![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
paypal, Türkiye'den kredi kartı ödemesi kabul etmiyor. Yani bu site bize bir fayda sağlamıyor. Benim anladığım bu. Yanlış anlamışsam, bilen biri nasılsa düzeltir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2006
|
Merhaba! Ben 4 sene önce vilmorinin tohumlarından alıp dikmiştim(passiflora caerulea)yazıyordu.Bütün tohumlar çıktı hatta komşulara bile verdim.Meyve vermesini bekledim ama hiçbir zaman metve vermedi buna rağmen bahçenin çeşitli yerlerinde küçük fideler çıktı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştiği zaman 2-3 yıl sonra meyve verir diye duymuştum.Bence ana bitkiye iyi bak.Meyve vermesi için gübre kullan.Ayrıca küçük fidelerden fazla varsa isteyebilir miyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Bitki uzun süredir benimle ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
ahm10
Giriş Tarihi: 17-12-2006
|
Merhaba Kürşad Sipariş ettiğin tohumlardan meyve veren türlerine talibim. İzmit Realde tropik meyve bölümünden Granadilla isminde bir meyve aldık ve eşimle bereber tadına baktık.10 puan verdik. Tropikal tadında çok farklı bir meyveydi. Ancak internetten araştırmama rağmen hangisi olduğunu bulamadım. Çükü bir çok sitede meyve resmi yerine çiçek resimleri var. İsmi geçen quadrangularis, caerulea ve adabayrak oğlunun tohumlarından anladığım kadarı ile edulis değil. Meyvesi cevizden çok daha iri hatta orta boy yumurta gibiydi. Dışı esnek sert kabuklu kavun içi ve yer yer kahve rengiydi. Bu çeşitlerden biridir ama hangisi. Meyve çekirdeklerinden üretmeyi denedim ama başarısız oldum. Tohumlar gelice özelime mesaj atarsan sevinirim. Düzenleyen ahmet10 : 16-03-2007 saat 20:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Bugün bir sitede rastladım.Kolay çimlendirmek için pasiflora tohumlarını ılık portakal suyunda 2 gün bekletmek gerekiyormuş.2 günün sonunda tatlı su ile yıkayıp dikmek gerekiyormuş.Ben deneyeceğim çünkü daha önce diktiğim hiç bir tohum çimlenmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam aynı tarzda bir şey gördüğüm için google da aratıp buldum. http://www.rarexoticseeds.com/Passif...ata_Seeds.html ilgi sayfada şöyle diyor: Germination Soak seed in warm water for 24 hours before sowing, in a good seed compost at 1/4" deep. For Passiflora seeds, instead of using water you can use a high pulp fruit juice such as passion fruit juice or orange juice. The acid in these juices will soften the shell and speed up germination. Keep damp soil, not soaking wet. Keep pot in warm situation 20°C/68°F, 24°C/75°F. Cover the top of the pot with clear plastic so the humidity will remain high. When you see some tiny plants starting to sprout, slowly open the top of the pot, a little each day, so that the new seedlings don't go into shock from the humidity being lowered too quickly. Germination of Passiflora can occur in weeks or take several months. If you want to speed up germination, you can use the bottom heat technique, but it isn't a must. Çimlendirme: Tohumu ekmeden önce sıcak suda ıslatınız, 6mm yüksekliğinde iyi bir tohum kompostuna (da). (cümle devrik olmuş, anladığım kadarıyla ıslatılma işlemi kompostun içinde yapılacak) Passiflora tohumları için su kullanmak yerine yüksek meyve etli bir meyve suyu; passion meyvası veya portakal suyu (az sulandırılmış blendırdan geçirilmiş bir meyveden bahsediyor, passifloranın başka cinsleri de aynı vazifeyi görüyor galiba ayrıca isim belirtmemiş.) Bu meyve suyundaki asit kabuğu yumuşatıyor ve çimlendirmeyi hızlandırıyor. Toprağı nemli tutun iyice ıslatmayın. Kabı 20-24 C arasında sıcak yerde muhafaza edin. kabın üstüne temiz bir naylonla kaplayın nem yüksek kalsın. Ne zaman ince filizlerin çıktığını görmeye başlarsanız yavaş yavaş kabın üstünü açın, her gün biraz daha fazla, bu sayede yeni fideler nemin çok hızlı düşmesi yüzünden şoka girmeyecektir. Passifloranın çimlenmesi haftalar veya birkaç ay sürebilir. Eğer çimlendirmeyi hızlandırmak istersneiz alttan ısıtma tekniği uygulayabilirsiniz, ancak bu bir zorunluluk değildir. Elimde 11 çeşit (meyve veren türlerden) pasiflora tohumu oldu ancak her birisi için aynı şeyi söylemek zor. Giant grenadilla tohumunun kabuğu gayet sert ve 5-6 mm büyüklüğünde. Onun haricinde susam tanesinden biraz daha iri olan türleri var. Ve sert olan çekirdeklerin çimlendirmeden önce kabuğunun biraz zımpara ile aşındırılmasını tavsiye eden siteler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
11 Çeşiti nerden buldunuz.İnşallah çimlendirirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Bir üst mesajdaki linke bakabilirsiniz. Bazıları 5 adetli olarak geldi. bazıları 10, bazıları 100. 100 lü olanlar 5 çeşit ve alttaki linke bakabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3723 Amaç tohum satmak değil. Bu tohumların çimlendirme, toprak, su vs. isteklerini de internetten derleyip yanında onları da göndereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Benim Passiflora Edulis tohumlarımda bugün elime ulaştı.Seedrack tan sipariş etmiştim 20 günde geldi.Fakat burda tohumların zımparalanması gerektiği ve 12 saat ılık suda bekletilmesi gerektiği yazıyor.Ayrıca çıkma süresi içinde 1-12 ay gibi çok geniş bir zaman dilimi verilmiş. Aranızda tohumdan çimlendirme konusunda deneyimi olanlar varsa anlatabilirlermi acaba nelere dikkat edilmeli,hatta birda resimle desteklense bu anlatım süper olur ya...Toplam 5-6 tane tohum var çıkmazsa çok üzülücem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumları göndermiştiniz ya, tohumlar bize gelmiş. evle dükkan üst üste olduğundan postacı dükkana bırakmış babam da masaya koymuş dosyaların altında kalmış. dün altım tohunları. Benim getirttiğim tohumlarda passiflora edulis yok. Passiflora edulis flavicarpa var. Edulis burada birbirimize dağıttığımız için sipariş etmemiştim. Ayrıca canalıcı bir nokta yakaladım. Passifloranın meyve verimi ömrünün 5 yıl olduğunu birkaç yerde okudum. Bizzat yetiştirip bu sürenin üstüne çıkan var mı? Avustralyada üzüm bağları gibi passiflora yetiştiriciliği yapılışı resimlerine ulaştım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bunların yalancısıyım efendim. Sİpariş edip tohumları aldık başka başka türleri çıkarmışlar. Edulisin 5 tane alt çeşidi olduğunu yazıyor. Meyveleri de farklıdır haliyle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
adabayrakoğlu, Paketi aynen okuyorum; -MAVİ ÇARKIFELEK ÇİÇEĞİ (Meyvalı olsa, bu "çiçek" ibaresi olurmuydu bilmiyorum ) -Tohumları Mart ayından itibaren birbirinden 50 cm uzaklıkta her çukura 3 adet ekin. Bitkiler Haziran ayından itibaren toplanabilir. Ben de meyve vereceğini sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Latincesi var mı? Eğer yok ise "mavi passiflora" "blue passiflora" olarak şu çıkıyor. P caerulea http://www.tradewindsfruit.com/blue_...r_pictures.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
İngilizce öğretmeni bir arkadaşımın yaptığı çeviriyi aynen yapıştırıyorum. BASİCS(ilk anlamlarından biri 'başlangıc noktası' yani temel yapılacaklar) *tohumları sıcak bir mekanda küçük cam bir bardağın içinde 48-72 saat arası ıslatınız(yani içine koy diyo üstüne su serpiştirme falan anlamayasın)örnek güneşli pencere cill (cill'in anlamını bulamadım).ekilebilecek tüm tohumlar dibe batacaktır.bu ıslatma işleminden sonra suyun üstünde yüzen tohumların çimlemme sansı olmadığından atınız. *elinizdeki tohumları iyi sulanmış hafif(lıght) toprak karışımının içine cok sığ (derin olmayacak)olacak şekilde dikiniz.vermiculate or pearlite (bunlar fatih terimler).plastik bi cantanın içine bi tencere(kap kacak gii bişide olur) gibi bi şey koyun(container ) decaloba gibi küçük tohumlar yüzeye ekilmelidir.havayla dolması için torbayı şişirin.ondan sonra(onbir espri yaptım)en üsten sıkıca bağlayın.minimum sıcaklıkta kalabileceği oldukca sıcak ışıklı bi yere koyun.en ideali propagator (zannedersem sera) kullanın. *tohumların kurumadığından emin olun.geceleri sıcaklığın düşmesi bazı tohumlar için yararlı olabilir.burada alternatif topraksız cimleme metodu var PATIENCE(SABIR) sabırlı olun bekleyin ümit edin(kürsad varya adam tam kaderciymiş haaa)birşeylerin olması birkac günüde veya birkac ayıda alabilir.ger bişiler olursa hemen gölgeye koyun. Teknik terimleri kullanmadığından değişik bir şey çıkmış ![]() ben yine temize çekeceğim de suda yüzme olayı ilginç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Gün geçtikçe daha değişik bilgilere ulaşıyorum. Bu cumaya yetiştirmeye çalışıyorum çevirileri. İşten çıktıktan sonra da babama dükkanda yardım ediyorum, birkaç saat zaman kalıyor. Bir başka sitede tohumların çimlenme süresi içinde çıkmaması halinde buzdolabında 10 ay bekletilip yeniden çimlendirilmesi tavsiye edilmiş. Passifloranın hepsini aynı kefeye koymamak lazım. Her birisinin çimlenme süresinden toprak isteği hatta sıcaklık isteği bile farklı. bizde ülke 7 bölgeye bölünmüş olmasına rağman ecnebiler zone 1.....zone11 gibi iklim kuşakları belirlemiş. Hangisi içinde olduğunuzu bilip ona göre tohum seçmek en makulu bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
BENBEN1967, şart mı değil mi bilmiyorum ki. Portakal suyunu burada okumuştum. Yine de tohumların hepsini riske atmak istemedim. Hiç bir işlem yapmadan, birkaçını toprağa gömdüm. Diğerleri portakal suyundalar. Bu gece ekerim onları da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|