![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
yılmaz söylediğim ağacın tohumunu dün daha yakından inceledim içinde sarı mısıra benzeyen küçük çekirdekler var kabuğu oldukça sert okalüptus olduğundan şüpheleniyorum eğer öyleyse bu şehrin heryeri okaliptus dolu yahu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
bulduğum tohumların bir kısmını ılık suya attım diğer bir kısmını ektim diğer bir kısmını dolaba koydum ayrıca bugün bir ağacın üstünden aşağıdakine benzer birşeyler aldım ![]() ucu daha şeffaf ama şekli böyleydi yukarıdakiler için söylediklerimin aynısını buna da uyguladım nedir, ne değildir, ne olacak hiçbir fikrim yok tesadüflere bıraktım belki de ortaya çıkacak sonuç: hiç |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
Sayın admin bu çam tohumu. Kolay çimlenir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
ama ağacın üstünde hiç yaprak yoktu çama pek benzemiyordu ne gövdesi ne de ağacın şekli kozalak falan da yoktu ortada bir de bu tohumlar bir dalın üzerinde ve çokçaydı sakladım bir gün fotoğrafını çekebilirim belki bir de bugün başka bir şey topladım keçiboynuzunun meyvesine benziyor ama değil kahverengi uzun bir fasulye gibi içinde de tohumları var sanırım ancak büyüyünce ne olacağını öğreneceğim bunların |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
harika mesajına tohum fotoğrafları eklemek için o kadar uğraştım, aradım taradım bin saattir, bitti, gönderdim gelen hata mesajı "izin verilenden daha fazla fotoğraf eklediniz, ancak adminler bunu halledebilir, dönün değiştirin" döndüğümde hepsi gitmişti tabi fotoğrafların harika ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
sen tohum toplama zamanlarını hazırlayadur, ben akşama hallederim bu fotoğraf işini sana zahmet olmazsa mesajındaki latince adların yanına türkçelerini de ekler misin, sanki çince okuyor gibi oluyorum da |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılmaz öncelikle sana teşekkür ederim verdiğin bilgilerde dolayı sana bir soru sormak istiyorum yazında "soğuk katlama"dan bahsetmişsin bununla ilgili açıklama yaparmısın nasıl oluyor?Dışarıda duran bir kuma tohumlarımı gömüyoruz? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bazı tohumların tam olarak olgunlaşabilmesi ve daha sonra çimlenebilmesi için bir dinlenme periyodu geçirmeleri gereklidir. Bu süreyi rutubetli kum içinde geçirmeleri uygun olur. Dışarıda durabilir ama don tehlikesine karşı korunaklı bir yer olmasında fayda var. Bu işlem için buzdolabından da yararlanılabilir |
|
|
|
|
|
#16 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
soğuk katlama konusunda kafama takılan bazı şeyler var.elimde yaklaşık 100 adet cedrus libani(lübnan sediri) tohumu mevcut.sanırım bunlar için soğuk katlama gerekiyor. nemli kumu nasıl bir ortamda saklamamız gerekir? buzdolabına koyacaksak onu da mı kumla birlikte koymak gerekir?(çünkü annem dolaba kum koyarsam beni kesebilir) evimde kapalı bir balkon var burada nemli kumu saklamam uygun mudur yoksa daha soğuk bir ortam gerekir mi ayrıca sedir tohumlarının çimlenmesi ile ilgili her türlü fikire ihtiyacım olacaktır teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Lodicea Maldivica
Alıntı:
konuyla ilgili kısa bir bilgiye de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz http://www.agaclar.net/index.php?id=775 mstf bu tohumu da çimlendirmeyi başarırsa, ben susarım çeker giderim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yani ben bakkaldan alır gibi gidip sülfürik asit alıp yapabilir miyim bunu? |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten bakkaldan bulamazsın. Eczanelerin bile vereceğini tahmin etmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
agaclar.net
|
Sülfirik asit deyince, bulduğum yazıyı ekleyeyim dedim. Toprak ve Ormanlar Üzerindeki Etkisi Asit yağışın en ciddi etkileri toprak ve ormanlar üzerinde görülür. Yağmurlarla dünyaya düşen sülfürik asit topraktaki besinlerin yıkanarak uzaklaşmasını sağlar, aliminyum serbest kalarak ağaçların kökleri tarafından tutulur. Sonuçta ağaçlar kalsiyum, magnezyum gibi hayati besinleri alamayarak ölüme mahkum olurlar. Havaya çıkan sülfürdioksitin tamamı sülfürik asite dönüşmez, atmosferde sürüklenerek toprağa geri döner. Bu gaz ağaç yapraklarında sindirimi engelleyerek fotosentez olayına engel olur. Ayrıca soğuk bölgelerde sülfürdioksit, amonyak ve ozon ağaçların soğuğa dayanıklılığını azaltmaktadır. Ağaçların yüzeyinde amonyak oksitleri ile sülfürdioksitin oluşturduğu amonyum sülfat toprağa ulaştığında sülfürik ve nitrik asitle reaksiyona girer ve ağaçlarda istenmeyen zararlı mantar ve böcek tiplerinin büyümesini sağlar. Asit yağışın bir bileşeni olan nitrojen oksit ve nitrik oksit gerekli bir besin olmadığı halde ağaçların büyümesine neden olur. Sonbaharın sonlarında ağaçlarda meydana gelen bu büyüme onların kışa hazırlandıkları bir dönemde meydana gelir ve kışın ağaçlardaki direnci azaltır. www.koeri.boun.edu.tr |
|
|
|
|
|
#24 |
|
agaclar.net
|
Sülfürik asit Hangi konsantrasyonda olursa olsun, gözlerle teması tehlikelidir. Derişik sülfürik asit gayet korrozif olup, deride şiddetli yanıklar meydana getirir. Sulandırılırken, asit daima yavaş ve dikkatlice suya dökülür, asla tersi yapılmaz. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
evde yemek yerine akasya tohumu pişecek gibi görünüyor |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Saf ya da safa yakın derecede asiti piyasada bulmanız çok zor ama piyasada satılan kireç çözücüler, tuz ruhları, çaydanlık temizleyiciler %25e kadar seyreltilmiş asit içeriyor. Genel asit içeriği oranı ise %15-18 civarı. Bunları rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz. Ben şahsen mineral tanımlamada bunları kullanıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
|
|