agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni408Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2013, 22:01   #211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr Mesajı Göster
Çiçeği parçalar o fırça ya pamuklu çubukla denedim ama olmuyor.
Name:  vv_munts_830_t400.jpg
Views: 2828
Size:  16.1 KB

fotodaki gibi yapın hafif hafif bir şey olmaz

SAGEN, bountr ve smnvrl beğendi.
ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2013, 00:05   #212
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2011
Teşekkürler Sn Ankafar, deneyeceğim.

bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2013, 21:23   #213
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Daha önce ben de bir kabin yapacağımı söylemiştim. Sayın Bountr'un önerdiği ve sipariş ettiğim 3 watt 660 nm kırmızı , 445 nm mavi ve kızılötesi ledler ile 75 volt led sürücü elime ulaştı. Ledlerin soğutulmasını sağlamak için aliminyum profil kullanacağım. Bu maksatla bugün bir reklamcıdan 2 parça aliminyum profil aldım. Sağolsun herhangi bir ücret talep etmedi.

30 adet ledin levhaya yerleştirileceği ve vida ile sabitleneceği yerleri asetat kalemi ile işaretledim. Power ledleri sabitlemek için termal yapıştırıcı kullanmak istiyordum. Fakat termal yapıştırıcının bulunması zor ve pahalı olduğu için vazgeçip daha ucuz ve heryede bulunan termal macun ve vida ile sabitlemeye karar verdim.

İşaretlediğim vida yerlerini mini matkap ile deldim.

Artık power ledler yerlerine montaja hazır.
Bu akşamlık bu kadar yeter. Yarın ledlerin montajı ve seri bağlama için lehimleme işlemi yapılacak.

Eklenen Resimler

SAGEN, bountr, YeniBON ve 4 kişi beğendi.

Düzenleyen Reytabu : 14-02-2013 saat 23:58 Neden: temizlik
Reytabu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2013, 21:53   #214
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2013
sn Reytabu sizin yapacağınız sistemin aynısını yapacağım.siparişleri verdim sanırım en fazla 1 ay sonra elime ulaşır.
sizi merakla takip ediyorum.

smtclk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 09:25   #215
Ağaç Dostu

Arkadaşlar maalesef kavunlarda tozlaşma yapamadım, çiçekler dökülüyor. Her ne kadar istemesem de hormon kullanmayı düşünüyorum. Hangi tür ilaç ya da hormon kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Öyle ya da böyle, bir kavun görmek istiyorum

Eski 23-01-2013, 22:13   #216
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Reytabu Mesajı Göster
Daha önce ben de bir kabin yapacağımı söylemiştim. Sayın Bountr'un önerdiği ve sipariş ettiğim 3 watt 660 nm kırmızı , 445 nm mavi ve kızılötesi ledler ile 75 volt led sürücü elime ulaştı. Ledlerin soğutulmasını sağlamak için aliminyum profil kullanacağım. Bu maksatla bugün bir reklamcıdan 2 parça aliminyum profil aldım. Sağolsun herhangi bir ücret talep etmedi.

30 adet ledin levhaya yerleştirileceği ve vida ile sabitleneceği yerleri asetat kalemi ile işaretledim. Power ledleri sabitlemek için termal yapıştırıcı kullanmak istiyordum. Fakat termal yapıştırıcının bulunması zor ve pahalı olduğu için vazgeçip daha ucuz ve heryede bulunan termal macun ve vida ile sabitlemeye karar verdim.

İşaretlediğim vida yerlerini mini matkap ile deldim.

Artık power ledler yerlerine montaja hazır.
Bu akşamlık bu kadar yeter. Yarın ledlerin montajı ve seri bağlama için lehimleme işlemi yapılacak.
işlerimin yoğunluğu ve ledlerin montajında yaşadığım kısa devre ve ısınma sorununlarını nedeni ile geciken
lambayı nihayet tamamladım. 5 adet mavi, 3 adet kızılötesi 17 adet kırmızı olmak üzere toplam 25 led . Sayın Bountr'un led oranlarını uyguladım.

Isınma sorunu yaşamamak için bir adet fan ilave ederek lambanın sorunsuz ve hiç ısınmadan çalıştırmaya nihayet muvaffak oldum.

Artım kabin montajına geçebilirim.

Eklenen Resimler

SAGEN, bountr, YeniBON ve 3 kişi beğendi.
Eski 23-01-2013, 22:33   #217
Ağaç Dostu

Güzel olmuş Sn. Reytabu elinize sağlık 3 watt ledlerde ısınma sorunu daha fazla oluyor, acaba kaç ma'de kullanıyorsunuz ledleri?

Eski 23-01-2013, 23:05   #218
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Sn Reytabu,

Elinize sağlık gerçekten çok güzel işçilik olmuş. İnşallah kabinin bitmesi ile çok güzel bitkilerinizi de göreceğiz.

Son resminizde ledlerin bir kısmı daha fazla parlak çıkmış, parlak olanlar mavi ledler midir?

Saygılarımla.

SAGEN ve YeniBON beğendi.
smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 17:14   #219
Ağaçsever

Tesekkurler sayin bountr ve smnvrl
Driver 590 ma dan fazla surmuyor. İsinma buyuk sorun oldu. Fansiz kesinlikle kucuk ebatli sogutucuya cok sayida led olmuyor. Osman bey cok dikkatlisiniz parlak bolum mavi ledler.

YeniBON ve smnvrl beğendi.
Eski 27-01-2013, 19:12   #220
Ağaç Dostu

Domatesler meyve vermeye başladı, Sn Ankafar'ın verdiği taktikle tozlaştırmayı yaptım. Kavunlarda da şöyle bir şey farkettim, ilk çıkan çiçekler erkekmiş, dişi çiçekler sonra çıkmaya başladı, diplerinde meyve taslağıyla beraber, kulak çubuğuyla tozlaşmayı deneyeceğim.

Eklenen Resimler

SAGEN, YeniBON, smnvrl ve 3 kişi beğendi.
Eski 27-01-2013, 19:16   #221
Ağaç Dostu

Buarada kabinin içinde kımıldayacak yer yok kabini dibinden kesip yükseltmeyi düşünüyorum. Salatalıklar külleme yüzünden iyice eridiler gittiler ben de onları söküp yerlerine karpuz fidelerini koydum.

Eklenen Resimler

YeniBON beğendi.
Eski 27-01-2013, 19:26   #222
Ağaç Dostu

Bir abimiz için pencere önündeki bitkilerine ek aydınlatma olarak resimdeki gibi bir şey yaptım.

Eklenen Resimler

Eski 27-01-2013, 20:27   #223
Ağaçsever

Sn bountr

Yaptiginiz yuvarlak lamba guzel bir dizayn olmus elinize saglik
Sogutucu ilginc duruyor siz mi dizayn ettiniz?
Bir de dikkatimi ceken su konu var; o kadar bitkiyi o kabine nasil sigdiriyorsunuz?

Ben de kabini tamamladim. Tohumlari cimlendirmeye baslayacagim. Isigi ne zaman vermeye baslayayim. Cimlenme asamasinda isik gerekmiyor bildigim kadariyla.
Birde henuz havandirma icin fan koymadim. 2 adet fan dusunuyorum. 1.si emici icindeki nemi emdirmek icin 2. de hava ufurucu diye tanimlayacagim yani iceriye hava uflesin diyorum. Siz ne dersiniz?

Eklenen Resimler

Düzenleyen Reytabu : 28-01-2013 saat 22:01
Eski 27-01-2013, 21:23   #224
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn Reytabu,

Fikrimi sorarsanız nem için ayrı temiz hava için ayrı fan kullanmaya gerek yok. Gerekçesi ise içerideki nemi dışarı atmak istediğinizde içerideki havayı dışarı atacaksınız, kabinin içindeki havanın dışarı çıkması için kabin içine hava girişi olması gerekir. Yani içerideki havayı çekip dışarı atmak ile dışarıdan içeri hava üflemek aynı şey olacaktır gibi geliyor bana. Şunu tavsiye edebilirim size, 1. fan içeride küçük esintiler oluştursun. diğer fan neme göre havalandırma yapsın .Bunlar nacizane görüşlerim denemedim.

Saygılarımla.

SAGEN ve YeniBON beğendi.
Eski 28-01-2013, 11:15   #225
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn Reytabu,

Fikrimi sorarsanız nem için ayrı temiz hava için ayrı fan kullanmaya gerek yok. Gerekçesi ise içerideki nemi dışarı atmak istediğinizde içerideki havayı dışarı atacaksınız, kabinin içindeki havanın dışarı çıkması için kabin içine hava girişi olması gerekir. Yani içerideki havayı çekip dışarı atmak ile dışarıdan içeri hava üflemek aynı şey olacaktır gibi geliyor bana. Şunu tavsiye edebilirim size, 1. fan içeride küçük esintiler oluştursun. diğer fan neme göre havalandırma yapsın .Bunlar nacizane görüşlerim denemedim.

Saygılarımla.
Syn Smnvrl

1. Amacim fazla nemi emdirmek ; bunu da aspirator gibi emici ozellikte bir fan kullanmali diye dusunuyorum.
2.amacim da bahsettiginiz gibi iceriye hava ufleyerek bir nevi ruzgar olusturarak
Fideleri dogal ortama hazirlak idi.
Siz elektronikcisiniz ayni fani saga ve sola cevirerek emme ve ufleme yaptirilabilir mi?

smnvrl beğendi.
Eski 30-01-2013, 13:18   #226
Ağaç Dostu

Sn Reytabu, sisteminiz güzel olmuş güle güle kullanın ama bence sürücüyü ayrı bir yere koyabilirsiniz, kabinin üstüne falan, ledlerin sıcaklığı belki onu bozabilir kendisi de zaten ısı üretiyor. Ben soğutucu olarak yuvarlak alüminyum soğutucu kullandım, pcbnin üzerine yapıştırdım, çok aşırı ısınmıyor, elle tutulabilecek seviyede. Bitkileri küçükken koydum kabiğne, orada büyüdüler öylece sonradan sığdırmanın imkanı yok, iç içe geçmiş durumdalar. Yalnız sizin kabin biraz ufak gibi geldi bana, ne yetiştirmeyi düşünüyorsunuz?

smnvrl beğendi.
Eski 30-01-2013, 13:27   #227
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn Reytabu,

Aynı fanı sağa veya sola döndürerek konumunu değiştirebilirsiniz. Örneğin oyuncak arabalarda dc motor ile ön tekerin konumu değiştirilir buna benzer mekanik aksam yapıp dc veya step motor ile rahatlıkla olur. Dc motorlarda kutupları değiştirdiğinizde dönme yönü de değişir ama bilgisayar fanına ters voltaj vermedim deneyip size bilgi vereyim.

Saygılarımla.

Eski 30-01-2013, 13:31   #228
Ağaç Dostu

Fanı ters çevirince ters yönde çalışmış oluyor zaten normalde üflüyorken, ters çevirip takarsanız havayı emer.

smnvrl beğendi.
Eski 30-01-2013, 13:35   #229
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Alıntı:
Fanı ters çevirince ters yönde çalışmış oluyor zaten normalde üflüyorken, ters çevirip takarsanız havayı emer.
Sn Bountr,

Doğru söze ne hacet .Haklısınız

Saygılarımla.

Eski 30-01-2013, 19:28   #230
Ağaçsever

Alıntı:
Sn Bountr

Kabinimin ölçüleri 50*80 taban ve 60 cm. yükseklik. Yüksekliği fazla tutmadım çünkü sadece sebze fidesi yetiştireceğim. Fideler büyüyüp don tehlikesi kalmayınca bahçeye dikeceğim.

Led sürücüyü ledlerin üstüne kabin derli toplu osun diye monte ettim.
Fanla soğutma olduğundan alüminyum levha fazla ısınmıyor . 4 saat çalıştırdıktan sonra hem alüminyum sogutucuyu hem de driver' ı kontrol ettim.
35 C civarı bir sıcaklık vardı. Onun da fazla bir zararı olmaz diye düşünüyorum.

Fanı ters yönde çevirme sorumu herhalde yanlış anladınız..

Ben ısı ve nem sensörü ile nemi ve ısıyı ölçerek nemin belli seviyeyi aşınca kabindeki nemi emdirmeyi, yine programda belirleyeceğim koşullar oluştuğunda da içeriye hava üfletmek istiyorum. Bu işlemi tek bir fan monte edip fanı sağa ve sola döndürerek (sn SMNVRL un oyuncak araba motorunda bahsettiği gibi) yapabilirmiyim diye sormuştum. Fanı ters çevirerek takmayı kastetmemiştim

Saygılarımla

YeniBON beğendi.
Eski 01-02-2013, 13:43   #231
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2009
sayın reytabu, üç adet doğru akımla çalışan fanda deneme yaptım, ikisi 12 volt biri 24 volt.
(10 cmx 10 cm kare fan ) her üçü de ters yöne dönmüyor. bilgilerinize.

kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 14:36   #232
Ağaç Dostu

Fanlar ucuz, 4-5 liraya satıyorlar, 2 tane takın biri içeri üflesin diğeri dışarı.

YeniBON beğendi.
Eski 01-02-2013, 15:35   #233
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn Kursun,

Fanların içine ters voltajda çalışmasın diye "diyot" konulmuş olabilir, bunun sebebi de fanın pervanelerinin kıvrımlarının tek yönde havayı iletmeye uygun olduğu içindir . Ama dc motor diye tabir ettiğimiz çoğu motor kutupları değiştirilip voltaj uygulanırsa terse döner.

Saygılarımla.

YeniBON beğendi.
Eski 01-02-2013, 18:52   #234
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kursun Mesajı Göster
sayın reytabu, üç adet doğru akımla çalışan fanda deneme yaptım, ikisi 12 volt biri 24 volt.
(10 cmx 10 cm kare fan ) her üçü de ters yöne dönmüyor. bilgilerinize.
Denemeniz için teşekkürler Sn Kurşun

Fanı bir ters bir düz döndürmek fikri hoş geliyordu ama şimdilik olmayacak.
Sn SMNVRL nin dediği gibi diyotla ters bağlama engellenmiş olmalı. Aslında ters dönmesi lazım. Sn bountr un dediği gibi ucuz 2 fan alıp birini düz birini ters bağlayacağım.

Sn smnvrl 2 adet fan, 1 adet ısıtıcı, 1 adet lamba, 1 adet ısı-nem sensörü ve 1 lcd ekran ve saat entegresi ve harici osilatör için elimde mevcut olan16f876 uygun mu sizce?

Eski 01-02-2013, 19:57   #235
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn reytabu,

16f876 (Microchip) hayli hayli yetecektir size. Pic in içindeki dahili osilatör ile günlük 1-2 sn lik sapmalarla aydınlatma ve havalandırma zamanlarını ayarlayabilirsiniz. LCD ekranda da güncel değerler görülmesi güzel olur ,birde menü programı yazarsanız set değerlerini devre üzerinden girersiniz ki bence o zaman tadından yenmez.Elinizdeki malzemeler kafi bir iki direnç , transistör ve röle ile çok güzel bir sistem olacağını düşünüyorum.

başarılar dilerim .
saygılarımla.

Eski 12-02-2013, 13:35   #236
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-11-2012
Alıntı:
Büyüyorlar
****** hayırlı olsun sayın bountr. Salatalıklar için herhangi bir tozlaşma işlemi yaptınız mı ? yoksa tozlaşmaya gerek yok mu

serhatcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2013, 15:20   #237
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serhatcan Mesajı Göster
****** hayırlı olsun sayın bountr. Salatalıklar için herhangi bir tozlaşma işlemi yaptınız mı ? yoksa tozlaşmaya gerek yok mu
Salatalıklar çekirdeksiz türdendi, çiçeklerin hepsi dişi idi ve tozlaşmaya gerek olmayan türdendi.

serhatcan beğendi.
Eski 18-02-2013, 23:43   #238
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2013
bende 50w bir lamba yaptım 3w led kullanarak fotorafları bitkiler için yapay ışık başlığında paylaşıcam.
sn bountr 100wlık yeni bir lamba yapmayı düşünüyorum bunun icin dalga boyu ceşidini artırmayı düşünüyorum.
kalitesi yüksek led grow lambalarını incelediğimde 660nm dışında 630nm'de kullanıyorlar
bakın mesela 8 band'lık bir lambanın nm değerleri
Spectrum of Light: 430~440nm, 450~475nm 620~630nm, 650~660nm, and white
hatta 12 band'lık led lambaları bile var.
bu lambalarla bizim yaptığım lamba arasında cok fark varmıdır?
sizce eksiksiz ve tam verim alabilmek icin hangi dalga boylarını kullanmak lazım.

smtclk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 20:07   #239
Ağaç Dostu

12 bandlık bir lamba biraz geyiktir bence, o kadar spectrum yapana kadar beyaz led kullanırsınız olur biter, kasmaya gerek yok zaten beyaz renkte her renk vardır. Fotosentezde ana unsur 660 nmdir, 630, 445, 460 kullanabilirsiniz.

smnvrl beğendi.
Eski 20-02-2013, 16:10   #240
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Bende ağaçlar.net te bazı arkadaşların vermiş olduğu bilgi üzerine secol elektronik'e ekteki fotodaki sistemi yaptırdım.Ürünü verimlilik olarak bilemem ama malzeme ve kalite olarak dört dörtlük olduğunu söyleyebilirim.Verimliliğini de ilk fideleri yetiştirmeye başladığımda yazarım artık.
Secol High Power LED Manufacturer - Yerli Power LED üreticisi 36 ledli.18 kırmızı 18 mavi. 36-40 watt gücünde. 1 watlık power ledler, aluminyum pcb, aluminyum soğutucu, led driveri tüm set 150 tl yi buldu.

Eklenen Resimler

bountr ve smnvrl beğendi.
sihirbaz21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
domates, hidroponik, ışık, kabin, led

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025