![]() |
|
![]() |
#841 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2013
|
burada tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim çok bilgi sahibi oluyorum benimde 30 kadar fidanım var 3 yıl önce ekşi eriğe göz aşısı yaptım ağustos sonu gibi -- nisan da üç tane erik verdi şimdi çok güzel gelişti 2012 de iki kilo erik verdi tabi bu arada diğer meyvelere de aşı yaptım çok hoşuma gidiyor güzel cinslerden aşılık alıp mükemmel meyveler elde edebiliyorum.fakat fidanlarım kışın çok su içinde kalıyor yer biraz çukur acaba bu sorun olur mu kökler de çürüme yapar diye korkuyorum. ne yapacağımı bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-02-2012
|
Sayın gulcuerol merhaba , Bu ekşi eriğe hangi cins eriği aşıladınız.Herhalde iyi ve soğuklara dayanıklı bir cinstir. Eğer bu erikten çelik alınabilecek gibi bir durum varsa çelik talebinde bulunabilir miyim ? Yukarıdaki 853 no.lu mesajı inceleyip herhangi bir öneride bulunabilir misiniz ? Başarı , sağlık ve bol hasatlar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
Aşı kalemleri buzdolabında 4-6 C sebzelik bölümünde saklanıyor diye biliyorum ama bu süre en fazla ne kadardır onu bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim. Bir de Trabzon hurması elmaya aşilanabilir diye duymuştum doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
size katılıyorum h dogan, ilk bakışta dikkat çeken bir durum. umarı arkaşımızın emeği ve umutları boşa çıkmaz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Ağaçsever
|
[ATTACH][/ATTACH]Arkadaşlar bir türlü cesaret edip tam anlamıyla yapamadığım aşılamalardan ( bana göre ) zarasız bir denememi sizlerle paylaşmak istiyorum eğer bana bilgilerinizle yardımı olursanız çok sevinirim. yaptığım bir aşılamanın fotoğrafını paylaşmaya çalışacağım. 376730 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Ağaçsever
|
İlgilenen arkadaşlar olursa bir kaç sorum olacak..... Herkese iyi geceler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
ve 10/03/2013 pazar günü badem ağacına çeşit değiştirmek için kalem aşılarımızı yaptık (badem ve erik) Düzenleyen omerr : 15-03-2013 saat 08:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba , sevgili dostum. Şu matkapla yaptuğın aşıyı detaylandırır mısın. Çok merak ediyorum. Ben de yapacağım ama yine de bir görsek diyorum. Saygılar Düzenleyen Archer : 23-03-2013 saat 23:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaçsever
|
Merhaba Sevgili Archer, Aslında çok birşey yaptığım söylenemez . Bu forumda bir üyemizin anlattığı matkap ile aşı methodu denedim . Ne yaptım :sadece ağaç gövdesine 7 mm matkap ucu ile 3-4 cm delik açtım bu deliğe sıkı sıkıya girmesi için 8 mm kalınlık civarında aşı kaleminin yine 3-4 cm açmış olduğum deliğe girecek kısmının dış kabuk kısmını cok ince bir şekilde aldım ve kalemi yerine tatlı sert olacak şekilde çaktım ve hasar verdiğim ağaç ve aşı dalını aşı macunu ile kapattım sonuç bu şekilde oldu. Ben bu aşıyı yaklaşık 15 gün önce yaptım ve kalem üzerindeki tomurcuklar zaten açılmak üzere gibiydi şimdi korkum acaba sadece kalemin kendi öz suyundan olan canlılıktan yani kendi kendine mi bir yeşillenme söz konusu yoksa hafiften bir kambiyum-uyuşması başladı ve kallus oluşmaya başladı mı onu anlayamıyorum daha doğrusu bu tip bir aşının tutup tutmadığı süresi hakkında bilgim yok. Çünkü daha öncede başıma geldi elma kalemi yemyeşil durdu sonra yaprak çıkarmaya başladı birazda öyle durdu sonra yazın kurudu gitti..Şimdi ben bu matkap aşısı ile birlikte aynı ağaca yarma aşısı ve kabuk aşısı da yaptım hani biri tutmazsa biri tutar diye ve hepsi yemyeşil durumda . Dün akşam baktım çiçeklenme var fotoğrafını çektim cep telefonu ile hem sevincimi paylaşayım diye ama bundan olan biten gelişmeleri fotoğraflı olarak bu başlıkta paylaşırım.Kusura bakmayın çok fazla detay veremedim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sevgili dostum ben de resime baktığım zaman önce şaşırdım ve size sormaya karar verdim. Ben zannetmiştim ki çiçeklenme aşılamadan sonra oluştu. Buradaki sorun sizinde anlattığınız gibi kalemin öz suyundan olabilir. Geçen yıl başıma gelen bir olay. Umarım ki başarılı olursunuz. Bugünlerde hava birden soğudu ve aşırı lodos var. Hava biraz düzelsin ben de sizin yöntemle erik ve vişneye deneme yapmak istiyorum. Uygulamayı yaptığımda bende resimlerle paylaşayım bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu
|
Şu anda rüzgarla birlikte korkunç bir yağmur başladı. Bahçedeki çiçeklerde nasibini aldılar sanırım. Sümbüller ve laleler çok harika olmuşlardı. Sanırım Allah rahmet eylesin.... Geçen yıl da Domatesler tam çiçeklenmişti ki doluya yakalanıp yok oldular.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
kuşburnu ağacına gül kalemi aşıladık ama tam bilgimiz yak hangi tarihte ve nasıl şekillerde yapcağımızı elimizden geleni yaptık ama gül çeliğinde tomurcuklar fiizlenmek üzerelerdi 4 gün fln oldu sanki bugün biraz kararmış gibilerdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2012
|
Merhaba. Bahçemizde ayva ağacı var ve meyve vermiyor. Ne zaman aşılama yapmamızı önerirsiniz. Çevre bahçelerde kıştan yediğim lezzetli ayvalar var,onlardan çelik almayı düşünüyorum fakat uygun zaman nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Alıntı:
kabuk veriyor ise kalem aşısını yapabilirsin. kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Ağaç Dostu
|
Kalemle anacın birleşme yerini ve kalemin uç kısmını aşı macunuyla kapatıyoruz. Buradan öğrendiklerime göre ilk defa böylesi bir aşı yaptım. Sonucu bekleyip göreceğiz. Bu iş bana Nasrettin Hocanın göle maya çalması hikayesini anımsattı ama.. Ya TUTARSA......??? ![]() Düzenleyen Archer : 29-03-2013 saat 19:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaçsever
|
Sonucu Allah bilir ama itinalı çalışmışsınız bence tutar bu aşı elinize sağlık resimli anlatımda çok hoş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Alıntı:
daha mantıklı gibi geliyor.Ben bu yaz kuşburnu'na göz aşı olarak düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
merhaba . aşı macunu , aşı bandı , rafya ,toprak .hangi aşı çeşidinde hangisini kullanmamız gerekiyor.örneğin T göz aşısını sadece rafya ile bağlıyolar.aşı bandı ile bağlasak hava almasını daha iyi önlemiş olmazmıyız.evimin balkonundaki asmaya yarma aşı , omega ve göz aşısı yapıcam sarmak için sadece aşı bandını kullanmayı düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Ağaç Dostu
|
Alıçlar
Alıntı:
Merhaba Aydoner bey Ateşdikeni + alıç kombinasyonundan haber var mı. Benim ateş dikenleri sanki kurumaya başladılar gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba .mesajınızı görünce içime bir sevinç düştü. Ben sizin o verdiğiniz linkteki ARICILIK İFLAH OLMAYAN BİR HASTALIKTIR: Matkap aşısı...[/QUOTE] aşılama işlemini bir yıldan beri sürekli takip ediyor ve aynısını yapmak için zamanı bekliyordum. Ama hep içimde şüphe vardı . Bu şüphe bazı arkadaşlarımın benimle böyle bir aşı denemesi yaptığım için dalga geçmeleriydi. Şu ana kadar aşılarda bir gelişme yok gibi ama olumsuzluk ta yok. inşallah olumlu düşüncelerinizin de katkısıyla bu iş olur. Teşekkür ederim saygılarımla. Düzenleyen Archer : 29-03-2013 saat 19:07 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
|
|