![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Tohumlarım geldi. Yalnız caendule cinsi. Mavi çiçekli turuncu meyvesi olan. Denemelerime başlayacağım. Sizce edulise göre tohumlar daha sert kabuklu gibi, zımpara yapmalı ve oksijenli suda bekletmelimiyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda bu sabah başımızı topraktan çıkarabildik ve güneşi selamladık. ![]() Güneşte mi kalsın yoksa bir süre gölgede mi bırakayım bilemedim. Ne diyorsunuz? Diğer 5 tohum hala sımsıkı duruyor, bakalım ne yapacaklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Abla Güneş görmesi daha iyi .Daha güzel gelişir. Bu mevsimdeki güneş yakmaz . ![]() Güle güle büyüt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
-
Giriş Tarihi: 04-11-2009
|
hayırlı olsun adınıza sevindim.güle güle büyüytün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Benim pasifloram Böle çimlenmedi yoksa yanlış bir bitkinin mi büyümesini bekliyorum ben. Benim ki 5-6 loplu yaprak açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Ben de yazın çimlendikten sonra gördüğüm yaprakları P.edulis sanıp önce sevinç sonra da hayal kırıklığı yaşamıştım. Demek topraktan başka tohum karışmış. Şimdi bunun edulis olduğunu kesin biliyorum artık. Sizinki belki P.edulis değil Passifloranın başka bir cinsi olabilir. Örneğin P.careulea'nın yaprakları 5 loplu oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Geceliğin çekilen fotoğraf da pek birşey belli olmuyor. O yüzden sabah çekip buraya ekliyeyim. İşin ehli kişiler bir kanı koyarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Volare P.Edulise çardağa sardırıyorum,asma ile arkadaş olacaklar.Kışın Büyükadada havalar ılıman gidiyor,atlatabileceğini zannediyorum.Güneyfenerlerinde dahala çiçek ve meyva var,ama olgunlaşacak güneş olurmu bilmiyorum! yazın p.edulis meyva tohumunu dikmiştim ama fotoğrafını yükleyemedim. Umarım ot değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Sındırgılı çok güldüm , Allah da sizi güldürsün ve hepimize böyle büyük ve asmalarlarla yarışacacak otlar versin inşallah ... Ben bu kışı evde geçirtip , seneye bahçeye terk edecem . Pasiflora tutkunu oldum çıktım ...Allah soonumuzu hayırlı kılsın ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
|
Ah Sn Volare benide güldürdünüz,az kalsın kahvem laptopun üzerıne dökülüyordu (attığım kahkahanın şiddetınden) Yüce Rabbim hepimize böyle gülmek nasib etsin.P.Edulisin gerçeği asmayı sarıyor.Yükleyemediğim fotoğrafta yediğim meyvanın çimlenmiş hali vardı.En kısa sürede fotoğrafını yüklerim.Kahkaha ve güleryüz hayatımızdan eksik olmasın.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaç Dostu
|
Ben de deneme amaçlı peçete arasında çimlenmesi üzere az önce bir kaç tohumu sera ortamına aldım. Tabii önce çıtlattım bakalım neler olacak. Yaz başı birkaç tane daha denemiştim. Aynı yere birçok tohumu ekmiştim ve çoğu da çimlendi. Hepsini şaşırttıktan sonra boş kalan kapta haftalar sonra beliren ve 30 cm kadar olan bitkinin çarkıfelek olduğunu az önce öğrendim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
edilus +1 dereceye kadar tahammül edebilir. Edirnede ancak serada yetişir. Don olacağı zaman ısıtma ister. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora 1. denemem başarısız oldu. Yazı bekleyemedim ekmek için olmadı yine. Bu kez bu serüvene en iri tohumlu kırmızı ejder alata dev tohum, actinia ve panama gold serisi ile devam edeceğim : ) Bu arada bir tüyo aldım üreticiden paylaşmak istedim sizlerle. Tohumları (passiflora) bir gecede portakal suyunda bekletmek öneriliyor. Bilginize. Bu sene bunlar çimlenirse kesin meyvelerini yani tohumlarını tüm isteyenlerle paylaşacağım. Çünkü panama gold ticari üretim olduğundan bol meyveli , alata bu serinin resimlenen en güzeli ve dev ejderde en irisi imiş. Kokuları da çok güzelmiş çiçeklerin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar tohum üreyecek ve dağıtılacak arkadaşlar, biraz daha yeni gelecek tohumlarım için çimlenme tüyoları verirmisiniz. Forumda zor çimleniyor, zımparalanıyor vs denmiş (çitleniyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
Bana göre hangi yöntem denenirse denensin önemli olan tohumun tazeliği. Bayat tohumlar ne yapılırsa yapılsın çimlenmiyor. Şimdiye kadar okuduğum çimlenme öncesi iki yöntem kullanılıyor; 1- Ekmeden önce bir gece ılık suda ve ya portakal suyunda bekletmek: Ben bu yöntemin ılık su olanını Karınca70'den aldığım tohumlarda denedim, sadece Pas. mollisimada işe yaradı. Şu da var ki forumda ki arkadaşlarda sadece Pas. mollisimayı çimlendirebildiler.... 2- Ekmeden önce tohumu zımparalamak veya çıtlatmak. Bunları yaptıktan sonra torf/perlit karışımı bir harca tohumları ekip sera etkisi oluşturacağınız bir ortamda çimlendirmeye başlamalısınız. Gün içerisinde sera etkisi oluşturduğunuz ortamı bir ve ya iki kez kısa sürelerde havalandırmalısınız. Aksi taktirde tohumlarda çürüme meydana gelebilir. Çok fazla sulamayın nemli bir şekilde kalsın, bunun için sprey tarzı eşyalar kullanın... Tekrar söylüyorum passiflora tohumlarının çimlenme süresi tohumun tazeliğine göre değişiyor.... Sevgiler ![]() Düzenleyen Sebahattin Sargın : 14-12-2009 saat 12:25 Neden: Ekleme yapıldı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
Tohum taze buna eminim çünkü bu konuda üreticiden gelen başka bitki tohumlarında denemelerim oldu. 1. başarısız olan başka bir yerden alınmıştı ondan oldu. Yeni gelenlerden çok ümitliyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tohumların tazeliği konusunda hem fikir olduğumu söyleyebilirim, yeni P. edulis meyvesinden aldığım tohumları ektim 10-15 gün öncesinde ise başka bir P. edulis tohumlarını ekmiştim şuan onlar yeni yeni kıpırdanmaya başladılar bir aksilik olmazsa yarın fotoğraflarımı ekleyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu.
|
Yeni meyvelerden aldığım P. edulis tohumlarını tazeliğini yitirmeden viyollere ektim, kısa sürede daha önce ektiğim P.edulis tohumlarından evvel çimlenerek büyümeye başladılar. Diğer fotoğrafta ise ısınan havanın dışarıya temasını engellemek amacıyla kenarlara dizdiğim ve büyümekte olan minik saksılardaki P.edulislerden toplu görünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
Passiflora Edülis
Merhaba eylül ayında elime geçen P. edülis tohumlarını gelir gelmez ektim fakat ekmiş olduğum yaklaşık 20 tohumdan sadece bir tanesi filizlendi. Üstteki fotoğraf 15 gün önceki hali alttakini bu sabah çektim[/url] ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1262071609 [url]http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=119490&stc=1&d=1262071 609 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
|
Acaba soğuk bir yerde mi tutuyorsunuz da çimlenmesi bu kadar az oranda ve geç olmuş? Gerçi bu edulis tohumları bir garip gerçekten, ne yapacakları hiç belli olmuyor. Benim ilk denememde 6 tohumdan sadece biri 1 ayda çimlenmişti, diğerleri yokoldu. Bundan 20 gün önce bir tanesi soğuk katlamada, iki tanesi de domates saksısının içinde olmak üzere üç tohumu tekrar denemeye almıştım. Bu sabah baktım saksının içindekilerden biri çıkıvermiş. ![]() Eylül sonu ekip, önceki sayfalarda da gelişimini görüntülediğim edulisim çok iyi durumda. Yakında saksısına geçireceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
elimdeki tohumların bir kısmını ekmemiştim şimdi eksem geç mi olur? ya da tohumlar bekledikleri için kurumuş olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|