Yeni gelen tohumlar ile tekrar denemeye karar verdim, yılmayacağım. Bir türlü çimlenmiyorlar ama çürümüyorlar da. Denilenleri yaptım fakat olmadı bu kez birleştirip ben yeni bir formül deniyeceğim. Elimdeki p.granadilla, p.caerulea, p.edulis ve p.incarnata maypop tohumlarından birer adeti zımparaladım. Sonra bir hafta buzdolabında duran greyfurt (soğuk katlama için) tohumları içine koydum. (Yarıdan kesip sonra bandladım

) Greyfurtu torbaya koyup sıkıca düğüm attım torbaya. Şimdi ısıtıcının üzerinde beklemede. Arada gidip su bırakması için üzerine bastırıyorum. 2 saat sonra oksiyenli suyu ve kaynar suda 3 dk bekletip, çitlicem uç taraflarını ve mikrodalgada toprağı sterilize edip bu toprağa dikeceğim. Beklettiğim suyu üzerine dökeceğim. Sonra da ağzını siyah bir poşetle kapatıp (karanlık olması için) peteğin üzerine koyacağım. Toprak kuruyunca fısfıslayacağım. Ve 15 gün filizlenmezse tüm kalan tohumları işlemsiz toprağa koyacağım, o da olmazsa bu passiflora yetiştirme işlemine bir son verip fide arayacağım. Bulamazsam bu defter kapanacak, netten fotograflarına bakıp laptopun masa üstünde seyredeceğim

Sizce yöntemlerin birleşiminden böyle bir şey çıkıyor olabilme ihtimali var değil mi ? tüm aşamaların yani