agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni408Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-12-2012, 07:52   #91
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr Mesajı Göster
Kavunlarım:

Domates:

Salatalık:

diğer 2sinin ipleri gevşemiş, aşağı inmişler biraz.
Sayın BOUNTR;

Gerçekten süper görünüyorlar buradan. İnsanın elini uzatıp alıp yiyesi geliyor.

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 07:56   #92
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Sn SAGEN, forumlardan hatırladığım kadarıyla orkideler ve diğer çiçekler için o renkleri de kullanıyorlardı ama bitki için mi yoksa renklerini iyi görebilmek için mi kullanıyorlardı bilmiyorum. Bazı spektrumlarda beyaz ve yeşil renkleri de kullanıyorlar bitkinin rengini daha iyi anlayabilmek için. Malum bu mor renkte uzaylı gibi gözüküyor bitkiler
Sayın BOUNTR;

Elinizde ihtiyaç fazlası uv, mavi ya da kırmızı power led varmı? Varsa satmayı düşünürseniz görüşmekte fayda var.

SAYGILARIMLA.

Eski 18-12-2012, 14:03   #93
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2011
İsmail Bey, domateslerde bir sorun yok, sadece Salatalıklarda bazı yapraklarda var lekelenme. Ya besinle alakalı ya da mantar hastalığı, tam teşhis koyamadım.

bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 16:14   #94
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın BOUNTR;

Elinizde ihtiyaç fazlası uv, mavi ya da kırmızı power led varmı? Varsa satmayı düşünürseniz görüşmekte fayda var.

SAYGILARIMLA.
pm attım.

Eski 18-12-2012, 19:05   #95
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
pm attım.
Dönüş yapacağım teşekkür ederim Sayın BOUNTR.

Eski 18-12-2012, 22:15   #96
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-11-2009
sayın bountr

Ben de sebze fidesi yetiştirebileceğim microchip kontrollü alttan ısıtmalı, havalandırmalı ve otomatik sulamalı bir kabin yapmayı planlıyordum. Sizin led aydınlatmalı kabini görünce led aydınlatmayı da sistemime ilave etmeye karar verdim. Kabin ölçülerim 50cm X80cm olacak (ısıtıcı filmi almıştım onun ölçüleri)
Ebaydan 50 adet 3 watt kırmızı , 10 adet te mavi led sipariş ettim. Bu ölçülere ledler yeterli zannediyorum. Sizce bu ölçülere ne kadar kırmızı , ne kadar mavi kullanmalıyım. Ayrıca kaç adet kızılötesi lede ihtiyacım olacak?

smnvrl beğendi.
Reytabu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 22:28   #97
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
lekeler

Alıntı:
İsmail Bey, domateslerde bir sorun yok, sadece Salatalıklarda bazı yapraklarda var lekelenme. Ya besinle alakalı ya da mantar hastalığı, tam teşhis koyamadım.
Domates konusunda ben de karşılaşmıştım . Onu araştırmıştım o yüzden domatesten örnek verdim. Ama sonra baktım salatalıkta da mangan eksikliği aynı hastalığa neden oluyormuş. Bence besin eriyiğinin ec sini
ve ph ını mutlaka kontrol edin. Ve mümkünse besin eriyiğini tazelerken kökleri bir güzel yıkayın.

smnvrl beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 23:35   #98
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Reytabu Mesajı Göster
sayın bountr

Ben de sebze fidesi yetiştirebileceğim microchip kontrollü alttan ısıtmalı, havalandırmalı ve otomatik sulamalı bir kabin yapmayı planlıyordum. Sizin led aydınlatmalı kabini görünce led aydınlatmayı da sistemime ilave etmeye karar verdim. Kabin ölçülerim 50cm X80cm olacak (ısıtıcı filmi almıştım onun ölçüleri)
Ebaydan 50 adet 3 watt kırmızı , 10 adet te mavi led sipariş ettim. Bu ölçülere ledler yeterli zannediyorum. Sizce bu ölçülere ne kadar kırmızı , ne kadar mavi kullanmalıyım. Ayrıca kaç adet kızılötesi lede ihtiyacım olacak?
Benim yaptığım panellerden biri işinizi görecektir ama siz 3 watt ledlerden almışsınız o yüzden daha azını da kullanabilirsiniz. kabinin içini yansıtıcı filmle kaplamayı unutmayın. 3-4 tane kızılötesi led iş görür.

Eski 19-12-2012, 09:15   #99
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Reytabu Mesajı Göster
sayın bountr

Sayın REYTABU;

Isıtıcı filmi nereden ve kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim? Site ismi belirtirseniz inceleme yapabiliriz. Belirttiğiniz ölçülerden daha küçük olanları mevcutmu bilginiz varmı?

SAYGILARIMLA.

smnvrl beğendi.
Eski 19-12-2012, 10:06   #100
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Sayın REYTABU,

Isıtıcı filmin çalışma mantığı nedir, rezistans lı ısıtıcılar gibi mi çalışıyor ?Enerji tasarrufu yönünden nasıldır merak ettim doğrusu .

Paylaşımlarınız için teşekkürler.

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 10:08   #101
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Isıtıcı filmlerin forumda satışı var

SAGEN beğendi.
elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 13:27   #102
Ağaç Dostu

Elektrikli Battaniye, Yorgan GittiGidiyor'da

Alın, naylonla kaplayın, en düşük ayarda iş görür

miralay, SAGEN ve smnvrl beğendi.
Eski 19-12-2012, 13:36   #103
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

ucuz ve kolay bulunabilir ,aynı zamanda maliyetide düşük
Teşekkürler Bountr

Eski 19-12-2012, 14:25   #104
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Elektrikli Battaniye, Yorgan GittiGidiyor'da

Alın, naylonla kaplayın, en düşük ayarda iş görür
Sayın BOUNTR;

Vallahi güldürdünüz beni, yaratıcı zeka bu olsa gerek. .
ama ne yalan söyleyeyim bende daha önce düşünmüştüm sizin dediğimizi. Ama biraz farkla. Fark şuydu, sizin gibi naylon kaplama değil ama ısıtıcı zemine kaplanıp üzerine ince bir katman silikon çekilmesi olarak düşünmüştüm.
Bir elin nesi var iki elin sesi var...
Fikirler birleştikçe farklı yaratıcılıklar ortaya çıkıyor...

Eski 19-12-2012, 14:51   #105
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın BOUNTR;

Vallahi güldürdünüz beni, yaratıcı zeka bu olsa gerek. .
ama ne yalan söyleyeyim bende daha önce düşünmüştüm sizin dediğimizi. Ama biraz farkla. Fark şuydu, sizin gibi naylon kaplama değil ama ısıtıcı zemine kaplanıp üzerine ince bir katman silikon çekilmesi olarak düşünmüştüm.
Bir elin nesi var iki elin sesi var...
Fikirler birleştikçe farklı yaratıcılıklar ortaya çıkıyor...
Macgyver, A Takımı seyrederek büyüdük

SAGEN ve Cagri- beğendi.
Eski 19-12-2012, 15:12   #106
Ağaç Dostu

Battaniyeyi ben de kullanmıştım 3 gün filan, ama eve her girdiğinde elektrik çarpacak mı acaba diye merak etmek hoş olmuyor Önlem alabilirim derseniz şantiyelerde tuğlaya kanal oyup içine rezistans koyup basitçe soba yaparlar. Bunun üstüne bir plaka daha konulup düşünülebilir.

Eski 19-12-2012, 15:36   #107
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster
Battaniyeyi ben de kullanmıştım 3 gün filan, ama eve her girdiğinde elektrik çarpacak mı acaba diye merak etmek hoş olmuyor Önlem alabilirim derseniz şantiyelerde tuğlaya kanal oyup içine rezistans koyup basitçe soba yaparlar. Bunun üstüne bir plaka daha konulup düşünülebilir.
Sayın ELEK;
"Bende kullanmıştım" derken ne şekilde, nerede kullandığınızı söylermisiniz. Naylona sasarak mı? Yoksa Rezistansı battaniye içerisinden çıkararakmı?

Olay ilginç yerlere gidiyor...

SAYGILARIMLA.

elek beğendi.
Eski 19-12-2012, 19:23   #108
Ağaç Dostu

Yok o kadar kompleks birşey yapmadım, masa üzerine serip saksıları koydum sadece

Eski 19-12-2012, 19:53   #109
Ağaç Dostu

Alıntı:
Yok o kadar kompleks birşey yapmadım, masa üzerine serip saksıları koydum sadece
İyi de o şekilde daha tehlikeli olmuyor mu? Sonuçta rezistans açık şekilde duruyor. Sizin verdiğiniz linkte açık olarak duruyor.

Eski 19-12-2012, 20:58   #110
Ağaç Dostu

Evet, sadece battaniyeyi kullanınca sıvı teması her an için mümkün olduğundan risk var. Bu yüzden uzun süreli ve kontrolsüz kullanılamayacağını düşünüyorum.

Verdiğim linkte satıcıya sorulup daha detaylı öğrenilebilir, ama benim anladığım rezistanslar açıkta değil; 2 levha arasına yerleştirilmiş. Üstteki kafesler köklerin direk ısıya maruz kalmalarını önlemek için yapılmış (2 ve 5 numaralı mesajlar)

Eski 19-12-2012, 21:18   #111
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Astarı yüzünü geçer ama bende bir fikir atayım ortaya .elektrikli battaniye ile ısıtma sistemine 30 mA Kaçak Akım Rölesi konursa kaçak yapıp çarpılma olayı ortadan kalkacaktır.Suyla yapacağınız her sistemi muhakkak kaçak akım rölesine bağlayın sonuçta bir defa olur böyle şeyler ve o defa hayatınızı kurtarır.

SAGEN ve bountr beğendi.
Eski 20-12-2012, 07:38   #112
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Astarı yüzünü geçer ama bende bir fikir atayım ortaya .elektrikli battaniye ile ısıtma sistemine 30 mA Kaçak Akım Rölesi konursa kaçak yapıp çarpılma olayı ortadan kalkacaktır.Suyla yapacağınız her sistemi muhakkak kaçak akım rölesine bağlayın sonuçta bir defa olur böyle şeyler ve o defa hayatınızı kurtarır.
Osman Bey, süper bir yaklaşım olmuş. Ama "astarı yüzünü geçer" kısmı bence yanlış. Canımızın astarı yüzü yok...
Doğru diyorsunuz elektrik kaçağı bir sefer olur ama sizin ikinci seferiniz olmayabilir...

SAYGILARIMLA.

smnvrl beğendi.
Eski 20-12-2012, 07:41   #113
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Evet, sadece battaniyeyi kullanınca sıvı teması her an için mümkün olduğundan risk var. Bu yüzden uzun süreli ve kontrolsüz kullanılamayacağını düşünüyorum.

Verdiğim linkte satıcıya sorulup daha detaylı öğrenilebilir, ama benim anladığım rezistanslar açıkta değil; 2 levha arasına yerleştirilmiş. Üstteki kafesler köklerin direk ısıya maruz kalmalarını önlemek için yapılmış (2 ve 5 numaralı mesajlar)
Sayın ELEK;

Sıvı temasındaki riski engellemek için Osman beyin dediği gibi kaçak akım rölesi kullanmalıyız.
Sizinde dediğiniz gibi, rezistanslar açıkta değil iki karbon levha arasında preslenmiş olarak durmaktalar. Üstteki kafeslerde sadece alttan sıcak havayı geçirmek ve saksıları tutmak için sanırım.

SAYGILARIMLA.

Eski 20-12-2012, 07:46   #114
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Sayın ELEK;

İyi cesaret sizdekide. Sayın BOUNTR'un dediği gibi sizin yaptığınız daha tehlikeli. Su ve can dostu elektrik. Hiç ummadığınız bir anda su sızması ve sonu Allah muhafaza. Bu riskleri almaya değmez. Tedbir lütfen.

SAYGILARIMLA.

Eski 20-12-2012, 07:47   #115
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Yorumsuz...

Eski 20-12-2012, 16:25   #116
Ağaç Dostu

SAGEN ve İzz beğendi.

Düzenleyen bountr : 21-12-2012 saat 20:54
Eski 20-12-2012, 16:39   #117
Ağaç Dostu

Salatalıkları artık kadraja sığdıramıyorum

SAGEN ve smnvrl beğendi.

Düzenleyen bountr : 21-12-2012 saat 20:56
Eski 21-12-2012, 10:07   #118
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-11-2012
*** arkadaşlar. Uv ışık sağlığa zararlı değilmi? İnternette bununla ilgili hazır led sistemlere bakınca 255 led diyor. Buna uygun pcb nereden bulabiliriz verilenm adreslere baktığımda tr de satılan 24 lük olmuş oluuor. Birde bazı hazır led sistmlerde hyroponic yazıyor tercüme ettiğimde topraksız yetiştirme anlamına geliyormuş. benimkiler toprakta yani bu tür bir led sistemine ihtiyacım yoktur değilmi? Birde kendimiz yaparsak hazır alırsak aradaki fark cok büyük olurmu araştıran arkadaslar bilrler yardımcı olursanız sevnirim

serhatcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 14:41   #119
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serhatcan Mesajı Göster
*** arkadaşlar. Uv ışık sağlığa zararlı değilmi? İnternette bununla ilgili hazır led sistemlere bakınca 255 led diyor. Buna uygun pcb nereden bulabiliriz verilenm adreslere baktığımda tr de satılan 24 lük olmuş oluuor. Birde bazı hazır led sistmlerde hyroponic yazıyor tercüme ettiğimde topraksız yetiştirme anlamına geliyormuş. benimkiler toprakta yani bu tür bir led sistemine ihtiyacım yoktur değilmi? Birde kendimiz yaparsak hazır alırsak aradaki fark cok büyük olurmu araştıran arkadaslar bilrler yardımcı olursanız sevnirim

Buan ben neden olduysam kusura bakmayın. Bende UV'nin yararlı olduğuna dair bir fikir vardı. Epey uğraştım nasıl diye, malesef çok ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. Bazı firmaların bitkiler için gelişme sağlayan uv lamba satışı olması biraz sorun yarattı.

Merlict konuya hakim, ondan yararlı cevap geleceğini düşünüyorum.

merlict beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 15:49   #120
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
UV lamba konusunda işyerinde kullanmanın yanında geçmiş tecrübem var.Ama bunların içinde hiç bitki üzerinde deneme veya sonuçları konusunda tecrübe edinmedim.Dünden beri Memet abinin ricası sebebiyle eski dökümanlarımı araştırırken konu hakkında bazı bilgilere ulaştım.

....UV’nin virüsler, bakteriler, mantarlar ve Mycoplasma üzerine inaktive edici etkisi vardır.Ultraviyole germisidal radyasyon denildiğinde genellikle 253.7 nm dalga boyunda UV kastedilir.Günümüzde germisidal amaçla UV ışık kaynağı olarak genellikle kullanılan lambalarda, cam bir tüp içindeki düşük basınçlı cıva buharı içinden akan elektrik akımı sayesinde UV ışık üretilir.UV lambalar aydınlatmada kullanılan floresan lambalarla aynı şekilde çalışır. İki lamba arasındaki fark; floresan lamba ampulü UV radyasyonu görünür ışığa çeviren fosfor ile kaplanmıştır, UV lamba kaplı değildir, böylece arkta üretilen UV radyasyonu geçirir.Radyasyon malesef her canlı için ölümcül zararlıdır. ...

...Orta basınçlı lambalar 180-1370 nm dalga boyu aralığında radyasyon yayar,
dezenfeksiyon amaçlı kullanılabilir, fakat yaygın kullanılmamaktadır....

.......
Kısa dalga boylu ışınlar (dalga boyları 4000 Ao'dan küçük olanlar).Gözle görülemeyen bu kısa dalga boylu ışınlar, genel olarak canlılar için zararlı ışınlar
olarak bilinirler. Ancak yapay olarak ta elde edilebilen bu ışınlardan son yıllarda tıpta ve tarımda yararlanılmaktadır. Bu ışınlar dalga boylarına ve etkilerine göre 3 alt grupta toplanır:

(a) Dalga boyları 4000-3150 Ao arasında olan "Ultraviyole A" ışınları: Bu ışınlar, bitkilere genellikle olumsuz yönde etkide bulunurlar. Örneğin, bitkide kısa boyluluk ve yapraklarda kalınlaşma ortaya çıkarırlar.

(b) Dalga boyları 3150-2800 Ao arasında olan "Ultraviyole B" ışınları: Bu ışınların fazlalığı bitkilerde öldürücü etki yapar.

(c) Dalga boyları 2800 Ao'dan küçük olan "Ultraviyole C" ışınları: En kısa dalga boyuna sahip olan bu ışınlar ise, bitkileri çok kısa sürede öldürürler.
Güneşten yeryüzüne gelen toplam ışınların aşağı yukarı % 39'u dalga boyları 4000-7000 Ao arasında olan ve gözle görülebilen, % 60 kadarı dalga boyu 7000 Ao'dan büyük olan ve % 1'i kadarı da dalga boyu 4000 Ao'dan küçük olan ışınlardan oluşmaktadır....

Bu bilgiler uzayıp gidiyor.Konuya basit olarak yaklaşırsak; UV kısaca radyasyon yayarak mikroorganizmanın ölmesini ve ürememesini sağlıyor.Bir nevi öldürüyor.Bu işlem sırasında zararlı ve yararlı ayrımı yapması söz konusu değil.Dezenfekte amaçlı olarak çok alanda kullanılmakta ama mutlaka önlemler alınmakta.Bitkilerde bizim istediğimiz gelişmeleri ve yaşamlarının hızlı yol alması iken biz UV ile onların hayatlarını bitiririz.(Özel olarak bitki gelişimi üzerine çalışılmış, firma denemeleri olduğu ve piyasada olduğu söylense de etkin olarak bunun gerçeklik payı bilinmemektedir.)Benim steril amaçlı yıllarca kullandığım ekipmanın, bitkiler (canlılar) üzerinde kullanılmasını kesinlikle önermiyorum.Elinde uv lamba olanlar sakın bu ışıkta ne varki mantığıyla yaklaşıp açık bırakmasınlar.Kaynak yapanlar iyi bilir, gözü kaynak almış gibi sabahlara kadar tırmalarsınız, bilginiz olsun.

Netteki bazı değerlendirme ve bilgilendirmeler.
Klinikte ve laboratuvarda Ultraviyole k
ULTRAVİYOLE IŞIN NEDİR ZARARLARI | cengiz
http://web.itu.edu.tr/~toros/yayinla...e_etkileri.pdf

Sakaki, SAGEN ve YeniBON beğendi.
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
domates, hidroponik, ışık, kabin, led

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025