agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni715Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-10-2012, 20:53   #11
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 29
KÖKLENDİRME HORMONU

Bilinen köklendirme hormonu İndol Butirik Asittir. Ama İndol formatlı organik asitlerin çoğu bu alanda kullanıldığı gibi piyasadaki köklendirme hormonlarının çoğu da organik asit karışımlarıdır. Salisilik asitte köklendirme etkisi yüksek bir asittir. Söğüt ( salix ) o yüzden iyi köklenir. Söğüt odunlarını suda ıslatıp 10-15 gün sonra bu suyu kullanırsanız da köklenme başarısı yükselir.

Ama piyasaların henüz tanımadığı bir köklendirme hormonu daha vardır ki Humik Asit . Humik asiti Potasyum Humat formatında kullanmak mümkündür. Ama fiyatı yüksek olduğu için en doğru yol İçeriğinde % 50-60 oranında Humik asit bulunduran LEONARDİT i kullanmaktır. Hem ucuz hem kullandığımız toprağı güzelleştirir. Hem de içerisine diktiğimiz çeliklerde yüksek oranda köklenme meydana getirir.

EN İYİ KÖKLENDİRME %50 LEONARDİT % 50 KIRMIZI TOPRAK KARIŞIMININ ELENMESİYLE OLUŞAN YATAKLARDA OLUR. DENEYİN GÖRÜN.

alperenim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çelik, kök, yaprak


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025