agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni408Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2012, 23:54   #1
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn İsmail Karagülle ,

Sn bountr nin sorduğu soruyu bende merak ediyorum 800-900 metre yükseklikteki kışın ortalama sıcaklık değerleri nedir.Güneş ışığına destek olarak kullanacağımız LED aydınlatmanın bir elektrik sarfiyatı olacak peki ısıtma giderlerimiz ne kadar olur ? Astarı yüzünü geçer mi acaba? Bunları sormamın sebebi benimde Manisa nın 500-600 metre rakımlı köyünde ailem yaşıyor.Maliyetler kurtaracak ise bende sera kurup üretimi deneyebilirim. Aslında bizim bu sistemleri konuşmamıza ek olarak ucuz enerji elde etme konusuna da açıklık getirmemiz gerekli.Ne dersiniz ?
Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi olmadan yapılırsa Ispanak marul bu işe yetmez. Ama seranın amacı iklim şartları müsait olmayan yerlerde yapay iklimi ekonomik olarak temin edebilmenin yolunu bulmak lazım.
Araştırılırsa bunların mümkün olduğu görülür. Bu forumda bu konuları küçük çapta uygulayan bir çok arkadaşımız var. Ve onlardan çok istifade ediyoruz

smnvrl beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
domates, hidroponik, ışık, kabin, led

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025