![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili tk646 (THY Yolcusu gibi ),Frenk üzümünden ümitliyim diğerleri sizin için tecrübeye dönüşecektir, hızlı gelişim ve hızlı yaprak açma ortam ısısının oldukça yüksek olduğunu işaret ediyor ısıyı 18-20 derece aralığına çekin daha yavaş gelişme ve köklenme elde ederek başarınızı artırabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Çok teşekkürler hemen kaloriferin yanından alıyorum çeliklerimi. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
tk646 sonuçları burda paylaşırsanız bizim içinde tecrübe olur. saygılar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Tabiiki hem size faydası olur hemde ben bilgi edinirim uzman arkadaşlardan son durumlarıyla ilgili. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Sayın tk646; Çeliklerin bazılarında, üst kesim yerlerinde beyaz köpüksü maddeler oluşmasına; "mühre bağlama" tabiri de denilen bir olay oluşuyor.. Bitkinin, kesim yerini kapatma, tamir etmek istemesi olayı gerçekleşiyor demek istiyorum. Ama ki: Görüntü biraz da "pamauklu bit" izlenimi de veriyor. Dikkatle bakın içersinde bit var mı? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Eveeet yeni fotoğraflar ve yeni bir soru ![]() Fotoğraflarda işaretlediğim yerlerde çoğunlukla olmak üzere çeliklerin neredeyse her yerinde şeffaf pamuksu küf gibi birşey oluşuyor. Not: Poşet içerisinde (delikli) sera etkisinde tutuyorum 24 saat. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herhangi bir bit göremedim içlerinde umarım değildir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
[ Kesim yerlerinde mühre bağlama oluşuyor. Problem yok ta: Başka tür zararlı kendini gösteriyor; koşnil. Kahverengi renkte toplu iğne başı-kibrit ucu büyüklüğünde noktacıkları; bıcak ucu ile temizlemeye gayret sarfedelim. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2012
|
İyi günler Bahceden kopardıgım gül dalını her bir celikte bir yaprak yeri kalacak şekilde kestim ve ekim yapacagım alt kısmını 45 derece acılı kesim yaptım ve 4000ppm ibaya batırıp cıkardıktan sonra nemli tofra ektim üzerinide şeffaf sitreçle örttüm ve yapraklardaki su damlaları kurudukca günkül olarak yapraklarını su püskürterek nemlendirdim ama bir hafta gecti hiç gelişme olmadı birini çekip baktım kök durumu nasıl diğye yaprakları halen canlı hiç ölmedi ama kök yok ve üsttaraflarında siyah jelimsi bir doku oluşmaya başladı ve yumşamaya başladı neden böyle oldu ne yapmam lazım **** yanlış yaptıgım nedir yardımcı olursanız çok memnun olurum |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukarıda fotoğrafları olan çeliklerimi asıl yerlerine ne zaman geçirmeliyim arkadaşlar? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın tk646, heyecanınız sizi sabırsılandırıyor belli ki.. Pet bardaklarınız saydam, çeliklerin köklerini bardağın yanlarından ve altından gördükten sonra bardak içeriğini çeliklerinizle birlikte çıkarıp topraklı bir karışım içine (tercihen poşet veya saksıya) dikebilirsiniz. Bir hafta on gün kadar sonra çelikleriniz yeni yerlerine adapte olduklarında, önce dış ortama alıştırarak, sonra isterseniz kalıcı yerlerine hemen dikebilirsiniz, isterseniz de gelecek ilkbaharda veya bu sonbaharda yapraklarını döktükten sonra da dikebilirsiniz. Eğer doğrudan bardaktan toprağa ekmeyi düşünürseniz, öncelikle dış ortama alıştırıp öyle toprağa dikmelisiniz. Gelecek ilkbaharda dikmeyi düşünürseniz mutlaka kışın içerde korunaklı bir yerde muhafaza etmenizi öneririm.Benim dışarda bu bahar dikmek üzere tenekede beklettiğim üzüm çeliklerimde bir hayat belirtisi yok gibi görünüyor şimdilik. Kökten belki sürer diye bekliyorum.Asmalar açtığında sürmezlerse, yeniden denenecekler |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
gelecek yıl ilkbahara girerken diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Nasıl yani bu torf veya perlitte 1 yıl bekleyecekmi çelikler birşey olmazmı? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Son durum nedir sizce ahududuların yaprakları kurudu ama sizce bu bir sorunmu doğal bir süreçmi? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
tk646 üzgünüm ama tahmin ettigimiz olay gerçekleşmiş sanırım üzüldüm. çelikler enerjilerini yuksek sıcaklık görünce açığa cıkarmışlar ve yeterli zaman ve sabit sıcaklık olmadıgından köklenme gerçekleşmeyip sonuç olumsuz gibi görünüyor ama biraz daha bekleyin isterseniz aralarında hala yeşil olan çelikleriniz var. çeliğin köklendigini azda olsa tecrübelerimden şöyle anlıyorum. kendi çeliklerimde; yaklaşık 1 ay içinde tomurcuklar patlıyor kısa bir süre sonra ardından yaprak sürüyor yani uzama oluyor bu uzama 2-3 ay devam ederse biliyorumki köklenme gerçekleşmiş. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok ama çok üzüldüm gerçekten Özellikle ahududularda bu gerileme var ve en çok onları istiyordum. Bir tanesini çıkardım hiç kök namına birşey yok . |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Niçin çelikleri direkt toprağa dikmediniz? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bilmem, önce köklendirmek gerek diye biliyorum bir kısmı torfta bir kısmı perlitte bir kısmıda suda. Birde tayinciyiz o yüzden bahçeyede dikemedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha fazla gecikmeden dikmelisiniz. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kurumuş olanlar ahududular . Sizce tamamen ölmüşlermidir Böylece bırakıp beklesemmi ,toprağa geçirsem faydası olurmu. ? |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama ne olur ne olmaz belki tutar diyerek yoğurt kabına toprak koyup dikmiştim. Ve en sonunda 'çıkmadık candan ümit kesilmez' hesabı sürgün verdi. Hatta sürgün verdiği sene 4 adet meyve yedik. ![]() Halâ inanamıyorum geçen sene ki olaya. Şuan o böğürtlen fidanı 1 mt'yi geçti. Üzerinde onlarca çiçek tomurcuğu bulunmakta. Denemekte fayda var. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
geçen sene köklenip tutan böğürtlen çeliği şuan meyveye döndü. ![]() Sayın missmenas, çok teşekkür ederim ![]() Onlarca böğürtlen dökmeye devam ediyor. Düzenleyen aydın : 22-05-2012 saat 02:27 |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belirtilen Eklenti bulunamadı. Eğer geçerli bir linki izlediyseniz, lütfen hatayı yöneticiye bildirin. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn tk646 Çıkmadık candan ümit kesilmez. Sabırsız olmayın bence. Bakın size bir deneyimimi anlatayım: 2010 senesinde vakitsiz bir zamanda (Temmuz idi) her ihtimale karşı şansımı deneyerek 7 söğüt çeliği diktim. Hepsi de kurudu. Ne bir filiz ne bir sürgün verdi. Bahçenin bir kenarına kaldırdım hepsini sonbahar başladığında. Derken 2011 baharında ne göreyim? Bir çeliğin toprağa temas eden kısmının 3 parmak üstünden bir sürgün vermiş ve o sürgün de çok kısa bir sürede neredeyse benim boyuma ulaşmıştı. Yani ümitsizliğe kapılmayın hemen! ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
tk646 bence gövdesi ve yaprağı kurumuş çeliklerinizi temizleyip elinizde kalanlarla devam edebilirsiniz. ölmüş çelikleri beklemenin bir anlamı olmadıgını düşünüyorum. benimde olumsuz sonuç aldığım umru dutu çeliklerim var biraz daha bekleyip bende temizlik yapıcam. hayırlısı olsun. napalım. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Suda köklendirdiğiniz çeliğinizi toprağa geçerken kaybetmemeniz için fide-çelik paylaşımı sayfasında da anlattığım gibi köklendirdiğiniz kabın içine azar azar toprak ekleyerek yeni kökleri toprağa birkaç günde alıştırabilirsiniz tamamen toprak dolunca bitkiniz bir müddet daha o kapta kalmalı kökler toprağı tamamen sarınca yerine geçirebilirsiniz. Bu şekilde çelik kaybetme riski oldukça düşüktür. Toprağı ekledikçe bastırmıyorsunuz toprağın kendi halinde suyun içinde dağılmasına zin veriyorsunuz. Artık su da eklemiyor, köklendirme suyunda toprak çoğaldıkça bitkiniz toprağa yumuşak geçiş yapmış oluyor. Yıllardır böyle yaparım hiç çelik kaybetmedim.(köklenmeyenler hariç) |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Kırmızı çiçekli zakkumdan çelik alıp çoğaltmak istiyorum. Alt yaprakları koparıyorum. Üstte çiçek tomurcukları da var. Onları da koparmam gerekir mi? Çabuk köklenmesi için kompst dışında hormona daldırmaya gerek var mı? 40 cmlik çelikler çok uzun olur mu? Havalar son zamanlarda yağmurlu olduğundan suda bekletmeden direk kompostla beraber toprağa diktim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
zakkum turlerinde çelikle üretimde çelikler yaz sonuna doğru odunlaşmış sürgünlerden 7,5-15 cm uzunluğunda kesilerek hazırlanır. Hazırlanan çelikler bahçe toprağı, peat, yaprak çürüntüsü ve kumdan hazırlanmış köklendirme ortamına dikilir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çelik, kök, yaprak |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|