![]() |
|
![]() |
#211 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Alıntı:
![]() fotodaki gibi yapın hafif hafif bir şey olmaz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Teşekkürler Sn Ankafar, deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
Daha önce ben de bir kabin yapacağımı söylemiştim. Sayın Bountr'un önerdiği ve sipariş ettiğim 3 watt 660 nm kırmızı , 445 nm mavi ve kızılötesi ledler ile 75 volt led sürücü elime ulaştı. Ledlerin soğutulmasını sağlamak için aliminyum profil kullanacağım. Bu maksatla bugün bir reklamcıdan 2 parça aliminyum profil aldım. Sağolsun herhangi bir ücret talep etmedi. 30 adet ledin levhaya yerleştirileceği ve vida ile sabitleneceği yerleri asetat kalemi ile işaretledim. Power ledleri sabitlemek için termal yapıştırıcı kullanmak istiyordum. Fakat termal yapıştırıcının bulunması zor ve pahalı olduğu için vazgeçip daha ucuz ve heryede bulunan termal macun ve vida ile sabitlemeye karar verdim. İşaretlediğim vida yerlerini mini matkap ile deldim. Artık power ledler yerlerine montaja hazır. Bu akşamlık bu kadar yeter. Yarın ledlerin montajı ve seri bağlama için lehimleme işlemi yapılacak. Düzenleyen Reytabu : 14-02-2013 saat 23:58 Neden: temizlik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
sn Reytabu sizin yapacağınız sistemin aynısını yapacağım.siparişleri verdim sanırım en fazla 1 ay sonra elime ulaşır. sizi merakla takip ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar maalesef kavunlarda tozlaşma yapamadım, çiçekler dökülüyor. Her ne kadar istemesem de hormon kullanmayı düşünüyorum. Hangi tür ilaç ya da hormon kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Öyle ya da böyle, bir kavun görmek istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
lambayı nihayet tamamladım. 5 adet mavi, 3 adet kızılötesi 17 adet kırmızı olmak üzere toplam 25 led . Sayın Bountr'un led oranlarını uyguladım. Isınma sorunu yaşamamak için bir adet fan ilave ederek lambanın sorunsuz ve hiç ısınmadan çalıştırmaya nihayet muvaffak oldum. Artım kabin montajına geçebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Güzel olmuş Sn. Reytabu elinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sn Reytabu, Elinize sağlık gerçekten çok güzel işçilik olmuş. İnşallah kabinin bitmesi ile çok güzel bitkilerinizi de göreceğiz. Son resminizde ledlerin bir kısmı daha fazla parlak çıkmış, parlak olanlar mavi ledler midir? Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaçsever
|
Tesekkurler sayin bountr ve smnvrl Driver 590 ma dan fazla surmuyor. İsinma buyuk sorun oldu. Fansiz kesinlikle kucuk ebatli sogutucuya cok sayida led olmuyor. Osman bey cok dikkatlisiniz parlak bolum mavi ledler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler meyve vermeye başladı, Sn Ankafar'ın verdiği taktikle tozlaştırmayı yaptım. Kavunlarda da şöyle bir şey farkettim, ilk çıkan çiçekler erkekmiş, dişi çiçekler sonra çıkmaya başladı, diplerinde meyve taslağıyla beraber, kulak çubuğuyla tozlaşmayı deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Buarada kabinin içinde kımıldayacak yer yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Bir abimiz için pencere önündeki bitkilerine ek aydınlatma olarak resimdeki gibi bir şey yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaçsever
|
Sn bountr Yaptiginiz yuvarlak lamba guzel bir dizayn olmus elinize saglik Sogutucu ilginc duruyor siz mi dizayn ettiniz? Bir de dikkatimi ceken su konu var; o kadar bitkiyi o kabine nasil sigdiriyorsunuz? Ben de kabini tamamladim. Tohumlari cimlendirmeye baslayacagim. Isigi ne zaman vermeye baslayayim. Cimlenme asamasinda isik gerekmiyor bildigim kadariyla. Birde henuz havandirma icin fan koymadim. 2 adet fan dusunuyorum. 1.si emici icindeki nemi emdirmek icin 2. de hava ufurucu diye tanimlayacagim yani iceriye hava uflesin diyorum. Siz ne dersiniz? Düzenleyen Reytabu : 28-01-2013 saat 22:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Sn Reytabu, Fikrimi sorarsanız nem için ayrı temiz hava için ayrı fan kullanmaya gerek yok. Gerekçesi ise içerideki nemi dışarı atmak istediğinizde içerideki havayı dışarı atacaksınız, kabinin içindeki havanın dışarı çıkması için kabin içine hava girişi olması gerekir. Yani içerideki havayı çekip dışarı atmak ile dışarıdan içeri hava üflemek aynı şey olacaktır gibi geliyor bana. Şunu tavsiye edebilirim size, 1. fan içeride küçük esintiler oluştursun. diğer fan neme göre havalandırma yapsın .Bunlar nacizane görüşlerim denemedim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
1. Amacim fazla nemi emdirmek ; bunu da aspirator gibi emici ozellikte bir fan kullanmali diye dusunuyorum. 2.amacim da bahsettiginiz gibi iceriye hava ufleyerek bir nevi ruzgar olusturarak Fideleri dogal ortama hazirlak idi. Siz elektronikcisiniz ayni fani saga ve sola cevirerek emme ve ufleme yaptirilabilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sn Reytabu, sisteminiz güzel olmuş güle güle kullanın ama bence sürücüyü ayrı bir yere koyabilirsiniz, kabinin üstüne falan, ledlerin sıcaklığı belki onu bozabilir kendisi de zaten ısı üretiyor. Ben soğutucu olarak yuvarlak alüminyum soğutucu kullandım, pcbnin üzerine yapıştırdım, çok aşırı ısınmıyor, elle tutulabilecek seviyede. Bitkileri küçükken koydum kabiğne, orada büyüdüler öylece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Sn Reytabu, Aynı fanı sağa veya sola döndürerek konumunu değiştirebilirsiniz. Örneğin oyuncak arabalarda dc motor ile ön tekerin konumu değiştirilir buna benzer mekanik aksam yapıp dc veya step motor ile rahatlıkla olur. Dc motorlarda kutupları değiştirdiğinizde dönme yönü de değişir ama bilgisayar fanına ters voltaj vermedim deneyip size bilgi vereyim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Fanı ters çevirince ters yönde çalışmış oluyor zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru söze ne hacet .Haklısınız ![]() Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Kabinimin ölçüleri 50*80 taban ve 60 cm. yükseklik. Yüksekliği fazla tutmadım çünkü sadece sebze fidesi yetiştireceğim. Fideler büyüyüp don tehlikesi kalmayınca bahçeye dikeceğim. Led sürücüyü ledlerin üstüne kabin derli toplu osun diye monte ettim. Fanla soğutma olduğundan alüminyum levha fazla ısınmıyor . 4 saat çalıştırdıktan sonra hem alüminyum sogutucuyu hem de driver' ı kontrol ettim. 35 C civarı bir sıcaklık vardı. Onun da fazla bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Fanı ters yönde çevirme sorumu herhalde yanlış anladınız.. Ben ısı ve nem sensörü ile nemi ve ısıyı ölçerek nemin belli seviyeyi aşınca kabindeki nemi emdirmeyi, yine programda belirleyeceğim koşullar oluştuğunda da içeriye hava üfletmek istiyorum. Bu işlemi tek bir fan monte edip fanı sağa ve sola döndürerek (sn SMNVRL un oyuncak araba motorunda bahsettiği gibi) yapabilirmiyim diye sormuştum. Fanı ters çevirerek takmayı kastetmemiştim Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
sayın reytabu, üç adet doğru akımla çalışan fanda deneme yaptım, ikisi 12 volt biri 24 volt. (10 cmx 10 cm kare fan ) her üçü de ters yöne dönmüyor. bilgilerinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Fanlar ucuz, 4-5 liraya satıyorlar, 2 tane takın biri içeri üflesin diğeri dışarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kursun, Fanların içine ters voltajda çalışmasın diye "diyot" konulmuş olabilir, bunun sebebi de fanın pervanelerinin kıvrımlarının tek yönde havayı iletmeye uygun olduğu içindir . Ama dc motor diye tabir ettiğimiz çoğu motor kutupları değiştirilip voltaj uygulanırsa terse döner. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Fanı bir ters bir düz döndürmek fikri hoş geliyordu ama şimdilik olmayacak. Sn SMNVRL nin dediği gibi diyotla ters bağlama engellenmiş olmalı. Aslında ters dönmesi lazım. Sn bountr un dediği gibi ucuz 2 fan alıp birini düz birini ters bağlayacağım. Sn smnvrl 2 adet fan, 1 adet ısıtıcı, 1 adet lamba, 1 adet ısı-nem sensörü ve 1 lcd ekran ve saat entegresi ve harici osilatör için elimde mevcut olan16f876 uygun mu sizce? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sn reytabu, 16f876 (Microchip) hayli hayli yetecektir size. Pic in içindeki dahili osilatör ile günlük 1-2 sn lik sapmalarla aydınlatma ve havalandırma zamanlarını ayarlayabilirsiniz. LCD ekranda da güncel değerler görülmesi güzel olur ,birde menü programı yazarsanız set değerlerini devre üzerinden girersiniz ki bence o zaman tadından yenmez.Elinizdeki malzemeler kafi bir iki direnç , transistör ve röle ile çok güzel bir sistem olacağını düşünüyorum. başarılar dilerim . saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
****** hayırlı olsun sayın bountr. Salatalıklar için herhangi bir tozlaşma işlemi yaptınız mı ? yoksa tozlaşmaya gerek yok mu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklar çekirdeksiz türdendi, çiçeklerin hepsi dişi idi ve tozlaşmaya gerek olmayan türdendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
bende 50w bir lamba yaptım 3w led kullanarak fotorafları bitkiler için yapay ışık başlığında paylaşıcam. sn bountr 100wlık yeni bir lamba yapmayı düşünüyorum bunun icin dalga boyu ceşidini artırmayı düşünüyorum. kalitesi yüksek led grow lambalarını incelediğimde 660nm dışında 630nm'de kullanıyorlar bakın mesela 8 band'lık bir lambanın nm değerleri Spectrum of Light: 430~440nm, 450~475nm 620~630nm, 650~660nm, and white hatta 12 band'lık led lambaları bile var. bu lambalarla bizim yaptığım lamba arasında cok fark varmıdır? sizce eksiksiz ve tam verim alabilmek icin hangi dalga boylarını kullanmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
12 bandlık bir lamba biraz geyiktir bence, o kadar spectrum yapana kadar beyaz led kullanırsınız olur biter, kasmaya gerek yok zaten beyaz renkte her renk vardır. Fotosentezde ana unsur 660 nmdir, 630, 445, 460 kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Bende ağaçlar.net te bazı arkadaşların vermiş olduğu bilgi üzerine secol elektronik'e ekteki fotodaki sistemi yaptırdım.Ürünü verimlilik olarak bilemem ama malzeme ve kalite olarak dört dörtlük olduğunu söyleyebilirim.Verimliliğini de ilk fideleri yetiştirmeye başladığımda yazarım artık. Secol High Power LED Manufacturer - Yerli Power LED üreticisi 36 ledli.18 kırmızı 18 mavi. 36-40 watt gücünde. 1 watlık power ledler, aluminyum pcb, aluminyum soğutucu, led driveri tüm set 150 tl yi buldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates, hidroponik, ışık, kabin, led |
|
|