agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni715Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-12-2012, 13:32   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-07-2010
Ben yaklasik birsenedir gul kokkendirmeye calisiyorum.bir kactaneyi koklendirmeyi basardim.ama cogunun koku kahvelesti sonrada butun celik karardi ve tutmadi.hata bir kaci iki uc ay sonra karardi.sizce sebebi ne olabilir

Sevinay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 16:20   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevinay Mesajı Göster
Ben yaklasik birsenedir gul kokkendirmeye calisiyorum.bir kactaneyi koklendirmeyi basardim.ama cogunun koku kahvelesti sonrada butun celik karardi ve tutmadi.hata bir kaci iki uc ay sonra karardi.sizce sebebi ne olabilir
Sn Sevinay,

Öncelikle köklendirmeye çalıştığınız gül dallarının yetetrli olgunluğa ulaşması gerekir. Taze gül dallarında çıkarılan çelikler köklenmez. Ayrıca çelik boylar 40 cm civarında olmalı, bunun dörtte üçü toprağa gömülmelidir. Sulama önemli bir faktördür. Güller budandığında şayet bu işlemi uygularsanız. Baız bölgeler bu ayda budanıyor. Kış yağmurları üstündne geçer, su sorunu olmaz ve hepside tutar. Benim bahçemdeki gülleri ben bu şekilde çelikten köklendirdim. Hiç bir çeliğim şaşmadı.

Kolay gelsin.

sarin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2012, 23:58   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarin Mesajı Göster
Sn Sevinay,

Öncelikle köklendirmeye çalıştığınız gül dallarının yetetrli olgunluğa ulaşması gerekir. Taze gül dallarında çıkarılan çelikler köklenmez. Ayrıca çelik boylar 40 cm civarında olmalı, bunun dörtte üçü toprağa gömülmelidir. Sulama önemli bir faktördür. Güller budandığında şayet bu işlemi uygularsanız. Baız bölgeler bu ayda budanıyor. Kış yağmurları üstündne geçer, su sorunu olmaz ve hepside tutar. Benim bahçemdeki gülleri ben bu şekilde çelikten köklendirdim. Hiç bir çeliğim şaşmadı.

Kolay gelsin.
Sn Sarin cevabiniz icin cok sagolun evet budama zamani celik aliylrum eylul sonundan kasim sonuna kadar celikler bir yillik kalem kali liginda **** biraz daha kalin.kokle dirme hormonu kullaniyorum yeterli su ve sicaklik.ozelikle komsunun bahcesinde bir sarmasik gul var dorduncu denemem ama tutmuyor.yine uc celik diktim bir hafta once.daha once dimtimlerim kokleriden karmaya basladi sonra celigin tamami karadi.son ektigim celikler tutsun istiyorum.galiba sakinan goze cop batar.onemsemedigim celiklerin hepsi tuttu.

Eski 04-12-2012, 13:13   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevinay Mesajı Göster
Sn Sarin cevabiniz icin cok sagolun evet budama zamani celik aliylrum eylul sonundan kasim sonuna kadar celikler bir yillik kalem kali liginda **** biraz daha kalin.kokle dirme hormonu kullaniyorum yeterli su ve sicaklik.ozelikle komsunun bahcesinde bir sarmasik gul var dorduncu denemem ama tutmuyor.yine uc celik diktim bir hafta once.daha once dimtimlerim kokleriden karmaya basladi sonra celigin tamami karadi.son ektigim celikler tutsun istiyorum.galiba sakinan goze cop batar.onemsemedigim celiklerin hepsi tuttu.
Sayın Sevinay, şimdi alacağınız olgun gül çeliklerinizi hemen dikmeyin. Onları yatay bi şekilde ıslak iri dişli kumun içine gömerek serin ve biraz da fazla aydınlık olmayan bir yere kaldırın. Bahara kadar oyle kalsınlar, ara sıra kumun nemini kontrol edip kurumaya yüz tutarsa tekrar kumu nemlendirin sadece. Martın yirmisinden sonra kontrol ettiğinizde toprağa girmesi gereken uçlarda kallus oluştuğunu göreceksiniz. O aşamada dikerseniz tutma ihtimalini epeyce artırırsınız. Ben öyle yapıyorum ve sonuçtan memnunum..Kolay gelsin..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 21:23   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Sayın Sevinay, şimdi alacağınız olgun gül çeliklerinizi hemen dikmeyin. Onları yatay bi şekilde ıslak iri dişli kumun içine gömerek serin ve biraz da fazla aydınlık olmayan bir yere kaldırın. Bahara kadar oyle kalsınlar, ara sıra kumun nemini kontrol edip kurumaya yüz tutarsa tekrar kumu nemlendirin sadece. Martın yirmisinden sonra kontrol ettiğinizde toprağa girmesi gereken uçlarda kallus oluştuğunu göreceksiniz. O aşamada dikerseniz tutma ihtimalini epeyce artırırsınız. Ben öyle yapıyorum ve sonuçtan memnunum..Kolay gelsin..
Hepinize cevaplariniz ve yardimlariniz icin sekkur ederim.kum aslinda denemek istefigim ir yontemdi.kumu deniyecegim.karamanin nedenini anlamadim.ben torf kullaniyorum.kum kullanacagim bir kac yerde daha gormustum kumda koklendirme orani daha yuksekmis.

Eski 17-12-2012, 17:36   #6
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Wink Çelikden köklendirme aşamasında ,bitkiye ilave besin verilirmi?

Arkadaşlar,Atlas çeliklerim vardı ,1 ay önce diktim.Şuana kadar hiç bir bozulma yok..Sorum şu;Atlas çeliklerini köklendirme aşamasında sıvı besin/gübre verilirmi?...Vermek gerekirmi?

farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
çelik, kök, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025