![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bana incarnata için nemli torfun içinde, buzdolabında 2 ay soğuk katlama yapılması gerektiği bilgisi verildi. Sanırım diğer türler için soğuk katlama gerekmiyor, belki incarnata dona dayanıklı tür olduğundan buna ihtiyaç duyuluyor. Passifloranın çimlendirilmesi ile ilgili olarak da tohumları 48 saati aşmayacak şekilde ılık suda bekletmem, suyu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez değiştirmem ve şişen her tohumu sudan hemen alıp ekmem önerildi. Cuma akşamından başlamak üzere bu ritüeli uygulamaya başlayacağım ama nedense bu tohumlar beni de korkutuyor. Sanki başaramayacakmışım gibi hissediyorum. Hayırlısı bakalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
İnternetten satın aldığım 5 adet passiflora incarnata tohumunu sabah ve akşam suyunu değiştirerek 2 gün suda beklettim ve hiç soğuk katlama uygulamadım.10 nisanda ektiğim 5 tohumdan 3 ü çimlendi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2009
|
Tebrikler ne güzel açmışlar. Ben de Passiflora Edulis yetiştirdiğimi sanıyordum (mor ve yenebilen meyveli) ama benim bitkimin yaprakları sizinkine benzemiyor.. Biraz şaşkınım şu anda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2011
|
acaba bu passiflora türünün tam adı nedir? komşumun bahçesinde var ama meyvesi yok şu sıralar. meyveleri hangi ayda oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
PASSIFLORA CAERULEA 'ya benziyor galiba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2009
|
Bitkimin türü hakkında bilgi almak istiyorum
Sanırım bu fotoğraflar yeterli olacaktır. Şimdiden çok çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2011
|
merhaba arkadaşlar çok güzel görünüyor çiçekleriniz, hepinizi ayrı ayrı tebrik ederim merak ettiğim bir şey var acaba passifiloranın çelikten çoğaltılması için zaman önemli mi yoksa hoya gibi herhangi bir zamanda çoğaltılabilir mi?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Bunlar da benim passiflora edilus lerim. Geçen yıl çicekler meyva tutmamıştı, bu yıl 25-30 kadar meyva var. Mayıs ayında 3 adet çelik almıştım, halen sağlam görünüyorlar. Sn; jezebel actinialar nasıl gidiyor, biraz gözüm kaldı da.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
( birkaç başka bitkiyle birlikte ). Umarım parkın yeşillendirilmesinde faydası olur. Sayın ahmet salih suyunu mu güneşini mi ayarlayamadım bilmiyorum, bahsettiğiniz Passiflora biraz keyifsiz, tam gölgeye aldım, bir de çelik aldım. Yedek olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Merhaba arkadaşlar,bu bitkiyi 2 sene önce koçtaştan tohum olarak alıp yetiştirmiştim sonra evdeki saksıda olanı söküp attım.Apartmanın bahçesinede dikmiştim. Geçen gün oradan 3 adet meyvesini alıp içini actım boşluk ve tohumları mevcuttu.Elimde 100 adet tohumu mevcut.Ankara da olupda tohum temin etmek isteyenlere 10-15 adet olacak şekilde ücretsiz olarak verebilirim. Ankara sıhhıye semtindeki işyerimden alabilecek arkadaşlar özelimden bana ulaşabilirler. Bitki belli bir büyüklüğe eriştiğinde asma gibi çok arsız büyümektedir.Çok espirisi olan takıntı yapacak kadar özel bir bitki değil o nedenle yetiştirdiğinizde hayal kırıklıgına ugrayabilirisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
dostca hocam; bahsettiğiniz passifora edulis mi yoksa farklı bir türü mü? şu an çimlendirdiğim passiflora edulislerden birkaçını balkona almak istiyorum ama kışın yaşayamaz diye düşündüm. apartman bahçesine diktiğiniz edulis cinsi miydi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba geçmiş Ramazan bayramınız ve 30 Ağustos bayramınız kutlu olsun.Daha nice bayramlarda böyle güzel formlarda yazışabilmek dilegiyle. Diktiğim passiflora edilis di sanırım çok renkli çok gösterişli değildi.Ankara ikliminde bahcede olan biraz kuytu bir köşede bulunuyor.İlk sene yeni sürgünleri kıştan zarar görmüştü ama kök kısmına birşey olmadı ve ilkbaharda kuvetti bir şekilde büyüdü. Sıkıntı olacagını sanmıyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
|
cevabınız için teşekkürler hocam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
tohumdan yetiştirmeye başladığım passiflora edulis yaklaşık 1,5-2 aylık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1 aylık passifloralarım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar sürede bu boya eriştiler? Sanki benim fidanlar hiç büyümüyormuş gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Sn. fkopar tam üç ay olmuş son fotoyu 2 hafta önce çekmişim şu anda büyük olan üç karış kadar boy attı. Bunlar hiç ilgilenmediklerim kapalı balkonda sabah güneşi alarak hafta da bir sulandılar bahçeye diktiklerimden bu kadar büyüyen yok fazla güneş büyümelerini yavaşlattı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
|
Ne demek, getirmiş olduğunuz çiçek için bende size teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
08.09.2011 tarihinde yaklaşık 1,5 aylıkken fotoğrafı çekilen tutku meyvesi: ![]() 07.10.2011 tarihinde 2,5 aylık olan tutku meyvesi: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2011
|
Merhabalar Geçen mart ayında bahçeme pasiflora edulis ektim.Geçen hafta çok sayıda çiçek açtı.Şu anda üzerinde bıldırcın yumurtası büyüklüğünde 11 adet meyve var.İnternette çiçek ve meyve dönemi olarak ilkbahar belirtiliyor bu yüzden biraz şaşırdım.Sizce meyveler olgunlaşacak mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın şinya şuanda olduğunuz yer olarak mağusa okuyorum. sizin oraların ne kadar sıcak olduğunu bilmekteyim. esasında bitki için şuanda sizin oralar ilkbahar. eğer havalar ters gitmezse meyveniz olgunlaşacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar, 2 sene önce internetten tohum temin ettim, çimlendirmeyi beceremedim. Bilgi almak için araştırdım ve bu baharda gene ektim, mini sera uygulaması yaptım saksılara, firesiz hepsi çıktı. Fakat şaşırtmada, güneşe çıkarmada erken davrandım, hepsi kurudu. Eylül ayında 8 farklı çeşitten 2' şer Passıflora tohumu ektim, 5 cins çıktı, 2 si kurudu.Edulis' i yetiştiğim köydeki, bilgisine güvendiğim arkadaşıma verdim, yazın çelik almak üzere. Caerulea ve Foetida türü olanları, çimlendikleri ortam olan bol ışıklı(Güneş pek yok) apartman merdiveninde, bahara kadar orada muhafaza etmeyi düşünüyorum. Şaşırtmada erken davranmıyacağım artık. Cinslere ait 3' er tohumu da bahara tekrar deneyeceğim. Bir fotoğrafta ot diye nitelenen de passiflora idi. Sabır iyi olur bence, ot dahi olsa. Bu siteden öğrendiklerim ile, bata çıka tecrübelerim ile, çok sevdiğim bu sarmaşıkları inşallah yetiştireceğim. Sayfa için, bilgileriniz için teşekkür,Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|