View Single Post
Eski 15-12-2012, 22:41   #73
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr Mesajı Göster
İsmail Bey umarım istediğiniz verimi alırsınız. Bu arada Bolu biraz soğuk değil mi kışın? Kar yağışı bildiğim kadarıyla çok fazla, acaba kışın seracılık için uygun bir yer midir?
Çok doğru Bolu kışın soğuk olur. Hele bizim seranın bulunduğu köyüm oldukça yüksekte ve gece gündüz ısı farkı da fazla. Yani sebze yetiştirmek içim doğal şartlar çok da elverişli değil. Zaten beni bu konuda çalışma yapmaya iten de bu sebepler. Şimdi Topraksız kültür için besin ihtiyacı konusu tamam. Isı için güneş enerjisinden yararlanmayı planlıyorum. Bu konuda hazırları da çok pahalı değil. Ama ben daha pratik bir şekilde kendim yapmayı planlıyorum. Elektrik ihtiyacı içinde rüzgar enerjisini mutlaka devreye sokacağım. Yani yavaş yavaş bütün sistemler orada uygulanacak. Ama bunları olabildiği kadar kendimiz yapmaya çalışacağız. Su konusunda arayış halindeyim. Artezyen ve keson kuyu konusu araştırdım. Ama benim düşündüğüm, toprak 1-1,5 metre derinliğinde 1-1,5 metre eninde Tarla sınırına kazılacak hendekte su toplamayı düşünüyorum . Hendeği kazmak kolay ama suyu orada tutacak yalıtım için ne yapacağıma karar vermiş değilim. Tarla boyu 300 metre *1,5 *1.0 = 4500 metreküp su toplar. Sadece tarlanın bir kenarının hesabı . Dediğim gibi yapacak çok işimiz var. Henüz emekleme devresindeyiz.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön