![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Merhaba arkadaşlar,bu bitkiyi 2 sene önce koçtaştan tohum olarak alıp yetiştirmiştim sonra evdeki saksıda olanı söküp attım.Apartmanın bahçesinede dikmiştim. Geçen gün oradan 3 adet meyvesini alıp içini actım boşluk ve tohumları mevcuttu.Elimde 100 adet tohumu mevcut.Ankara da olupda tohum temin etmek isteyenlere 10-15 adet olacak şekilde ücretsiz olarak verebilirim. Ankara sıhhıye semtindeki işyerimden alabilecek arkadaşlar özelimden bana ulaşabilirler. Bitki belli bir büyüklüğe eriştiğinde asma gibi çok arsız büyümektedir.Çok espirisi olan takıntı yapacak kadar özel bir bitki değil o nedenle yetiştirdiğinizde hayal kırıklıgına ugrayabilirisiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
dostca hocam; bahsettiğiniz passifora edulis mi yoksa farklı bir türü mü? şu an çimlendirdiğim passiflora edulislerden birkaçını balkona almak istiyorum ama kışın yaşayamaz diye düşündüm. apartman bahçesine diktiğiniz edulis cinsi miydi? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba geçmiş Ramazan bayramınız ve 30 Ağustos bayramınız kutlu olsun.Daha nice bayramlarda böyle güzel formlarda yazışabilmek dilegiyle. Diktiğim passiflora edilis di sanırım çok renkli çok gösterişli değildi.Ankara ikliminde bahcede olan biraz kuytu bir köşede bulunuyor.İlk sene yeni sürgünleri kıştan zarar görmüştü ama kök kısmına birşey olmadı ve ilkbaharda kuvetti bir şekilde büyüdü. Sıkıntı olacagını sanmıyorum.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
cevabınız için teşekkürler hocam |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
tohumdan yetiştirmeye başladığım passiflora edulis yaklaşık 1,5-2 aylık |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1 aylık passifloralarım. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar sürede bu boya eriştiler? Sanki benim fidanlar hiç büyümüyormuş gibi. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. fkopar tam üç ay olmuş son fotoyu 2 hafta önce çekmişim şu anda büyük olan üç karış kadar boy attı. Bunlar hiç ilgilenmediklerim kapalı balkonda sabah güneşi alarak hafta da bir sulandılar bahçeye diktiklerimden bu kadar büyüyen yok fazla güneş büyümelerini yavaşlattı. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Olsun komşularınız sevinmiş bizim yerimize. Siz de güle güle büyütün, çok sağlıklı görünüyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çok küçük oldukları için yakın çevreye dağıttım büyüyünce belki seyahate çıkabilirler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Siz sağlıklı olarak büyütün, fotoğraflarsanız da gözümüz gönlümüz bayram eder. Tohum elde edebilirseniz kendi adıma sizden 3-4 adet rica etmek isterim. Mümkün olursa tabi. Bol çiçek ve meyvelerini görmeniz dileğiyle ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne demek, getirmiş olduğunuz çiçek için bende size teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
08.09.2011 tarihinde yaklaşık 1,5 aylıkken fotoğrafı çekilen tutku meyvesi: ![]() 07.10.2011 tarihinde 2,5 aylık olan tutku meyvesi: |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın şinya şuanda olduğunuz yer olarak mağusa okuyorum. sizin oraların ne kadar sıcak olduğunu bilmekteyim. esasında bitki için şuanda sizin oralar ilkbahar. eğer havalar ters gitmezse meyveniz olgunlaşacaktır. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar, 2 sene önce internetten tohum temin ettim, çimlendirmeyi beceremedim. Bilgi almak için araştırdım ve bu baharda gene ektim, mini sera uygulaması yaptım saksılara, firesiz hepsi çıktı. Fakat şaşırtmada, güneşe çıkarmada erken davrandım, hepsi kurudu. Eylül ayında 8 farklı çeşitten 2' şer Passıflora tohumu ektim, 5 cins çıktı, 2 si kurudu.Edulis' i yetiştiğim köydeki, bilgisine güvendiğim arkadaşıma verdim, yazın çelik almak üzere. Caerulea ve Foetida türü olanları, çimlendikleri ortam olan bol ışıklı(Güneş pek yok) apartman merdiveninde, bahara kadar orada muhafaza etmeyi düşünüyorum. Şaşırtmada erken davranmıyacağım artık. Cinslere ait 3' er tohumu da bahara tekrar deneyeceğim. Bir fotoğrafta ot diye nitelenen de passiflora idi. Sabır iyi olur bence, ot dahi olsa. Bu siteden öğrendiklerim ile, bata çıka tecrübelerim ile, çok sevdiğim bu sarmaşıkları inşallah yetiştireceğim. Sayfa için, bilgileriniz için teşekkür,Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 4 ay önce ektiğim passiflora edulis. 15 cm civarında, ancak forumda aynı tür bitkinin 5 ayda 1 metreden fazla boya eriştiğini görmüştüm. Nerede hata yaptığımı anlayamadım. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkiniz sanırım kök gelişimini sağlıyor kendine geldiğinde çok hızlı büyüyecektir merak etmeyin. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba efendim, PASSIFLORA FOETIDA- LOVE IN A MIST Olabilirmi acaba? ![]() Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesin söylemek mümkün değil, çiçek açınca belki. Gördüğüm her tohumu etiketlemeden heybeme attığım için bu sonuç doğal ... Yaza açar diye umuyorum. Sn. mrduran Passiflora foetida'nın meyvesi çok ilginçmiş, keşke o olsa... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel; Bendeki, tohumları ekilmek üzere baharı bekleyen 9 cins passıflora' dan, yaprağı benzer olarak onu yakaladım )Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Öğrendiğime göre ''edulis= meyvesi yenen'' imiş. -passiflora edulis flavicarpa PANAMA GOLD.. sarı meyveli -passiflora edulis PANAMA RED .. kırmızı meyveli -passiflora edulis... mor meyveli Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın dostca'dan aldığım çelikleri çok suladığım için yaşatamadım, çürüdüler Onların yaprakları parçalı idi. Çeliklerle beraber verdiği tohumlardan çimlendirdim ama yaprakları kalp şeklinde çıkıyor. Acaba tohumlar farklı bir türe ait olabilir mi veya yapraklar ileriki zamanlarda şekil değiştirebilir mi ? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
ileriki zamanda yaprak şekilleri değişecektir sanırım sevgili gülenmelek forumu okuyunca bunun böyle olacağı anlaşılıyor |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yapraklar şekil değiştiriyormuş ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
Merhabalar ben tesadüf praktiker den passiflora caerulea tohumu almıştım gecen yaz çiçek diye aldım ama araştırmalarımdan gördüğüm bunun meyvesinin de oldugu bu türünün meyvesi var mı yoksa bu sadece çiçek açan türü müdür. Elinde fidesi olan var mı ekme zamanı geliyor yavaş yavaş ben tohumdan ektim bir türlü çıkarmayı beceremedim... Düzenleyen bluemercan : 17-02-2012 saat 19:44 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2010
|
Arkadaşlar ben istanbuldan Ertuğrul bahçeme çarkıfelek çiçeği ekmek istiyorum elinde çarkı felek fidesi olan varsa ve bana yollarsa çok sevinirim.Ben kendim tohumdan yetiştirmeyi denedim fakat başaramadım ,yardımcı olursanız çok memnun olurum. |
|
|
|
![]() |
|
|