![]() |
|
![]() |
#721 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
evin sıcaklığı genel olarak 22 C derece bu sıcaklık yeterli mi sera ortamı için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Genel olarak 22 C derece olarak belirtiyorsunuz ama toprak ısısı biraz daha önemli olup bu sıcaklık gecede aynı sehirde devamlılık göstermelidir. Çünkü tohum torf veya cocopeat toprağının içinde kalacağı için dış ortam sıcaklığı direkt etki göstermeyecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim yardımlarınız için.Bir de son bir sorum olacak . Ben ekmeden önce 2 gün suda bekletmiştim. Bunun haricinde tohumları ekmeden önce tohumlara herhangi bir işlem yapmamız derekir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Ağaç Dostu
|
Bir yöntem de portakal suyunun içinde bekletmekmiş. Geçmiş sayfalarda deneyen arkadaşların sonuçlarını görebilirsiniz. İçindeki asit tohum çekirdeğinin yumuşamasına neden oluyormuş. Tohumları ektikten sonra sera etkisi yapıyor musunuz? Bir yerde edulis tohumları için Ocak ayında ekilir diye bir yazı okumuştum ama nerede deseniz şimdi hatırlayamam. Denemeyi çok istiyorsanız şimdi birkaç tanesini feda edin, elinizde kalmazsa baharda ben size birkaç tohum gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Yeni Üye
|
yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2009
|
Merhabalar, ben ilk denememde başarısız olmuştum.Sonra araştırdım ve passiflora tohumlarının meyveden çıkar çıkmaz ekileceğini öğrendim.Geçen temmuz ayında meyveden çıkardığım tohumları hemen ektim ve tohumların hepsi çimlendi.Özel bi bakımda yapmadım. Çok kolay oldu ve şu an elimde epey bi passiflora fidesi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Yeni gelen tohumlar ile tekrar denemeye karar verdim, yılmayacağım. Bir türlü çimlenmiyorlar ama çürümüyorlar da. Denilenleri yaptım fakat olmadı bu kez birleştirip ben yeni bir formül deniyeceğim. Elimdeki p.granadilla, p.caerulea, p.edulis ve p.incarnata maypop tohumlarından birer adeti zımparaladım. Sonra bir hafta buzdolabında duran greyfurt (soğuk katlama için) tohumları içine koydum. (Yarıdan kesip sonra bandladım ![]() ![]() Sizce yöntemlerin birleşiminden böyle bir şey çıkıyor olabilme ihtimali var değil mi ? tüm aşamaların yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl toplam 11 çeşitten 450 civarı tohum ektim. Kendini bilmez bir kedi kasaya pislemeye teşebbüs edip eşinince bir kısmı telef oldu ama toplamda 150 ye yakın çimlenen oldu. Bunların 100 civarını tüpe aldım, yer sıkıntısından dolayı tüpleri büyütemedim ve kışı okulun serada geçirdiler, 50 küsurunu orda kaybettim, kalanı kasasıyla bahçeye taşıdım 40 kadarı da orada kuraklığa teslim oldu. Şimdi elimde 10 kadar kaldı. Bu arada eskiden oturduğumuz evin bahçesinde P. mollissima gördüm, şu ana kadar kış olmadığı için elimde kalan 10 kadarı yaşıyor. Tamamını sahibinden sitesinde satışa çıkarmıştım tek seferde elden çıkarmak için, ilgi duyan olmadı, siteden 2 kişi istemişti 2 şer fide onları da yolda fire vermesin diye bölemedim. Velhasılı bizim çarkıfelek tam bir çarkıfelek yarışmasına döndü. İşi garantiye alıp çeliğe devam derim ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Merhaba sayın kürşat bey sizdeki renkler hankileri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Muharrem bey baharda kapınızı çalacak kadar büyürler değil mi fideler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sevgili sevim. k. kasım ayının ilk haftası benden bir çelik ve tohum istemiştin tohumunu ancak kuruta bildim ve bu üstümde bir yük gibi duruyordu buda fırsat oldu diğer isteğinin yanında passiflora fidesi adını vermeyeyim bir fide daha ve çöplemecik tohumu göndereyım okey dersen vermiş olduğun adres mevcut eğer aynı ise. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2010
|
merhaba arkadaşlar. ben de bu bitkiyi görüp büyülenenlerdenim. kısa bir araştırmadan sonra akdeniz ikliminde yetişebileceğini öğrenip bir internet sitesinden tohum siparişi verdim. elimde quadrangularis ve caerulea tohumları var(dı). birçok arkadaşın da yakındığı gibi ben de tohumlarımı çimlendiremedim. portakal suyu, sera, çıtlatma, zımparalama, kabuğu soyma derken elimde her iki çeşitten de ikişer adet kaldı. bunları da çimlendiremeden elimden gitmesini ve hevesimin kaçmasını istemiyorum. neredeyse bütün mesajları okudum ancak işin içinden çıkamadım. bana tohum veya püf noktası hususunda yardımcı olabilecek arkadaş varsa lütfen bağlantı kursun. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Sarı meyve mor renge mi dönüyor acaba yoksa farklı meyvalar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
sarı meyveli passiflora cerula çeşidine aittir., mor renkli ise passiflora edilus a aittir. mor renkli passiflora meyvesi yeşilden mor renge dönüşür |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2010
|
arkadaşlar nolur elinde taze tohumu olanlar bana da gönderebilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Eskişehirde dışarıda passiflora yetiştirmek isteyen arkadaş, eğer eskişehirin gece ısısı -20nin altına düşmüyorsa passiflora caerulaya değil passiflora incarnataya yatırım yapsın.Ölsede yeniden çıkar. http://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora_incarnata http://www.magnoliagardensnursery.co...Incarnata.html http://www.tradewindsfruit.com/passiflora_incense.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Hardiness_zone USDA 6b= −17.8 °C (0 °F) −20.6 °C (−5 °F) ama bu guava ile passiflora incarnatanın tohumdan çıkması tam bir inat maşaalah 2 aydır ses seda yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar tohumlar tazeyken daha güzel çimlenir. Beklemeye gerek yok. Kipa'dan 3 Passionfruit aldım, tohumları tazecik ekeceğim, çimlenme başarısı tazelikleriyle doğru orantıda. Bir yıl beklemek diye bir olay yok ![]() Sadece çimlendirmek çok kolay, bunu vurgulamak istedim, gelişigüzel attığım tohumlar bile çimleniyor. Havaların ısınmasını bekleyebilir veya sıcak bir yerde çimlendirebilirsiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bugün Passiflora Actinia tohumu sipariş ettim. Bu türü pek yetiştiren olmamış galiba. İnşallah becerebilirsem bu türü de tecrübe etmiş oluruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Resimler ve bilgi : http://www.zengardentr.com/PASSIFLOR...ULU,PR-88.html ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Passiflora Actinia'lar, sarmaşıklarında çiçek görmek isteyenlerin en tercih ettikleri Passiflora cinsidir. Hızla büyüyen cins 5 yılda 10 metreye ulaşır.Ama diğer akrabaları gibi değil, zarif bir şekilde sararak büyür. En çok tercih edilen bahçe sarmaşığı olmasının nedeni, Nisan ayından itibaren bir biri ardına açtığı muazzam çiçeklerini, çoğu kez Kasım ayına kadar üzerinde taşır. Çiçekler etkileyici tam 9 cm büyüklüğünde, beyaz bir göbekten mor mavi taç yapraklı, bir deniz canlısını hatırlatan tropik çizgilerle bezenmiştir.Actinia, önce gözünüze sonra burnunuza, meyvesiyle de damak tadınıza hitap eden en popüler Passiflora.10 cm'e yakın güneş portakalı rengi meyveler, baştan çıkartacak kadar hoş kokulu ve lezzetlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni kayıt oldum. çiçeklerle ilgili ilk deneyimim annemin bana sümbül hediye etmesiyle oldu sonrasında herhalde en zor fide veren türlerden biri olarak passiflora tohumları aldım bauhaus'tan (Passiflora caerulea) bir paket tohumu denedim sitede yazan tüm yöntemlerle neredeyse. Şimdi yeni bir paket tohum hediye etti arkadaşım çünkü bende takıntı haline geldi artık bu passiflora muhtemelen yetiştirirsem yaprakları bana yarayacak kaynatıp içeceğim başka türlü olmayacak =) bir sürü tohum ektim hepsi tuttu neredeyse bir tek passiflora olmadı inat gibi =) sizden ricam elinizde çelik varsa bir şekilde almak istiyorum tohum olmasın lütfen çünkü tohumu yeni aldım daha arkadasımdan. Daha garanti bir yöntem arıyorum. şimdiden teşekkürler. bu arada belirteyim suan elimdeki tohumlar caerulea. ilk denediklerim incarnata olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|