Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 15-08-2009, 21:04   #12
kovboy20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-12-2007
Kalem aşıları baharda olur

Degerli arkadaşlar. Yeni denemeler güzeldir bende bu sene makapla aşı yapacaktım makkap arızalı çıktı bir tane yaptım ama o da tutmadı.Orada önemli olan şu anacın kabugu ile aşı kaleminin kabugu iyi çakışması lazım.
Ben yarma .ingiliz,göz ,kakmada veya kabuk denen aşıları yaparım. ve devamlı yaptıgım aşılardır.bahçem var. kiraz ,nar,elma,kayısı agaçlarım var.Bunları satamadıklarımı cins degiştirmek için aşı yapıyorum.Başarı oranı çok yuksektir.
Dikkae edilmesi gerekeni yapan herkes tutturur. kalemde en iyisi ingiliz aşısı.kalem ile aşılanacak anaç kalınlıgı aynı olursa iyi olur.yani küçük parmak kalınlıgında olursa iyi. mart ayında veya soguk olan yerde nisan ayında yapılırsa yüzde 80 tutar.Aşı makası biraz daha derin kesse (V) şeklinde hem rüzgar atmaz ve tutma oranı yükselir.Resmi çizemedim , kalem ve anaç ( / ) şekildeki gibi kesilerek ikisi birbirine yapıştırılacak. yani birbirini öpmesi lazım.Birde dış kabuklar aynı şekilde öpüşmeli yani bir tarafı kesin çakışmalı.daha sonra oynatmadan izole bant ile sarılmalı.kalemde 2 göz bırakılmalı.Fazla göz olursa tutmayabilir. GÖz aşısı ise haziran 15 ten sonra başlar temmuz ayına kadar devam eder. Daha sonra yapılan göz aşıları uyuyan göz oldugu için seneye baharda uyanır.Daha kuvvetli sürgün verir.bunuda ince lastikle baglarsanız daha iyi olur.göz aşılarıda genelde tutar. soerusu olan varsa cevaplanır.saygılar.

kovboy20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön