selahattin abi bilgilerin için cok teşekkur ederim bugun ancak okuyabildim teşekkurler.
abim son mesajlarda T göz aşıları nisan -haziran sürgün agustos-eylul durgun göz aşıları yapılıyor diye okudum. göz aşısını subat-mart gibi henuz havalar sogukken yapmamızın bir sakıncası varmı tabi geç don riski var ama görüşünü almak istedim. bunun yanında 15-20 yıllık büyük bir ağaca göz aşısı yaparsak bi anlamı olmayacak gibi düşünüyorum daha cok kalın ağaçlara tavsiyeniz kabuk ve coban aşısı oldugunu düşnüyorum. dogrumudur.
birde abim dut fidanımız 1-2 yıllık. büyük tud ve incir ağaclarına gördüklerimle yarma ve coban aşıları sabittir ama dut ağacına göz aşısı uygulayabilirmiyiz. yine dutla beraber incir ağacına göz aşısı ..uygunmudur. mantıklımıdır.
yine bunların yanında sitede bayagıdır bilgi topluyorum fakat trabzon hurması dedigimiz meyve için şu agaca aşı yapılabilir diye sadece bir yerde okudum ama olumsuz şeyler yazıyordu detaylı bilgi alamadım bu meyveyi nasıl cogaltabiliriz 2 agacımız var ama daha cok olsun istiyorum.
aklıma takılan bir sorum daha var abi yarma aşılarda cubuklarla anaçların kabuklarının öpüştügü yere aşı macunun sürerek kapatmanın bir zararı varmı yoksa poşet bez
vb bişeyle kapatmak dahamı saglam olur.
yeni oldugum için sizi tanımıyorum ama verdiginiz yararlı bilgiler ve videolar için size minnetarız cok teşekkur ediyorum.
cok soru sordugum içinde ayrıca özür diliyorum.
saygılar.