kaybına karşı iyi muhafaza edip yeterli hava sıcaklığıyla birlikte kalem ve anacın karşılıklı kallus oluşturabilmesiyle alakalı tabi anaca su yürümemiş olmalı eğer yürümüş olsaydı bu aşı başarısız olurdu. Yanlış hatırlamıyorsam Orcan beyin bu aşıları tutmuştu. Belki orcan bey muvaffak olmuştur ama riskli bir aşıda başarı sağlayarak bir örnek oluşturur o kadar ama her zaman bu başarı yakalanmaz. Aşıda ne olursa olsun erken kalem alıp muhafaza etmek, kaleme kallus oluşturtabilmek ve kaleme nem kaybettirmemek önemli, bunlar sağladığında aşı tutmaması için hiç bir sebep yok. Bu aşı matkapla yapılmış olsa bile delikten içeri giren odunsu kısım sadece kalemin dal üzerinde güçlü tutunmasını sağlar aşı tutma yeri kabukların öpüşme yüzeyidir.

Eski 05-12-2011, 08:46   #696
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

selahattin abi bilgilerin için cok teşekkur ederim bugun ancak okuyabildim teşekkurler.

abim son mesajlarda T göz aşıları nisan -haziran sürgün agustos-eylul durgun göz aşıları yapılıyor diye okudum. göz aşısını subat-mart gibi henuz havalar sogukken yapmamızın bir sakıncası varmı tabi geç don riski var ama görüşünü almak istedim. bunun yanında 15-20 yıllık büyük bir ağaca göz aşısı yaparsak bi anlamı olmayacak gibi düşünüyorum daha cok kalın ağaçlara tavsiyeniz kabuk ve coban aşısı oldugunu düşnüyorum. dogrumudur.

birde abim dut fidanımız 1-2 yıllık. büyük tud ve incir ağaclarına gördüklerimle yarma ve coban aşıları sabittir ama dut ağacına göz aşısı uygulayabilirmiyiz. yine dutla beraber incir ağacına göz aşısı ..uygunmudur. mantıklımıdır.

yine bunların yanında sitede bayagıdır bilgi topluyorum fakat trabzon hurması dedigimiz meyve için şu agaca aşı yapılabilir diye sadece bir yerde okudum ama olumsuz şeyler yazıyordu detaylı bilgi alamadım bu meyveyi nasıl cogaltabiliriz 2 agacımız var ama daha cok olsun istiyorum.

aklıma takılan bir sorum daha var abi yarma aşılarda cubuklarla anaçların kabuklarının öpüştügü yere aşı macunun sürerek kapatmanın bir zararı varmı yoksa poşet bez vb bişeyle kapatmak dahamı saglam olur.

yeni oldugum için sizi tanımıyorum ama verdiginiz yararlı bilgiler ve videolar için size minnetarız cok teşekkur ediyorum.

cok soru sordugum içinde ayrıca özür diliyorum.

saygılar.

Düzenleyen bebeto016 : 07-12-2011 saat 17:11
Eski 07-12-2011, 17:12   #697
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

sorularım hakkında yardımcı olabilecek arkadaş varmı selahattin abi sanırım bayagıdır girmiyor siteye.

Eski 07-12-2011, 19:08   #698
Ağaç Dostu

...T göz aşıları nisan -haziran sürgün agustos-eylul durgun göz aşıları yapılıyor diye okudum. göz aşısını subat-mart gibi henuz havalar sogukken yapmamızın bir sakıncası varmı tabi geç don riski var ama görüşünü almak istedim. bunun yanında 15-20 yıllık büyük bir ağaca göz aşısı yaparsak bi anlamı olmayacak gibi düşünüyorum daha cok kalın ağaçlara tavsiyeniz kabuk ve coban aşısı oldugunu düşnüyorum. dogrumudur.

Göz aşısı bitkide su yürüme dediğimiz kabuk kalktığı dönemde yapılır yani odunsu kısımla kabuğu kolayca ayırabildiğin zaman ve özellikle de bir en fazla iki yaşındaki sürgünlere bu aşı yapılabilir demektir ve bu dönem bitki için mayıs eylül ayı aralığıdır bu dönem dışında adına göz aşısı desende o ya tutmaz tutsada bunun adı göz aşısı olamaz. Bu dönem dışında hava sıcaklıklarının 10 derece ve üstüne çıkmaya başladığı dönemlerde de kabuk kalkma dönemine kadar kalem aşıları yapılır.

birde abim dut fidanımız 1-2 yıllık. büyük tud ve incir ağaclarına gördüklerimle yarma ve coban aşıları sabittir ama dut ağacına göz aşısı uygulayabilirmiyiz. yine dutla beraber incir ağacına göz aşısı ..uygunmudur. mantıklımıdır.

Göz aşısı yapma döneminde sütünü bir gün önceden kesik atarak akıtmak yoluyla aşı yapabilirsiniz.

yine bunların yanında sitede bayagıdır bilgi topluyorum fakat trabzon hurması dedigimiz meyve için şu agaca aşı yapılabilir diye sadece bir yerde okudum ama olumsuz şeyler yazıyordu detaylı bilgi alamadım bu meyveyi nasıl cogaltabiliriz 2 agacımız var ama daha cok olsun istiyorum.

Trabzon hurmasına vaz denilen aynı trabzon hrmasının minik hali gibi meyveleri olan bitkinin çöğürlerine ve trabzon hurmasının tohumundan ürertilmiş çöğürlere aşı yapılır.

aklıma takılan bir sorum daha var abi yarma aşılarda cubuklarla anaçların kabuklarının öpüştügü yere aşı macunun sürerek kapatmanın bir zararı varmı yoksa poşet bez vb bişeyle kapatmak dahamı saglam olur.

önce aşı bandı sonra bu bandın üzerine macun sürmek daha dğru bir yaklaşım olacaktır.

yeni oldugum için sizi tanımıyorum ama verdiginiz yararlı bilgiler ve videolar için size minnetarız cok teşekkur ediyorum.

Bu konuda bende bir şey söyleyeyim ki burası paylaşımcı bir forum ve herkes ancak burada vakti olduğu kadar paylaşımcı olabiliyor, heyecanınızı anlıyorum acele cevap istiyorsunuz ama sabretmeyide öğrenmek lazım

Eski 08-12-2011, 18:51   #699
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

abim cok teşekkur ederim size minnetarım herşey için sagolun ama şunuda söyleyeyim şimdilik bu kadar sorayım ilerde çok rahatsız edicem kusuruma bakmazsınız umarım verdiginiz cevaplar tam öğrenmek istediklerimdi teşekkurler..

Eski 08-12-2011, 22:49   #700
Ağaç Dostu

Bereket Tv Her Cumartesi saat 19:00 da programımı seyret, sorularının cevaplarını bulursun.

Eski 09-12-2011, 22:00   #701
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

abi videolardaki kişi senmisin sormak istedim ama ayıp olur diye soramadım izliycem abi programını kal sağlıcakla.

Eski 11-12-2011, 09:34   #702
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 14
Benim 200 Adet Badem Fidanım var (Çekirdekten çıktı) Üçünçü yaşına geliyor.Nasıl bir aşı yapmam gerekli.Hangi cins badem önerirsiniz.Rakım 1400.Bilği vermeniz dileğimle.
Bereket Tv de Biraz heyecanlı görüyorum.
Birde Beyaz gül cevize aşılanırsa siyah gül olurmuş.Doğrumu?
Saygılar.

feast3874 beğendi.
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2011, 12:17   #703
Ağaç Dostu

Sevgili hk50, badem fidanı sert çekirdekli bitkiler kısmına girdiğinden 1 ya da 2 yıllık sürgünlerine göz aşısı metodu ile Niğde şartlarında eylül ayında durgun göz aşısı ile en ideal sonucu alırısnız, bitkileriniz çok kalın ise tepeleyip taze sürgün vermesini sağlayabilirsiniz. Özel mesaj atarsanız sizi Niğde de aşı ustası bir arkdaşıma yönlendiririm size yardımcı olur.

Badem çeşitleri olarakda ferraduel, ferragnes sizin şartlarınıza iyi sonuç verecektir.

mtarslan beğendi.
Eski 14-12-2011, 22:22   #704
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

selahattin abi yongalı göz aşısı hakkında bisoru sormak istiyorum. yongalı göz aşısı güllerde, karaağaç,dutlarda iyi sonuç verdigini okudum göz aşılarını yapmak için en erken mayıs sonu haziran başını beklemem gerekiyor sanırım fakat ilkbahara girerken göz aşısı denemek istiyorum elbette su yürümesi lazım fakat sormak istedigim yongalı göz aşısını ilkbahara girerken meyve ağaclarında (elma,armut,şeftali, kiraz vs) bu ağaçlarda deneyebilirmiyim. ağaca bilmeden zarar vermek istemiyorum. elbette yarma ve kalem aşılarını zaten bu mevsimde deniycem fakat beraberinde yongalı göz aşısınıda denemek istiyorum.
şimdiden teşekkurler.

Eski 14-12-2011, 22:46   #705
Ağaç Dostu

Yonga göz aşısı bir kalem aşısı türüdür anaca su yürümeden baharın hava sıcaklıkları artmaya başladığında yapabilirsiniz. Sera şartlarında 15 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda şimdide yapabilirsiniz.

Eski 15-12-2011, 14:57   #706
Ağaç Dostu

Yarkin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Yonga göz aşısı bir kalem aşısı türüdür anaca su yürümeden baharın hava sıcaklıkları artmaya başladığında yapabilirsiniz. Sera şartlarında 15 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda şimdide yapabilirsiniz.
Sn. Selahattin Yilmaz. 4.5 yasinda 300 zeytinim var. Malesef iclerinde 50-60 adet manzanilla 10 adet de tavsan yüregi var. Ben bunlari nisan basinda (kabuk verdiginden) asiladim. 30 adet asi (7-8 ) agac tutdu. Digerleri malesef tutmadi. Ben yoncali asi yapmistim. Bu sene asilamaya devam etmek istiyorum.

1 ) Hangi asilama usulü uygun olurdu ?
2) Nereye asi yapilmasi en iyisi ?
3) Hangi zaman dilimi ? Nisan 15 malesef bahceyi yine terk etmem gerekecek.

Iri gemlik asilamak istiyordum...

Tesekkürlerimle...

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2011, 10:28   #707
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

kasım ayında 2-3 yıllık biçimsiz bir yerde çıkan yaban tudunu (bildigimiz beyaz tudun meyve vermeyeni) köklü bir şekilde söküp daha güzel bir yere ekmiştim. şubat-mart aylarında bu çöğüre dilciksiz-veya dilcikli-yarma-kalem aşılarından birini yaparsam tutarmı veya çöğür yerine alışmadan aşı yapılırmı..

teşekkurler.

Eski 20-12-2011, 18:47   #708
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

ustalar azda olsa musaitseniz bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz.

Eski 22-12-2011, 13:08   #709
Ağaçsever

omerr's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2008
Alıntı:
kasım ayında 2-3 yıllık biçimsiz bir yerde çıkan yaban tudunu (bildigimiz beyaz tudun meyve vermeyeni) köklü bir şekilde söküp daha güzel bir yere ekmiştim. şubat-mart aylarında bu çöğüre dilciksiz-veya dilcikli-yarma-kalem aşılarından birini yaparsam tutarmı veya çöğür yerine alışmadan aşı yapılırmı..

teşekkurler.
bana kalırsa dut a dilcik yerine göz aşısı **** kalem aşısı (kabuk altı) yaparsan daha iyi olur derim Birde aşı yapmadan önce **** göz veya kalem koymadan önce gövdenin sağından veya solundan ufak çentikler atarak dutun sütlerinin akmasını sağlayarak aşının tutma olasılığını yükseltmiş olacaksınız
kolay gelsin

omerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2011, 15:02   #710
Ağaç Dostu

Dutta hiç bir aşıda sorun olmuyor yeterki sütü bir kaç gün önceden akıtın **** aşı yerinin altından bir çendik açın.

Eski 22-12-2011, 17:59   #711
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

ömer abim bahsettim tud cok ince baş parmak kalınlığında kabukaltı cok mantıklı olmaz diye düşünüyorum. sordugum soruda şunu ögrenmek istemiştim bir kısmı farklı anlaşıldı sanırım .kasımda yerini toprağını değiştirdigim küçük fidana kışı atlayıp(yerine alışmadan)üstüne aşı yaparsam bi sorun olurmu. yani 3 ay geçecek aradan..gerçi izledigim aşı videolarında adam köklerinde mühür oluşmuş köklere çeliklere aşı yapıp öyle paketliyordu olur diye düşünüyorum ama yinede emin olayım dedim..bilmiyorum anlatabildimmi ama yinede verdiginiz cevaplarda aydınlatıcı oldu .

selahattin abi çok aradım fakat dut ağacı aşılayan bir video göremedim. sadece 1 tane duta göz aşısı videosu var ordada ağlatma olayına değinmemiş.

2 konuyu sormak istiyorum.

kalem aşılarda:
küçük fidanın yaklaşık yerden 50-75 cm üstünden yere paralel olarak ilk kesme işlemini çentik atma işleminden öncemi yoksa önce çentigi atıp 1-2 gün sonra bekleyip aşıyı yapacağım zamanmı yapmam dogru olur.

birde çentik dediginiz olayı biraz açabilrmisiniz sanırım dediginiz kabuklara yere paralel çizik atmak oluyor sanırım bunuda aşı yapmadan 1 gün önce yapsam veya aşı yapmadan 1-2 saat önce olurmu.

abi şimdiden teşekkurler.

Düzenleyen bebeto016 : 22-12-2011 saat 19:43
Eski 22-12-2011, 22:22   #712
Ağaç Dostu

1. soru için zaman önemli değil ister bir iki gün evvel ister 1-2 saat farkeden bir durum değil kriz haline getireye gerek yok amaç sütün aşıya ulaşmasını engellemektir.

2. soru çentik olayı aşının aşağısından bir yerden sütün aşı noktasına ulaşmasını engelleyecek derecede iletim demetlerini bozmaktır (şimdi iletim demeti nedir diye soracaksınız sütü yukarı ya da aşapğı ulaştıran borucuklar).

Eski 23-12-2011, 13:45   #713
Ağaçsever

omerr's Avatar

ASGIDAKİ LİNKTEKİ VİDEOYU İNCELE
DUT AŞISI
Göz Aşısı

Eski 23-12-2011, 16:14   #714
cuu
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-07-2010
Selahattin Bey öncelikle kalem aşılarınla ilgili videolarınız için teşekkür ederim. Göz aşıları (bereket tv de yayınlanan) ile ilgili videolarınızıda yayınlarsanız sevinirim

cuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2011, 19:51   #715
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
1. soru için zaman önemli değil ister bir iki gün evvel ister 1-2 saat farkeden bir durum değil kriz haline getireye gerek yok amaç sütün aşıya ulaşmasını engellemektir.

2. soru çentik olayı aşının aşağısından bir yerden sütün aşı noktasına ulaşmasını engelleyecek derecede iletim demetlerini bozmaktır (şimdi iletim demeti nedir diye soracaksınız sütü yukarı ya da aşapğı ulaştıran borucuklar).

abi teşekkurler..!!

Eski 23-12-2011, 19:58   #716
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omerr Mesajı Göster
ASGIDAKİ LİNKTEKİ VİDEOYU İNCELE
DUT AŞISI
Göz Aşısı
ömer kardeşim teşekkurler benim açımdam cok yararlı oldu.

sagol

Eski 02-01-2012, 14:13   #717
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
İdrise aşılı kiraz ağaçlarım var ama verimlerinden memnun değilim.

Kesmek ya da taşımak yerine aşı yaparak kiraz dışında farklı meyvelere sahip olmak istiyorum.

Bu nedenle bu ağaçlara hangi meyve türlerini aşılatabilirim. ''Sert çekirdek-sertlerle, yumuşak çekirdek-yumuşaklarla'' biliyorum ama çeşitler olarak önerebilirseniz sevinirim. En sorunsuz uyum hangisinde olur.

Şimdiden teşekkürler

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2012, 16:18   #718
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Basligi dikkatlice okumaya calistim ama gözümden soracaklarim var da gözümden kactiysa özür dilerim. Resmini ekledigim oldukca yasli kiraz agacimiz (resimde ince gibi cikmis ama gövdesi cok kalin) kus kirazi denilen cinsten. Bu agaca normal tatli kiraz asilamak istiyoruz. Bu kadar yasli agaca yapilan asi tutar mi? Tüm verecegi meyveyi tatli kiraza dönüstürmek icin birkac yerine mi asi yapmamiz gerekir? En uygun asi hangisidir? Simdiden tesekkür ederim.

Eklenen Resimler

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2012, 20:58   #719
Ağaçsever

omerr's Avatar

2012 model aşılarım

bugün bismillah dedik ve 2012 yılının ilk aşısını (göz) bahçemdeki dut ağacına yaptım
artık havalar ısınmasıyla devamı gelir...

Eski 25-02-2012, 21:26   #720
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Kolay gelsin.
Ben biraz daha bekleyecegim. Bu hafta perşembeden sonra havalar soğuyacakmış.
Kısmet sonraki haftaya.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
aşı makası, aşılama

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025