agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni162Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2021, 10:32   #1
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muroist Mesajı Göster
Bilgilendirme için teşekkürler. Fideleri geçen hafta diktim, 30km mesafedeyim sokak yasağı olduğu için gidemiyorum. Damla sulamayı her gün akşam 20.30 a ayarladım. Sormak istediğim fazla gelir mi?.
Her gün sulama çok olur.

TCM beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2021, 14:15   #2
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muroist Mesajı Göster
Bilgilendirme için teşekkürler. Fideleri geçen hafta diktim, 30km mesafedeyim sokak yasağı olduğu için gidemiyorum. Damla sulamayı her gün akşam 20.30 a ayarladım. Sormak istediğim fazla gelir mi?.
Can suyunu verdikten sonra özel bir durum harici ilk haftalarda sulamaya gerek yok. Misal domates ilk meyvelerini verene kadar sulanmaz. Haftada iki kez gidip kontrol etmekte fayda var sulamadan. Her gün sulamayla bitkileri boya büyütürsünüz, kök gelişimi güzel olmaz ve güçsüz, boylu poslu ama dayanıksız ve meyvesi az bitkileriniz olur.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2021, 16:55   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Can suyunu verdikten sonra özel bir durum harici ilk haftalarda sulamaya gerek yok. Misal domates ilk meyvelerini verene kadar sulanmaz. Haftada iki kez gidip kontrol etmekte fayda var sulamadan. Her gün sulamayla bitkileri boya büyütürsünüz, kök gelişimi güzel olmaz ve güçsüz, boylu poslu ama dayanıksız ve meyvesi az bitkileriniz olur.
Bu zamana kadar bir hata yapmışım bundan sonra telafi edebilir miyim. Acemilikten kaynaklanıyor.

TCM beğendi.
Muroist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2021, 19:12   #4
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Merhaba arkadaşlar, karaçam tohumlarım https://extension.psu.edu/seed-and-seedling-biology linkteki germination resmindeki gibi köklendiler. yani radicle emerges yazandaki gibi kök çıkardılar.ben de bir tanesinin üstünü çok az kapamak şeklinde diğerini de sadece karaçamın zamanla zaten yukarı çıkacak çekirdek kısmı hafif gözükecek şekilde perlitliği toprağa ektim. acaba bu noktadan sonra kaç günde baş göstermeleri gerekir? nelere dikkat etmem gerekir? teşekkürler.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2023, 11:53   #5
Ağaç Dostu

cemilsisik's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2019
Çimlendirmede sorunlar

Bu yıl paylaşımdan almış olduğun biber ve domates türü tohumlardan bir kısmını 10 gün kadar önce toprakla buluşturdum. Çimlenme gayet sağlıklı başlamıştı. İçeride ve pencere önünde süreç devam ederken, son günlerde her gün birkaç fide zayıflayıp boynunu büküyor. Bu durum tüm tohumları yok edecek sanırım.
Ortam iç mekan, sabah ve akşam olmak üzere birkaç fısfıs üstten sulama yapıyorum.
Bu hususta bana yardımcı olacak bilgi paylaşabilir misiniz lütfen?

Eklenen Resimler

cemilsisik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2023, 12:52   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-05-2019
Forumda takip edebildiğim kadarıyla bu tip sorunların temelinde yetersiz ışık ve eksik/fazla sulama çıkıyor.

Fideleriniz bana gereksiz uzuyorlar gibi geldi ki bu çoğunlukla yeterli güneş görmediklerinin işaretidir. Gereksiz uzamış fidelerinizi daha derin bir kaba(mesela kağıt bardak) alıp yapraklarının 1 ile 1,5 cm altına kadar toprağa gömmeniz ve yeterli güneş alabileceği bir ortama koymanız durumunda kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum. Fideleriniz pencere seviyesinin altında kalıyor, ışık aldığını düşünüyorsunuz ama güneşi göremiyor, güneşi görmek için boynunu uzatıyor ama sonra o boyunu taşıyamıyor olma olasılıkları yüksek gibi.

Yine de konuyu çok daha iyi bilen arkadaşların görüşlerini almanızda fayda var, benim birikimim anca kendi tecrübelerimden, konunun uzmanı değilim.

gaseker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2023, 20:26   #7
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilsisik Mesajı Göster
Bu yıl paylaşımdan almış olduğun biber ve domates türü tohumlardan bir kısmını 10 gün kadar önce toprakla buluşturdum. Çimlenme gayet sağlıklı başlamıştı. İçeride ve pencere önünde süreç devam ederken, son günlerde her gün birkaç fide zayıflayıp boynunu büküyor. Bu durum tüm tohumları yok edecek sanırım.
Ortam iç mekan, sabah ve akşam olmak üzere birkaç fısfıs üstten sulama yapıyorum.
Bu hususta bana yardımcı olacak bilgi paylaşabilir misiniz lütfen?
Bence biraz sulayın fısfıs pek yeterli gelmiş gibi görünmüyor.Torf içine su tutan başka birşey koymadığınız için torf kısa sürede kuruyup bu hale geliyor.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2023, 21:39   #8
Ağaç Dostu

cemilsisik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Bence biraz sulayın fısfıs pek yeterli gelmiş gibi görünmüyor.Torf içine su tutan başka birşey koymadığınız için torf kısa sürede kuruyup bu hale geliyor.
İki gün derin sulama yaptıktan sonra fidelerim normal hale geldi, yatanların büyük bir kısmı dikeldi ve yatma sorunu kökten çözüldü. Bundan sonra sulamayı daha sık yapmaya devam edeceğim. İlgilerinize teşekkür ederim.

Eski 06-03-2023, 17:33   #9
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Işığı unutmayın, sıcak günlerde direk güneş ışığı almayacak şekilde ki bu durumda bir kaç saatte tüm fideleri kaybedebilirsiniz.

gaseker ve cemilsisik beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2023, 08:52   #10
Ağaç Dostu

AlimHakan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2022
Bu arada topraktan geçen kök çürüklüğü hastalığınada dikkat edin.Alt gövde Üzerinde kararma ve sonrasında incelip devrilme olursa diğer fidelerinize önlem almanız gerekebilir..

cemilsisik beğendi.
AlimHakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2023, 09:20   #11
Ağaç Dostu

cemilsisik's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AlimHakan Mesajı Göster
Bu arada topraktan geçen kök çürüklüğü hastalığınada dikkat edin.Alt gövde Üzerinde kararma ve sonrasında incelip devrilme olursa diğer fidelerinize önlem almanız gerekebilir..
Bu tür bir oluşum henüz yok, şimdilik gayet sağlıklı devam ediyor. Teşekkürler

Eski 14-12-2023, 08:59   #12
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
İyi günler, bu şekilde viyol altlığı aldım. Aklıma takıldı, bu tepside hep su dursa tohumları çürütmez mi? Mesala bazı çiçekler üç haftada çimleniyormuş, üç hafta boyunca tepsi su olsa sıkıntı olur mu? Kullananlar varsa tavsiyelere açığım.

Eklenen Resimler

yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2023, 11:25   #13
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 Mesajı Göster
İyi günler, bu şekilde viyol altlığı aldım. Aklıma takıldı, bu tepside hep su dursa tohumları çürütmez mi? Mesala bazı çiçekler üç haftada çimleniyormuş, üç hafta boyunca tepsi su olsa sıkıntı olur mu? Kullananlar varsa tavsiyelere açığım.
Çok su fideyi selvi boylu yapıyor. Önerilen bir şey değil. Yani çürümese de sorunlu olur.

TCM ve yavuz10 beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2023, 21:34   #14
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Çok su fideyi selvi boylu yapıyor. Önerilen bir şey değil. Yani çürümese de sorunlu olur.
Anladım, tamamdır. Çok teşekkürler

yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025