![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
1971 basımı İstanbul Üniversitesi Orman Ürünleri Yayını olan çimlenme fizyolojisi ve Prof. Dr. Fikret Saatçioğlu'nun kitabından; çimlenme güçlüğü olan tohumlarda başarıya ulaşmanın yolu şöyle izah edilmektedir. a) Sülfirik asit H2SO4: 1 kg tohuma 20 gr H2SO4 %20 ile 90-120 dakika muamele edilir. Asidin sıcak olması etkiyi kuvvetlendirir. b) 90-95 derecede kaynayan su kalbur üzerindeki tohumun üzerine dökülür. Bu süre 3-20 saniye arası olmalıdır. Veya kaynamış su içine atılan tohumlar 3 dakika bekletilir. c) 2-3 cm eninde düzensiz kırılmış cam parçalarıyla tohum makinada veya kavanozda saklanarak tohumlar çiziktirilir. Çiziktirilen tohumlar % 86 oranında çimlenme kabiliyeti kazanırlar. Yukarıda bahsettiğimiz üç metot da çimlenme güçlüğü olan bazı tohumlarda kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu uygulamayı Ardıç tohumların da uygulamak istiyorum. Forumu tamamen okudum ancak Göknar ve Ardıç olarak bir açılım bulamadım. bu iki tür ağaç yetiştirme konusun da bana yardım edecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler. Çabuk büyüyen ve kuraklığa dayanıklı Çam türleri de olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2008
|
ben epeyi gladiçya filizlendirdim ,bir o kadarınıda ziyan ettim.en sonunda bulduğum yöntem en kolayı ve en verimlisi.saksıya tohumları yerleştiriyorum üstüne toprağı döküyorum ondan sonrada kaynar suyu boşaltıyorum.1 haftada falan patlıyorlar.resimleride bunlar |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
|
|