Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın
Bana göre hangi yöntem denenirse denensin önemli olan tohumun tazeliği. Bayat tohumlar ne yapılırsa yapılsın çimlenmiyor. Şimdiye kadar okuduğum çimlenme öncesi iki yöntem kullanılıyor;
1- Ekmeden önce bir gece ılık suda ve ya portakal suyunda bekletmek: Ben bu yöntemin ılık su olanını Karınca70'den aldığım tohumlarda denedim, sadece Pas. mollisimada işe yaradı. Şu da var ki forumda ki arkadaşlarda sadece Pas. mollisimayı çimlendirebildiler....
2- Ekmeden önce tohumu zımparalamak veya çıtlatmak.
Bunları yaptıktan sonra torf/perlit karışımı bir harca tohumları ekip sera etkisi oluşturacağınız bir ortamda çimlendirmeye başlamalısınız. Gün içerisinde sera etkisi oluşturduğunuz ortamı bir ve ya iki kez kısa sürelerde havalandırmalısınız. Aksi taktirde tohumlarda çürüme meydana gelebilir. Çok fazla sulamayın nemli bir şekilde kalsın, bunun için sprey tarzı eşyalar kullanın...
Tekrar söylüyorum passiflora tohumlarının çimlenme süresi tohumun tazeliğine göre değişiyor....
Sevgiler 
|
Sn. Sebahattin Sargın,
Tohumların tazeliği konusunda hem fikir olduğumu söyleyebilirim, yeni P. edulis meyvesinden aldığım tohumları ektim 10-15 gün öncesinde ise başka bir P. edulis tohumlarını ekmiştim şuan onlar yeni yeni kıpırdanmaya başladılar bir aksilik olmazsa yarın fotoğraflarımı ekleyeceğim.