![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
|
Ayşe Hanım öncelikle sizi gördüğüme çok sevindim ![]() ![]() ![]() Passifloraya gelince, bunun tohumunu sevgili adabayrakoğlu göndermişti bana. Sanırım Passiflora edulis idi. 487. mesajdaki adabayrakoğlunun passifloraları ile aynı türdenler. Sanırım sizinkisi farklı bir tür oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
http://www.wegmans.com/kitchen/ingre...ssionfruit.asp Sevgili Ayşemelike ben bu meyvayı tohumları için satınaldım. Sebahattin Sargın ve bendeki aynı tohumdan. Bizdeki purple giant olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Kürşad Bey bizimkiler sizce hangi türdür acaba? Adabayrakoğlundan aldığım tohumlar bu şekilde idi: http://www.passionflow.co.uk/biclose112.htm Bu isim ile aratınca çıkan türler, bizimkinin yaprak yapsına benziyor. Sabahtan beri internette passiflora türlerine bakıyorum hayran kaldım vallahi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Yeni bebişim.Sonunda çimlendirebildim.
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 7~9 bardak olması lazım eve gidince sayayım ve sanırım 3 aydır hala yeşerecek diye bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ada çok güzel maşallah.Benimkide değişmeye başladı.İnşallah senin ki çiçek açar.Nasıl bir çiçeği var merak ediyorum.Renk olarak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selam Kursat bey ayni sorun bendede var kopegi salamiyorum saldigim anda ilk isi aninda sanki inat yapiyormus gibi hangisini yakalarsa kokluyor onun icin disari saliyorum ama bahcedikiler daha lezzetli geliyor galiba bu huyundan vaz geciremedim uzgunum yapacak birsey yok. Kursat bey su anda elimde passiflora tohumu gecti hangi cinsi oldugunu bilmiyorum burda yetisen bir meyveden alinmis ama olsun (Bu kadar cesidi oldugunu bilmiyordum sormadim ama ogrenecegim) hemen cimliyeyimi ne dersiniz Saygilar Düzenleyen sinaninci1 : 04-10-2007 saat 22:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Sebahattin bey sizin elinizdeki edulis veya edulis flavicarpa olabilir. Adabayrakoğlu bana da yollamıştı ancak çimlendiremedim. Büyüdüğünde yaprak ve meyvelerinden anlarız ileriki zamanda. Elfogi ninkinin de bir büyük boy saksıya geçme zamanı gelmiş. Gerçi bu saatten sonra büyüme duracaktır ancak baharda güzel bir kök gelişimi ile bitki birden gelişebilir düşüncesindeyim. Sinaninci1 artık çimleme için geç kaldınız, baharda nisan başı gibi ev içinde çimleyip daha sonra saksıya alıp dışarı geçirirseniz iyi olur. Bu arada tohumları beklettikçe çimlenme oranı da düşüyor onu da belirteyim, ancak bu çimlenmez anlamına gelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Benim passifloram adabayrakoğlunun 495. mesajındaki gibi olmaya başlamıştı, yaprak şekli değişmekteydi. Fakat annem yanlışlık ile tepesini kırdı, bende kırılan yeri yeniden toprağa ektim. Arkadaşlar sizce yeni sürgün verirmi aynı şekilde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Benim passifloramın resmini çekemediğim için Sevgili adabyarkoğlunun resmi üzerinden anlatacağım. Aşağıdaki resimde koyu siyah ile çizdiğim yerden kırıldı. Bende üzerinde bir tane yaprak kalacak şekilde toprağa ektim. Alt taraftan yeni yapraklar veriyor amam üst taraftan verdiği yaprakların şeklinde değil bu sürgünler.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2007
|
Yenen cinsinin tohumlarından isteyen arkadaşlar varsa,en azından 5-6 kişi ile paylaşabileceğim kadar elimde tohum mevcut.Meyvesinden dün akşam cıkarttım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Bu sezon çimlendirmek için çok uğraştım ancak olmadı. Ngunduz71 tohum taliplisi olabilirim. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Benim elimdeki tohumlar Passiflora edulis'in tohumları, Gerekli adres bilgilerinizi verirseniz adresinize gönderirim.Papaya ve güvey feneride isterseniz bir miktarda ondan gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Tohumları hafta başı postaya vereceğim. şimdiden iyi şanslar diliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
bir tanecik alatam vardı saksı düşünce kafadan kırıldı. alt kısımdan sürgün verir mi ya da kırılan kısmı köklendirebilir miyim ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, Tohum isteyen arkadaşların,tohumlarını yarın postaya vereceğim. ELFOGI ( güvey feneri - papaya ) SINANINCI1 ( passiflora edulis - papaya ) DEPORTIVO ( passiflora edulis - papaya ) ARZU KASAPOĞLU ( passiflora edulis - papaya - güvey feneri ) ILKIN ( passiflora edulis - güvey feneri ) SONREIS66 ( passiflora edulis - papaya - güvey feneri ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|