![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Farklı dalga boylarıyla yetiştirilmiş domates fidesine çok güzel bir örnek deney yapılmış. İncelenmeye değer... 90w LED UFO Comparison 400w HPS - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Sn Bountr, öğreniyoruz yavaş yavaş siz ve sizin gibi arkadaşların paylaşımları sayesinde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Ben kabin yaptığım için lens kullanmadım, ledlerin üzerinde zaten kendi lensleri oluyor, genelde 120 derecelik oluyorlar, ışığı daha dar bir alana yöneltmek isterseniz 45, 60 derecelik lensler kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
|
Sayın bountr, yine ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Multimetre ile ledlerin voltajını ölçtüm az önce 34 volt çıkıyor. 34X1,4= 47,6 watt . 2 panel olduğuna göre neredeyse 100 wattlık bir aydınlatma oluyor. Daha önce de söylediğim gibi ışık miktarı neredeyse 2 kat arttı, sabit akım sürücü kullanmak en mantıklısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Yeni Üye
|
s l m lar bu olurmu 50x 1W Red High Power LED Plant Grow Growth Light 660nm | eBay sayın bountr ucuzunu buluncada acaba yanlış birşey mi seçtim diye tereddüte düşüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
|
50pcs 1W Red 660nm Power LED 1watt for Plant Grow Light Lamp Bead B | eBay aradaki fark ne acaba ? birisinde high power led yaziyor diğerinde sadece power led |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
50x 1W Red High Power LED Plant Grow Growth Light 660nm | eBay Bu olabilir, ben de buradan almıştım. Make offer kısmından teklif vermeyi dene, mesela 45 dolar gibi. Diğeriyle arasında fark yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Büyüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sn bountr, Tebrik ederim.Bu görüntü gerçekten muhteşem.Bu projenin başından itibaren sağlam adımlarla ilerliyordunuz ürünü de almışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Yeni Üye
|
s l m lar sayın bountr, Ledleri sipariş vereceğim ancak; öncelikle yanlış ya da eksik olmaması için sormak istiyorum sonuçta ta ebaylardan alacağız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Valla şimdilik benim yaptığım ışıklandırma fena değil gibi, aynısını deneyin derim. Ledler doğru, sipariş verebilirsiniz. Almışken 630 nm de alın birkaç tane. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Alıntı:
kafama takılan bir soru: 34 volt çıkış olduğunda led başına düşen voltaj beşli grup seri olduğuna göre 2,2 voltu geçmez mi?. ledlere ömür bakımından zararı olmaz mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Ledlerin bağlantısını değiştirdim ama, şu an 15li seri, 4 tane paralel bağlı durumda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
700mA power led sürücü.
Evde yaptığım deneylerden bir tanesini paylaşayım istedim. İnstructables adlı internet sitesinde gördüğüm basit power led sürücünün denemesini yaptım.Tabi ledlerin termal macun sürüldükten sonra pcb ye lehimlenmesi ,arkasından soğutucu üzerine termal macun sürülerek konulması ve sıcak silikon ile sabitlenmesi işlemleri uygulandı. 3 watt 700 mA power ledlerden 4 adet kullanıldı.Devrenin güç kaynağı hariç maliyeti 3 tl olmuştur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler, güzel olmuş Osman Bey, acaba daha yüksek güçte çalışanı yapılabilir mi bu devrenin, mesela 30 watt gibi? Bir de sıcak silikon eriyebilir bence başka bir çözüm bulun, ışıkları ters çevirdiğiniz zaman tutmaz ledleri, termal yapıştırıcı ile yapıştırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Devre gerçekten kullanışlı ve basit bir devre yapımı kolay. R2 direncinin değerine göre led üzerinden geçen akım sınırlanmaktadır. Eğer 1 watt led kullanacak iseniz R2=1.5- 2 ohm aralığında alabilirsiniz. Besleme voltajı , ledlerin seri haldeki toplam voltajından 1-2 volt fazla olmalıdır.(bu deneyim 3W 440nm Mavi ledler içindir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sn bountr , devredeki power mosfet 60 volt a kadar çalıştığı için teorik olarak 30 watt civarı yapmak mümkün İnstructable da yapımının mümkün olduğundan bahsediyor.Deneyelim görelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sn bountr, Sıcak silikon konusunda haklısınız. Kesinlikle termal yapıştırıcı gerekli,soğutucu ile led in bağlantısı kesilirse ısıdan dolayı led yanacaktır.Değerli ledlerden bir tanesini bile kaybetmek istemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Sn Sagen, Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ebay üzerinden termal yapıştırıcı ve 660 nm kırmızı ledleri de almamla beraber aydınlatma kısmını bitireceğim.Resimdeki ledler 3 watt olduğu için toplamda 12 watt ışık gücü vermekte parlaklığı bu yüzden sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
osman bey ben inanılmaz kararsız kaldım bu ışık konusunda ne yapacağım bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sn Sagen, En güzeli bu ledlerden bir kaç çeşit alıp , farklı test ortamları oluşturup hangisinin bizim yetiştireceğimiz bitkiye faydalı olduğunu gelişimlerini gözlemleyerek test etmek,forumdaki arkadaşlarla karşılıklı test sistemleri oluşturur isek doğru sonucu daha rahat elde edebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Yeni Üye
|
sl m lar termal yapıştırıcı dediğiniz bu oluyor heralde başka yerden temn etme imkanımız var mı acaba ?Arctic Silver Thermal Adhesive Two Part Adhesive | eBay |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben normal 3 çipli şerit led ile bu çalışmayı yapmaktayım şu an. Mavi ve RGB led kullanıyorum. Mavi sürekli yanmakta ve RGB olan kırmızı mavi yani mor olarak yanmaktadır. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Termal macun VATAN bilgisayarda mevcut. Fiyatıda 10 TL (9,90 TL olmalıydı)yanlış hatırlamıyorsam. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates, hidroponik, ışık, kabin, led |
|
|