![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten süper görünüyorlar buradan. ![]() SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elinizde ihtiyaç fazlası uv, mavi ya da kırmızı power led varmı? Varsa satmayı düşünürseniz görüşmekte fayda var. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
İsmail Bey, domateslerde bir sorun yok, sadece Salatalıklarda bazı yapraklarda var lekelenme. Ya besinle alakalı ya da mantar hastalığı, tam teşhis koyamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
pm attım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
sayın bountr Ben de sebze fidesi yetiştirebileceğim microchip kontrollü alttan ısıtmalı, havalandırmalı ve otomatik sulamalı bir kabin yapmayı planlıyordum. Sizin led aydınlatmalı kabini görünce led aydınlatmayı da sistemime ilave etmeye karar verdim. Kabin ölçülerim 50cm X80cm olacak (ısıtıcı filmi almıştım onun ölçüleri) Ebaydan 50 adet 3 watt kırmızı , 10 adet te mavi led sipariş ettim. Bu ölçülere ledler yeterli zannediyorum. Sizce bu ölçülere ne kadar kırmızı , ne kadar mavi kullanmalıyım. Ayrıca kaç adet kızılötesi lede ihtiyacım olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
lekeler
Alıntı:
ve ph ını mutlaka kontrol edin. Ve mümkünse besin eriyiğini tazelerken kökleri bir güzel yıkayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Isıtıcı filmi nereden ve kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim? Site ismi belirtirseniz inceleme yapabiliriz. Belirttiğiniz ölçülerden daha küçük olanları mevcutmu bilginiz varmı? SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sayın REYTABU, Isıtıcı filmin çalışma mantığı nedir, rezistans lı ısıtıcılar gibi mi çalışıyor ?Enerji tasarrufu yönünden nasıldır merak ettim doğrusu . Paylaşımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Isıtıcı filmlerin forumda satışı var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
ucuz ve kolay bulunabilir ,aynı zamanda maliyetide düşük ![]() Teşekkürler Bountr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Vallahi güldürdünüz beni, yaratıcı zeka bu olsa gerek. ![]() ama ne yalan söyleyeyim bende daha önce düşünmüştüm sizin dediğimizi. Ama biraz farkla. Fark şuydu, sizin gibi naylon kaplama değil ama ısıtıcı zemine kaplanıp üzerine ince bir katman silikon çekilmesi olarak düşünmüştüm. Bir elin nesi var iki elin sesi var... Fikirler birleştikçe farklı yaratıcılıklar ortaya çıkıyor... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Battaniyeyi ben de kullanmıştım 3 gün filan, ama eve her girdiğinde elektrik çarpacak mı acaba diye merak etmek hoş olmuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
"Bende kullanmıştım" derken ne şekilde, nerede kullandığınızı söylermisiniz. Naylona sasarak mı? Yoksa Rezistansı battaniye içerisinden çıkararakmı? ![]() ![]() ![]() Olay ilginç yerlere gidiyor... SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Yok o kadar kompleks birşey yapmadım, masa üzerine serip saksıları koydum sadece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
İyi de o şekilde daha tehlikeli olmuyor mu? Sonuçta rezistans açık şekilde duruyor. Sizin verdiğiniz linkte açık olarak duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Evet, sadece battaniyeyi kullanınca sıvı teması her an için mümkün olduğundan risk var. Bu yüzden uzun süreli ve kontrolsüz kullanılamayacağını düşünüyorum. Verdiğim linkte satıcıya sorulup daha detaylı öğrenilebilir, ama benim anladığım rezistanslar açıkta değil; 2 levha arasına yerleştirilmiş. Üstteki kafesler köklerin direk ısıya maruz kalmalarını önlemek için yapılmış (2 ve 5 numaralı mesajlar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Astarı yüzünü geçer ama bende bir fikir atayım ortaya .elektrikli battaniye ile ısıtma sistemine 30 mA Kaçak Akım Rölesi konursa kaçak yapıp çarpılma olayı ortadan kalkacaktır.Suyla yapacağınız her sistemi muhakkak kaçak akım rölesine bağlayın sonuçta bir defa olur böyle şeyler ve o defa hayatınızı kurtarır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru diyorsunuz elektrik kaçağı bir sefer olur ama sizin ikinci seferiniz olmayabilir... SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sıvı temasındaki riski engellemek için Osman beyin dediği gibi kaçak akım rölesi kullanmalıyız. Sizinde dediğiniz gibi, rezistanslar açıkta değil iki karbon levha arasında preslenmiş olarak durmaktalar. Üstteki kafeslerde sadece alttan sıcak havayı geçirmek ve saksıları tutmak için sanırım. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi cesaret sizdekide. Sayın BOUNTR'un dediği gibi sizin yaptığınız daha tehlikeli. Su ve can dostu elektrik. Hiç ummadığınız bir anda su sızması ve sonu Allah muhafaza. Bu riskleri almaya değmez. Tedbir lütfen. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen bountr : 21-12-2012 saat 20:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen bountr : 21-12-2012 saat 20:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
*** arkadaşlar. Uv ışık sağlığa zararlı değilmi? İnternette bununla ilgili hazır led sistemlere bakınca 255 led diyor. Buna uygun pcb nereden bulabiliriz verilenm adreslere baktığımda tr de satılan 24 lük olmuş oluuor. Birde bazı hazır led sistmlerde hyroponic yazıyor tercüme ettiğimde topraksız yetiştirme anlamına geliyormuş. benimkiler toprakta yani bu tür bir led sistemine ihtiyacım yoktur değilmi? Birde kendimiz yaparsak hazır alırsak aradaki fark cok büyük olurmu araştıran arkadaslar bilrler yardımcı olursanız sevnirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Buan ben neden olduysam kusura bakmayın. Bende UV'nin yararlı olduğuna dair bir fikir vardı. Epey uğraştım nasıl diye, malesef çok ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. Bazı firmaların bitkiler için gelişme sağlayan uv lamba satışı olması biraz sorun yarattı. Merlict konuya hakim, ondan yararlı cevap geleceğini düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
UV lamba konusunda işyerinde kullanmanın yanında geçmiş tecrübem var.Ama bunların içinde hiç bitki üzerinde deneme veya sonuçları konusunda tecrübe edinmedim.Dünden beri Memet abinin ricası sebebiyle eski dökümanlarımı araştırırken konu hakkında bazı bilgilere ulaştım. ....UV’nin virüsler, bakteriler, mantarlar ve Mycoplasma üzerine inaktive edici etkisi vardır.Ultraviyole germisidal radyasyon denildiğinde genellikle 253.7 nm dalga boyunda UV kastedilir.Günümüzde germisidal amaçla UV ışık kaynağı olarak genellikle kullanılan lambalarda, cam bir tüp içindeki düşük basınçlı cıva buharı içinden akan elektrik akımı sayesinde UV ışık üretilir.UV lambalar aydınlatmada kullanılan floresan lambalarla aynı şekilde çalışır. İki lamba arasındaki fark; floresan lamba ampulü UV radyasyonu görünür ışığa çeviren fosfor ile kaplanmıştır, UV lamba kaplı değildir, böylece arkta üretilen UV radyasyonu geçirir.Radyasyon malesef her canlı için ölümcül zararlıdır. ... ...Orta basınçlı lambalar 180-1370 nm dalga boyu aralığında radyasyon yayar, dezenfeksiyon amaçlı kullanılabilir, fakat yaygın kullanılmamaktadır.... ....... Kısa dalga boylu ışınlar (dalga boyları 4000 Ao'dan küçük olanlar).Gözle görülemeyen bu kısa dalga boylu ışınlar, genel olarak canlılar için zararlı ışınlar olarak bilinirler. Ancak yapay olarak ta elde edilebilen bu ışınlardan son yıllarda tıpta ve tarımda yararlanılmaktadır. Bu ışınlar dalga boylarına ve etkilerine göre 3 alt grupta toplanır: (a) Dalga boyları 4000-3150 Ao arasında olan "Ultraviyole A" ışınları: Bu ışınlar, bitkilere genellikle olumsuz yönde etkide bulunurlar. Örneğin, bitkide kısa boyluluk ve yapraklarda kalınlaşma ortaya çıkarırlar. (b) Dalga boyları 3150-2800 Ao arasında olan "Ultraviyole B" ışınları: Bu ışınların fazlalığı bitkilerde öldürücü etki yapar. (c) Dalga boyları 2800 Ao'dan küçük olan "Ultraviyole C" ışınları: En kısa dalga boyuna sahip olan bu ışınlar ise, bitkileri çok kısa sürede öldürürler. Güneşten yeryüzüne gelen toplam ışınların aşağı yukarı % 39'u dalga boyları 4000-7000 Ao arasında olan ve gözle görülebilen, % 60 kadarı dalga boyu 7000 Ao'dan büyük olan ve % 1'i kadarı da dalga boyu 4000 Ao'dan küçük olan ışınlardan oluşmaktadır.... Bu bilgiler uzayıp gidiyor.Konuya basit olarak yaklaşırsak; UV kısaca radyasyon yayarak mikroorganizmanın ölmesini ve ürememesini sağlıyor.Bir nevi öldürüyor.Bu işlem sırasında zararlı ve yararlı ayrımı yapması söz konusu değil.Dezenfekte amaçlı olarak çok alanda kullanılmakta ama mutlaka önlemler alınmakta.Bitkilerde bizim istediğimiz gelişmeleri ve yaşamlarının hızlı yol alması iken biz UV ile onların hayatlarını bitiririz.(Özel olarak bitki gelişimi üzerine çalışılmış, firma denemeleri olduğu ve piyasada olduğu söylense de etkin olarak bunun gerçeklik payı bilinmemektedir.)Benim steril amaçlı yıllarca kullandığım ekipmanın, bitkiler (canlılar) üzerinde kullanılmasını kesinlikle önermiyorum.Elinde uv lamba olanlar sakın bu ışıkta ne varki mantığıyla yaklaşıp açık bırakmasınlar.Kaynak yapanlar iyi bilir, gözü kaynak almış gibi sabahlara kadar tırmalarsınız, bilginiz olsun. Netteki bazı değerlendirme ve bilgilendirmeler. Klinikte ve laboratuvarda Ultraviyole k ULTRAVİYOLE IŞIN NEDİR ZARARLARI | cengiz http://web.itu.edu.tr/~toros/yayinla...e_etkileri.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates, hidroponik, ışık, kabin, led |
|
|