View Single Post
Eski 19-05-2008, 17:35   #477
LuNa
Ağaçsever

LuNa's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2008
Merhaba arkadaslar.

Yaklasik bir ay önce Passiflora Caerula almistim. Yaklasik 1.30cm boyunda. Cok güzel gelisiyor, hic sorun cikarmiyor. Aldigimda üzerinde cicek tomurcuklari vardi. Biri acti fakat cicegi fazla dayanmiyor sanirim, 1 hafta icerisinde tekrar gecti. Bildigim kadariyla Passiflora Caerula cesidi meyve vermiyor ama yinede merakla beklicem vericek mi diye.

Name:  sahibinden_HPIM1597.jpg
Views: 1246
Size:  22.2 KB

3 Hafta önce bu basligi okurken meyvesinin cekirdeginden yetistirilmesi benim ilgimi cekti ve denemek istedim. Gidip merketten birkac tane meyve aldim cekirdeklerini yikayip gölgede kurutup torfa ektim. Simdiye kadar ses seda yoktu, görünürde hic birsey yoktu. Ümidimi kaybedip sunlari bir kurcalayim dedim. Hafif hafif belki köklenmistir diye zarar vermeden sadece üsten birar topragi kurcaladim. Vee heyecanli son, iki tane kök gördüm. Daha cok kücüktü, belli ki daha yeni kök saliyordu. Sanirim biraz fazla derine ekmisim topragi üsten fazla topragini aldim ki daha kolay cimlenebilsin diye. Sonucu cok merak ediyorum. Umarim tutarlar ve cimlenirler.

Name:  6.JPG
Views: 1166
Size:  33.6 KB

LuNa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön