![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda geçen yıl yaptığım Ters T durgun göz aşıları. Aslında 5 adetlerdi. Bir tanesi yongalı göz aşısı idi. O kurudu. Diğer ikisi ise kazaya kurban oldu. Fakat 13 ve 14. mesajlardaki aşılarım tutmuş ve oldukça güzel büyümüş durumdalar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimde göz aşısı türleri yapılabilir. İyice irileşmiş göz bulunan dallarından alarak ters T sürgün göz aşısı yapmanızı tavsiye ederim. Sitede bu konuda ayrıntılı bilgiler var. Gerekirse tecrübelerimi iletebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Veredelungszange=Aşı makasının Almancası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Bende aşılı dut ağacı var 3 yaşında 12 cm çapında, şimdi ona birde kara dut aşılamak istiyorum, şimdi T aşı yapsam tutarmı veya ters T aşımı yapmalıyım, bir ağaçta iki cins istiyorum, yoksa geçmi kaldım, bu arada Ankaradayım, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Feyzon bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. İnşaallah hafta sonu sizin de dediğiniz gibi Ters T aşısı yapayım, bakalım tutturabilecekmiyim. Aklıma gelmişken bir dut ağacına İKİ tane Ters T aşısı yapsam daha mı iyi sonuç alırım, yoksa bir ters T aşısı yetermi aceba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Feyzon, aşımızı yaptık, ilk defa ters T aşısı yaptım ağaca ters T harfi çizerken sorun yok ama T'yi elbisenin yakası gibi ikiye ayırdıktan sonra T'nin yere paralel olan kısmına aşı dalını yerleştiriken orası yırtılıyor benim aşıda, neyse sonucu bekleyeceğiz artık İnşaallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
ayvaya yeni dünya aşılama
Ben aşı konusunda internetten araştırma yaparken ayva ağacına yenidünya aşılanabileceğini gördüm ve çoban aşısı şeklinde bir uygulama yaptım.Gayet başarılı bir aşılama oldu.Ayrıca çoban aşısı hem pratik hemde kolay.Gelişmiş ve kök yapısı geniş bir alana yayılmış bir ağacın çoban aşısı ile aşılanması sonucu aşı kalemleri çok hızlı gelişiyor ve bir dahaki yıla meyve verecek boyuta ulaşıyor.Ayrıca yabani bir eriğede aynı uygulamayı yaptım.Ancak eriğe kendi türünden başka bir erik aşıladım, sonuç erken gelişmiş ve bir yıl sonra meyve verecek ıslah edilmiş meyve ağaçlarım oldu.Birde küçük bir dut fidanına kırmızı dut aşıladım.fotoğraflardan görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Ayvaya aşıladığınız yeni dünya büyük bir ihtimalle kışı çıkaramayacaktır. Ayva yaprak döker. Yeni dünya ise yaprak dökmez. Sonucu merakla bekliyorum. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
hepinize iyi günler sevgili arkadaşlarım. eğer yanlış yere yazıyorsam lütfen beni bilgilendirin. yeni üye oldum ve henüz tam bilmiyorum forum özelliklerini. son zamanlarda pek soru ve yorum yazılmamış ama benim yazımı ve sorumu göreceğinizi umarım. uzun zamandır sizleri takip ediyorum.sayenizde birçok konuda bilgi sahibi bile oldum. bizim 20 dönüm kadar üzüm bağımız var şaraplık üzüm yetiştiriyoruz. yalnız bazı üzüm türlerini değiştirip öküzgözü cinsini aşılamak istedik. sizlerin yazılarınızda omega aşı makasını gördük ve hemen aldık. bahar ayında yani mart ve nisan başlarında bu makas ile aşılama yaptık ilk günlerde cok güzel tuttular gibi oldu. yeşerdi yaprak verdi sonra hepsi ama hepsi kurudu birtanesi bile tutmadı...bağlarımız 15 yıllık falan...üzüm kollarına aşı yapmıştık..yani hepsi boşa gitti..nerede hata yaptık anlamadım..şimdi yarma aşı yapalım diyoruz...ne zaman, nasıl bir yöntem denemeliyiz. ben ve eşim bu konuda çok bilgili değiliz. yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz. lüfen yardım edin))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
http://www.blacklionmakas.com/images...20kataloğu.pdf kataloğun 4. sayfasını okursanız size faydalı olacaktır. Ayrıca tutmuş gibi sürgün vermesinin nedeni, asmadaki ağlamadan dolayı gelen bol suyla yeşerip ağlama bitiminde kuruma yapmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
merhabalar ben badem ağaçlarına aşı yapmak istiyorum ama hangi aşı tekniğini ve hangi aylarda uygulamalıyım bilen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2011
|
bu forum konusu gayet faydalı oldu. teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Eriğe kaysı aşısı
Boluda bir komşumuz erik ağacına kaysı kiraz ve erik aşılamıştı. Ancak kiraz kırılmış haldeydi. Ben fotoğraf çekerken sadece kayısı kalmıştı. Eriğe kiraz şeftali ve kayısı aşılanabildiğini duymuş ancak görmemiştim. Fotoğrafı aşağıda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
feyzon bey aşıda mantık şudur çekirdek tipleri uygunluk gösterenler birbirleri üzerine aşılanabilir; ama bu kaba taslak bir yaklaşım daha iyi sonuçlar için biraz daha derinlemeisne öğrenmeli. 1.Elma-Armut-Ayva.....2.Erik-Kiraz-Vişne-Kayısı-Şeftali........3.Ceviz-Fındık-Kestane.... gibi bunlar kendi aralarında aşılanabilir ama mesela kiraza vişnenin aşılanması iyi sonuç vermediğini duydum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba arkadaşlar, Gliricidia sepium adlı ağacımı gelecekte hangi bitkiyle aşılamalıyım ? Tek bildiğim gliricidia sepium'un fabacae ailesinin mensubu olduğu ![]() Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
109 nolu mesajda yaprakları olan bir cubuktan matkap aşısı yapıldı. sormak istedigim yaprakları olan bir çubugun yaprakları sanırım resimdeki gibi kırpılıp kesiliyor peki bu gözlerden tekrar sürgün verirmi yoksa bizim burdan göremedigimiz o cubukta patlammaış gözlermi mevcut.. bunu özellikle ögrenmeliyim bende uygulıycam çünkü. 100 kadar kayısı ağacımız var bunları kesip başka ağac dikmeyi düşünüyoduk bu aşı olayıyla kesmeden halledebiliriz sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Aşılama Hakkında Temel bilgiler Aşılama hakkında temel bilgiler - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Aşı Kalemi Alma ve Muhafaza Aşı kalemi alma ve muhafaza - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Kertik Aşısı Kertik Asılama - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Kabuk Aşısı ya da Yan Aşı Cevizde Kabuk Aşı - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
![]() burdaki ustalara aklıma takılan bi kaç sorum olacak: cevaplarsanız sevinirim. 1- bildigimiz gibi bazı meyveler mesela kayısı şeftali nisan aylarında yapraklı oluyorlar bu ayda bu ağaclardan alınan çubuklar aşı yapılırken yaprakları ve gözleri nasıl bir işleme tabi tutuluyor. bildigim kadarıyla yaprakların çıkmamış olması gerekir bu durumlarda aşının tutma olasılıgı diğerine göre daha düşükmüdür. 2- bazı resimlerde alınan çubukların, yan kesilmesi gereken tepelerinde göz görüyorum bu şekilde anaca yapıştırılmasında tutma olasılığı yönünden bir sakınca varmıdır yoksa bu gözü kesmekmi gerekir. mesela umru(eşki tut) tutu cubuklarında bu çok görülür. ----konu aşılama fakat hazır yazmışken burdan onuda sorayım lütfen bunu hoş görün mesaj kalabalığı olmasın diye yazıyorum buraya: 3- bu iş aşırı derecede bende heves sardı .ilk defa uyguluyorum, hemen etrfımdaki ağaçlardan çelik toplamaya başladım .bu aylarda meyve ağaçlarından aldığım çelikleri bodrumda, ışıgı direk almayan ama aydınlık, oda sıcaklığından biraz düşük sürekli nemli, bir kızmı inşaat kumu+torf, bir kısmıda killi toprak+hayvan gübresi+torf dan oluşan fidan poşetlerinde tutuyorum bu şartlar sizce nasıl doğrumudur yanlış olan bişeyler varmı. boşamı kürek sallıyorum. zaten nasip olursa yeni hobim olacak. baştan dogrularla bu işe gireyim. 4- aldıgım çelikleri diyelim 1-2 saat zarfı içinde dikicek bu arada dışarda-açıkta-susuz veya kuma gömmeden bırakırsam bi sakınca olurmu. yoksa ne yapmalıyım suda beklettim ama. 5- birde çelik dikerken saf suya batırmanın yararı nedir veya varmıdır.. köklendiricilerin var elbette ama saf suyu merak ediyorum. cevaplarsanız yeni başlayan biri için bi çok konuda yolgösterici olacaksınız yinede teşekkurler. çelikler hakkında sorularım için lütfen bana kızmayın sorular parçalanmasın diye buraya yazdım bi daha yazmam. teşekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlıkta ki yazılanları okuyun. Sonra aklınıza takılan varsa sorularınızı sorun. Elimizden geldiğince cevaplamaya çalışırız. Aşı çeliklerini alır almaz bir poşete sarıp buzdolabı alt gözlerinde aşı yapacağınız Mart Nisan aylarına kadar bekletebilirsiniz. Klaemler uyanmadan hemen önce ve ya biraz daha erken alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
|
|