![]() |
|
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
- Sert çekirdekliler sert çekirdeklilere (erik, şeftali, zerdali, kayısı, kiraz, vişne, badem) - Yumuşak çekirdekliler yumuşak çekirdeklilere (elma, armut, ayva, muşmula) - üzümsüler üzümsülere (üzüm, dut, incir) - turunçgiller turunçgillere (trunç, mandalina, portakal, greyfurt) benim bildiklerim bunlar. Sert kabukluların anaçlarını bilemiyorum. Ama Cevizde anaç olarak tohumdan yetiştirilmiş çöğürler kullanılıyor galiba Duta üzüm aşılamak ise biraz zahmetli oluyor. Bunu gerçekleştirmek için şöyle bir yol izliyorlarmış. bahçesinde gördüğüm birisi anlattı, bende aktarmaya çalışayım; - Dutun sağlıklı ve iştahlı bir dalı matkapla deliniyor - Yakında bulunan, kökü topraktan beslenen asmanın taze bir sürgünü bu delikten geçiriliyor - İçinden asma geçen delik iki tarafından hava almıyacak şekilde macunlanıyor - dut ağacı delikleri kapatıp asma dalını beslemeye başlayınca asmanın gelişi kesiliyor Böylece dutun köklerinden beslenen üzümler çok daha verimli hem çok daha lezzetli oluyor. Çok enteresan gelmişti bana Birde bal kabağına karpuz aşılıyorlar, karpuzlar büyük olsun diye. Nasıl yapılıyor bilmiyorum Düzenleyen Todor : 09-08-2006 saat 00:12 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
aşı makası, aşılama |
|
|