Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 22-12-2011, 17:59   #711
bebeto016
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
ömer abim bahsettim tud cok ince baş parmak kalınlığında kabukaltı cok mantıklı olmaz diye düşünüyorum. sordugum soruda şunu ögrenmek istemiştim bir kısmı farklı anlaşıldı sanırım .kasımda yerini toprağını değiştirdigim küçük fidana kışı atlayıp(yerine alışmadan)üstüne aşı yaparsam bi sorun olurmu. yani 3 ay geçecek aradan..gerçi izledigim aşı videolarında adam köklerinde mühür oluşmuş köklere çeliklere aşı yapıp öyle paketliyordu olur diye düşünüyorum ama yinede emin olayım dedim..bilmiyorum anlatabildimmi ama yinede verdiginiz cevaplarda aydınlatıcı oldu .

selahattin abi çok aradım fakat dut ağacı aşılayan bir video göremedim. sadece 1 tane duta göz aşısı videosu var ordada ağlatma olayına değinmemiş.

2 konuyu sormak istiyorum.

kalem aşılarda:
küçük fidanın yaklaşık yerden 50-75 cm üstünden yere paralel olarak ilk kesme işlemini çentik atma işleminden öncemi yoksa önce çentigi atıp 1-2 gün sonra bekleyip aşıyı yapacağım zamanmı yapmam dogru olur.

birde çentik dediginiz olayı biraz açabilrmisiniz sanırım dediginiz kabuklara yere paralel çizik atmak oluyor sanırım bunuda aşı yapmadan 1 gün önce yapsam veya aşı yapmadan 1-2 saat önce olurmu.

abi şimdiden teşekkurler.

Düzenleyen bebeto016 : 22-12-2011 saat 19:43
bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön