![]() |
|
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Geçen sene sayın kürşad' dan ilkbahar sonu aldığım değişik cinsteki zımparalayıp, turunç suyunda bekletip diktiğim tohumlar çimlenmedi. Bu sonbahar sonunda sayın ngunduz71' den aldığım tohumları doğrudan ektim. Ancak halen çimlenmediler. Sanırım sorun bende bir hoca bulup kendimi üfütüreyim bari... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
selam bende birkaç yıldır pasifulora(çarkı felek) yetiştirmeye çalışıyorum.kış soğuklarına çok hassas ve -1c de bitkiyi kaybedebilirsiniz. ılıman iklim kuşaklarında öneririm ege,marmara ,akdeniz karadeniz sahil şeridinde bahçede yetiştirilebilir; gene akdeniz ege dışında basit serayla kış soğuklarından korunmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
PAS SIFLORA CAERULEA;çieği beyaz ve küçük mor -7-10'da dayanıklı bir çeşit. -10 º C. Tavsiye edilen : Onun iyi, sula , ve muntazaman büyüme mevsimi esnasında gübrele. Sıcak, güneşli bir yerde tut. Passiflora, yeni büyümede çiçek açar, bundan dolayı büyüyen mevsimde erkenden budanabilir. Kuru yaprakla ört, veya soğuk iklimlerde güney karşılayan bir duvara karşı ek PASSİFLORA EDULIS (Yenebilir tutku çiçeği) kuvvetli, tropikal, ağaçlık tırmanıcıdır yeşil, dalgalı morla, beyaz çiçekleri vardır. Mor meyveleri sarı Bölgelerde +9-10c 'da dayanıklı. Minimum, +5 º C'dir. Tavsiye edilen bakım bol güneşte verimli, iyi geçirgen toprakta dikim yapılır. En azından bir defa, büyüyen mevsimde her iki haftada bir gübrele. Baharda, açık havaya koy, ayazın bütün etkisi, gittikten sonra, ısı düşünce kapalı yere getir, soğuklar başlamadan önce, Serin iklimlerde, ılık güney karşılayan bir pencerede bitmiş kışlık olmalı. Passiflora, yeni büyümede çiçek açar, bundan dolayı büyüme mevsimindede erkenden budanabilir. Baharda bazı sapları budamak için iyidir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çiçeklerinin kokusu ve bir sezonda 10 -15 metre boy yapması ve de kışın yapraklarını dökmemesi ile ideal bir sarmaşık düşünceme göre . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yaz sonu bana gönderilen Passiflora İncarnata ve Actinia tohumlarından 2 adet Actinia ve 1 adet İncarnatayı çimlendirmeyi başardım . Şu anda 2 si bahçemde biri saksıda sera ortamında baharı bekliyor . Bahçemde bir adette Edulis var . Passiflora careula ile başlayan merakım sonunda 4 çeşit Passifloram oldu . Bugünde Ligularis ve Quadrangularis cinslerini çimlendirme çalışmalarına başladım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
|
Sizin oralara bahar gelmiştir bile. Sizden gelen tohumlarda bir karışıklık olmuştu hatırlarsanız. Ekmeyin demiştiniz. O yüzden onları denemedim. Geçen yaz Kürşad'dan gelen çeşitlerden birer tanesini ekmiştim ama hiç birini çimlendirmeyi beceremedim. Birer tane daha var, onları ekmek için Ankara'da havaların biraz daha toparlanmasını beklemem gerek herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Son 15 günü Bahar havasında geçirdik Nevsune Hanım , ancak dün ve bugün hava biraz soğudu ama Ankara ya göre çok iyi tabii ki . Geçen kış Begonvilin , Yaseminin ve Pembe trompet çiçeğimin toprak üstü kısımları donmuştu çok üzülmüştüm. Bu sene ise şu ana kadar hepsi sağlam inşallah 1 ay daha idare ederler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
http://jeantosti.com/fleurs2/passiflore2.jpg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oyaman, sizden gelen (hatırlarsanız passiflora diye gelmişti ama sonra bir karışıklık mı olmuştu ne?) tohumlarını da oksijenli suda bekletiyorum. Yarın onları da toprağa geçireceğim, bakalım şansımıza ne çıkacak? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2007
|
Çarkıfelek evde yetiştirilebilir mi?
Çocukluğumda gördüğüm en güzel çiçek adını bilmediğim, kokusunu duyacak kadar yaklaşamadığım, ancak yoldan geçerken hayranlıkla seyrettiğim harika bir sarmaşıktı. Sonra biz taşındık, o ev yıkıldı, sarmaşığa nasıl kıydılar bilmiyorum ama yerine inşa ettikleri sevimsiz binayı yola iyice yaklaştırdılar. Yıllar sonra o çiçeğin Passiflora olduğunu öğrendim. Geçenlerde Bim'de satılan tohumları karıştırırken Passiflora caerulea tohumlarına rastladım ve bahçem olmadığını, balkonun bile böyle büyük bir bitki için çok uygun olmadığını düşünmeden aldım. Şimdi imkansızı istiyorum ve arkadaşlara soruyorum: Çarkıfelek evde yetiştirilebilir mi? Bu konuda öneriniz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Güneş alan bir yer de olabilir.Ona sarılması için bir düzenek oluşturursanız olabilir.Tahtadan ya da telden bir merdiven yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Bende diyorum bir yerde hata yaptım ki bunlar çimlenmiyor.Gene portakal suyunu unutmuşum.Ama oksijenli su içinde bekletmiştim .Bunu böyle deneyeyim .Diğer paketi Allahtan ekmedim ,şimdi portakal alıp işleme yeniden başlayayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Benben1967 , Çimlendirme için bir yol daha var.Portakalı rendeleyip tohumların üzerine az kapatacak şekilde koyuyoruz.Üztüne torfu koyup dağıtmadan suluyoruz.Daha sonra çimlenmesi için bekliyoruz.Çimleme %100 diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2007
|
Oğuzhan önerileriniz için çok teşekkürler. Ben de saflığa varan bir iyimserlikle sanki tohumların çimlenmesi garantiymiş gibi evde nasıl büyütebileceğimi sormuşum... Bütün yazılanları okuduktan sonra pek umudum olduğu söylenemez ama en son önerdiğiniz portakal rendeleme yöntemi denemeye değer ve kolay görünüyor. Birkaç tohumu da öyle deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2007
|
Merhabalar uzun zamandan beri sitenizi takip ediyorum. Tüm yazılanları baştan sonra kadar okudum ve tüm cesaretimi toplayarak yetiştirmeye karar verdim. Metro alışveriş merkezinde tohumlarını gördüm ve aldım. Yaklaşık 2 ay kadar üzerine şeffaf naylon geçirmek süretiyle bekledim fakat çıkması. Bende elimde kalan son 4 tohumu 24 saat ılık suda beklettim ve biraz yumuşattım sonra siteden bir arkadaşın yaptığı gibi çekirdek çitler gibi sivri kısınlarından çıtlattım ve 15 gün sonra baktım filizlenmiş. Çok mutlu oldum. Şuan 3 cm boyunda çanakların arasından 1 tane küçük yaprak verdi. Dört gözle büyümesini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
|
Hangi Passiflora Bitkisi ?
Arkadaşlar kafam iyice karıştı. Hangi passiflora bitkisi meyve yapıyor **** meyvesi yenliyor. Bazı yerlerde Caerula çeşiti yeniyor bazı yerde sadece çiçek açıyor deniyor. Edulis var onun meyve yaptığı deniyor? Anlamadım gitti ¿¿¿ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Merhaba arkadaslar. Yaklasik bir ay önce Passiflora Caerula almistim. Yaklasik 1.30cm boyunda. Cok güzel gelisiyor, hic sorun cikarmiyor. Aldigimda üzerinde cicek tomurcuklari vardi. Biri acti fakat cicegi fazla dayanmiyor sanirim, 1 hafta icerisinde tekrar gecti. Bildigim kadariyla Passiflora Caerula cesidi meyve vermiyor ama yinede merakla beklicem vericek mi diye. ![]() 3 Hafta önce bu basligi okurken meyvesinin cekirdeginden yetistirilmesi benim ilgimi cekti ve denemek istedim. Gidip merketten birkac tane meyve aldim cekirdeklerini yikayip gölgede kurutup torfa ektim. Simdiye kadar ses seda yoktu, görünürde hic birsey yoktu. Ümidimi kaybedip sunlari bir kurcalayim dedim. Hafif hafif belki köklenmistir diye zarar vermeden sadece üsten birar topragi kurcaladim. Vee heyecanli son, iki tane kök gördüm. Daha cok kücüktü, belli ki daha yeni kök saliyordu. Sanirim biraz fazla derine ekmisim topragi üsten fazla topragini aldim ki daha kolay cimlenebilsin diye. Sonucu cok merak ediyorum. Umarim tutarlar ve cimlenirler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Bendeki kesinlikle meyvesi olan ve yenilen cinsi. Çünkü ben geçen sene büyük fidanımdan meyve yedim ve çekirdeklerinden sadece 9 tane yetiştirebildim. Bazı arkadaşlar meyve tutmuyor demişler. Benimkide ilk başta meyve tutmadı çiçekler döküldü. Aldığım yere sordum. Tozlanma problemi olabilir dedi. Erkek ve dişi organlarının arası biraz açıktı. Bende ince suluboya fırçasıyla tozları alıp dişiye bulaştırdım ve ondan sonra meyve tuttular. Bir ay sonra satışa çıkaracağım. Fiyatı şimdilik bilemiyorum ama çok fazla olmaz. Ayrıca yanında hediye fidelerde vereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Sizce bu Passiflora Caerulaya benziyormu Çıkan ilk iki yaprağı benzettim ama diğerlerini benzemetedim ![]() umarım Passifloradır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2008
|
sayın CANOFER
Bendeki bitkide bu kadar ve passion fruit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |