agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni715Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-12-2012, 23:58   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-07-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarin Mesajı Göster
Sn Sevinay,

Öncelikle köklendirmeye çalıştığınız gül dallarının yetetrli olgunluğa ulaşması gerekir. Taze gül dallarında çıkarılan çelikler köklenmez. Ayrıca çelik boylar 40 cm civarında olmalı, bunun dörtte üçü toprağa gömülmelidir. Sulama önemli bir faktördür. Güller budandığında şayet bu işlemi uygularsanız. Baız bölgeler bu ayda budanıyor. Kış yağmurları üstündne geçer, su sorunu olmaz ve hepside tutar. Benim bahçemdeki gülleri ben bu şekilde çelikten köklendirdim. Hiç bir çeliğim şaşmadı.

Kolay gelsin.
Sn Sarin cevabiniz icin cok sagolun evet budama zamani celik aliylrum eylul sonundan kasim sonuna kadar celikler bir yillik kalem kali liginda **** biraz daha kalin.kokle dirme hormonu kullaniyorum yeterli su ve sicaklik.ozelikle komsunun bahcesinde bir sarmasik gul var dorduncu denemem ama tutmuyor.yine uc celik diktim bir hafta once.daha once dimtimlerim kokleriden karmaya basladi sonra celigin tamami karadi.son ektigim celikler tutsun istiyorum.galiba sakinan goze cop batar.onemsemedigim celiklerin hepsi tuttu.

Sevinay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çelik, kök, yaprak


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025