![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar. Bahçemde sanırım atılan çekirdeklerden çıkmış bir yenidünya ağacımız var.Sanırım malatya eriği de deniyor içinde oval birkaç kahve rengi çekirdeği var. Yanlara genişlemesine rağmen boyu insan boyunda sanırım cinsi bodur. 50 Kadar çekideğinii çimlendirmek istiyorum. Şimdiye kadar başarılı olamadım. Nasıl çimlendirebilirim yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2009
|
Bunlar siteden edindiğim bilgilerle çimlendirdiklerim. Kestane,keçi boynuzu,elma,limon,hurma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Gerçekten güzel büyümüşler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Merhaba tohumdan gül üretildiğini duymuştum. Ben de denemek için yaprakları dökülen güllerin tohum keselerini topladım. Bu tohum keselerini güneşte kurutupta mı dikmeliyim yoksa direk toprağa mı dikeyim? Dikme zamanı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Arkadaşlar tohumdan çimlendirdiğim mavi ladinlerim 2cm civarında oldu. Şimdi torf-kum karışımında bulunan fideleri neyle besleyeceğim,torfdada kumdada besin olarak elenement bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Sadece güneş ve suyla bu karışımda kaç cm e kadar büyütebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu uygulamayı Ardıç tohumların da uygulamak istiyorum. Forumu tamamen okudum ancak Göknar ve Ardıç olarak bir açılım bulamadım. bu iki tür ağaç yetiştirme konusun da bana yardım edecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler. Çabuk büyüyen ve kuraklığa dayanıklı Çam türleri de olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Ben genelde sert kabuklu olan meyve çekirdeklerini mengenede hafif çıtlatıp, toprakla buluşturuyorum. Filizlenmeleri 20-30 günü buluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2009
|
Arkadaşlar merhaba, sebze tohumlarından fide yetiştirilmesi ile ilgili olarak; pazardan aldığımız ve hoşumuza giden bir sebzenin tohumlarından fide yetiştirebilirmiyiz? yoksa illa dalında mı kuruması lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Tohum
Sayın aydın; Sert tohumların daha sağlıklı çimlenmesi için törpülemek mi veya mengene gibi birşey ile çatlatmak mı daha iyi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Ağaç Dostu
|
Tohum
Alıntı:
Hoşçakalın, ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
![]() Çatlattıklarım daha çabuk çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu
|
Ardıç
Alıntı:
Saygılarımla, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
|
Konuyla ilgili olabileceğini düşündüğüm bir diğer bilgi edindim. Deniyor ki, düzgün ayarlanmış humik asit çözeltisi içinde, ekimden bir süre önce, bir süreliğine bekletilen tohumlar, daha çabuk çimlenip, daha sağlıklı bir gelişim gösteriyorlarmış. Konuya çok yeni olduğum için, bunu tam bir kesinlikle söyleyemiyorum. Fakat bir kısım kontrollü deney ortamı kurdum. Sonuçları sizinle, ilerleyen zaman içinde paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar bende limon çekirdeklerimi ekmiştim filizlendiler,şimdi yeni bir yere aldım,biraz daha büyüdüklerinde asıl saksılarına alıcam,forumda bir yerde okudum ama bir daha bulamadım,pirinç suyu vb şeyler doğal vitamin olarak verilebilirmi yoksa hazır alsam daha mı iyi olur,bir de ben çiçekçiden humuslu toprak alıp fidelerimi ektim aranızda limon ekenler varsa ne tür toprak aldınız yardımcı olabilirmisinz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Yeni Üye
|
aslında zamanında ekmek gerekiyor,şimdi dereotu zamanıymış ekebiliriz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2009
|
Bir soru da ben sorayım, İzmir'de yaşıyorum. bu sıralar (Ekim ayının ortaları) İzmir'in havası sıcak olmasa da ılıman oluyo. Kuruyemişçiye gidip acaba kabuklu badem alsam, saksıya eksem başarı şansım nedir? Ekim zamanı müsait midir? ekince ne zaman çıkar? çizik atmam falan gerek mi ? toprağı nasıl olmalı, sulama nasıl ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2009
|
İnsanlar paraşütten tohum atmaya başladı, ben bi' türlü tohumlarımı çimlendiremedim. Uğraşıyorum. Sonuçları sizlerle paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Ağaç Dostu
|
:)
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
Alıntı:
bende sizin gibi merakımdan vakitli vakitsiz ektim birşeyler. biber, domates, limon, nane, maydonoz, iri kırmızı biber. tohumlarıda yediğimiz bitkilerin çekirdeklerindendi hepsi tuttu. biber ve limon tutturmak pek kolay olmadı, epey telef ettim. toprakla karıştırdıktan sonra güneşte kuruttuklarımdan daha çok verim aldım. kendimce bir yöntem ne kadar sağlıklı bilmiyorum. sökmeye kıyamadığım için şimdi bir sürü küçük fide doldu ev. meraklı arkadaşlara dağıttım ve işyerine diktim. havalar soğuyor bakalım akibetleri ne olacak. başarılar dilerim, kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
Ellepress Şişen Tabletler'i tohum çimlendirmede kullananlar var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
merhaba.evet bin18 ben de o sisen tabletleri cimlendirmek icin kullandim.ancak 3 gun oldugu icin simdilik ise yarayip yaramadigini bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
merhaba gecen yıl 5 adet cevizi toprakla bulusturdum. cekirdeklerden yalnızca 1 tanesi cıktı saksı olarak 1.7 lt lık saksı ve toprak olarak ta torf kullandım hic bir gubreleme ve vitamın takvıyesı yapmadım. cevizim toprak yuzeyıne cıktı ve 1 yasını doldurdu fakat boyu 8 cm cıvarında gectıgımız yaz 2. yazını gecırdı fakat neredeyse hıc buyumedı sımdı ıse kısa dogru gırdıgımız ıcın yapraklarını doktu fakat hala canlılıgını koruyor .cevizim neden buyumuyor bılenler varsa paylasırsa cok sevınırım . not: torf yerıne gercek toprak kullanmak daha mı iyidir? Düzenleyen enico : 03-12-2009 saat 00:38 Neden: ekleme yapmak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Benim bildigim kadariyla sadece torf olmaz..cicek topragi,bahce topragi,sivi besin vb.gibi vermeniz gerek..daha iyi bir cevaba kadar idare edin diye yazdim..Iyi gunler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
yanıtladıgın icin tesekkur ederım ama daha kapsamlı bır yanıt verebılecek bır arkadasımız var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
1-Saksısını büyütebilirsiniz. Kökler aksı içinde kıvrılmaya başlamıştır. Bunu ilkbahar zamanı gözler uyanmadan yapabilirsiniz. 2-Torfa ilave olarak eğer bahçeye almayı düşünmüyorsanız saksı harcı hazırlayabilirsiniz. (bahçe toprağı, iyi yanmış keçi veya koyun gübresi, drenajı sağlamak ve harcı gevşetmek için kum, perlit, zeolit gibi maddelerden bir karışım) 3- Sürekli çeşme suyuyla suladığınızda kireçlenmeye başlamış bir harcınız olur bu yüzden ph ı düşürmek için organik bazlı materyal veya gübre şerbeti takviyesi. (humik asit de olabilir) 4- Bu fideye bu kadar fazla ilgi gerekmez diyorsanız direk bahçedeki yerine alınız. tüplü olduğu için yılın her zamanı alınabilir, gözler uyur halde ise bu zamanlarda veya baharda alabilirsiniz. Yazın kurak zamanlarında bitkiyi kaybetme şansınız yüksek. bir de aşı yaptırmanız gerekecek, başka bir ceviz fidanı ile tozlaşma yapma durumunuz yok ise kendine verimli bir çeşitden kalem alarak baharda yarma aşı yapabilirsiniz. Tutturma şansı acemi aşıcılar için düşük olsa da kakma aşı da yapılabilir. Saksısıyla beraber aşılarsanız aşı yerine parafin banyosu da yaptırabilirsiniz. Toprağa aldıktan sonra aşılatırsanız aşı macunu ile kapatılabilir. Chandler cinsi çok methedliyor ancak tozlanma durumunu bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
|
|