![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2007
|
Arkadaşlar merhaba, Bu Çarşamba günü tohumları postaya verdim.Umarım sağ salim elinize ulaşır. Benim dikmiş olduğum passiflora edulis tohumları çimlenmeye başladılar. :-)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
ngunduz71 fotoğrafların Güvey Feneri başlığında olması daha doğru. İki farklı yere aynı fotoğrafı eklemeniz gereksiz yer kaplar. Sevgili arakadaşlar lütfen yazışmalarınızın ve eklentilerinizin başlık dışı olmamasına dikkat edin. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Arkadaşlar kusura bakmayın tohumları koyduğum zarfların üzerine isimlerini yazmamışım.:-(( Şekli yuvarlak ve dışı formu desenli olan tohum papaya,Susam tohumuna benzeyen passiflora edulis ve küçük tohumlarda güvey feneri. iyi şanslar diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Ngunduz71 çok teşekkürler tohumlar bu gün elime geçti. Passiflora tohumlarını tanıdım ancak daire içerisindeki daha tombulca olan tohumların ne olduğunu çıkaramadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Papaya olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-12-2006
|
Ngündüz71 Eğer elinizde hala varsa passiflora Edulis ve Papaya toğumu gönderebilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar rica ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bir örnek olabilir
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Merhaba bu mor renkli cinsin tohumlarindan bende de var, sanirim bu cins sogugu pek sevmiyor. Acaba bu sari renkli meyvesi olan soguga dayanikli mi? Havasi Ankaraya benzeyen bir yere ekmeyi dusunuyorum, acaba yetisir mi? Bir de bu sari-turuncu meyve veren cinsin tohumlarindan ya da fidelerinden elinde fazla bulunan var mi? Isteyene bendeki mor cinsin tohumlarindan gonderebilirim. Meyvenin icinden epeyce cikti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Bu konuda fazla bilgim yok ancak bu bitkinin meyvesi yenen ve cabuk olgunlasan cinsi varsa bende almak istiyorum. Tüm konuyu okudum, kafam karisti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
BİTKİ .... .................. Meyvesinin bilinen ismi Passiflora edulis ....................... Passion fruit ( aşk meyvesi) Passiflora ligularis ........................ Granadilla Passiflora mollissima ..................... Curuba ... gibi Soğuğa en dayanıklıları ; Passiflora incarnata ve Passiflora caerulea ( turuncu meyveli ) P.incarnata; -12 'C'ye, P.caerulea; -7 'C'ye kadar dayanıklıdır. Meyve vermeyen cinsleri de vardır; (çiçek amaçlı üretilen ) ve "çarkıfelek çiçeği" olarak bilinir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Zone değerlerinin hangi sıcaklığa karşılık geldini de zaten forumun o sayfasında anlatmıştım. passiflora edulis için site Zone 9'u gösteriyor; Bu da -1 in altındaki sıcaklıklarda yaşayamayacağı anlamını taşıyor. Sevgi ve saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
yusuf
|
İPUCU:Passiflora tohumunun çok çabuk çimlenmesi için meyvesinden alınıp,kurutulmadan bildik yöntemlerle tofra ekilirse (ağustos-eylül aylarında)10-15gün içinde çimlendiğini gördüm. Pawpaw(Asimina tiriloba) tohumları normalde 90-120günde çimleniyor. web sitemdeki tohum çimlendirme yöntemiyle 45-60gün de çimlendiler. faydalı olur kanaatiyle. selamlar http://site.mynet.com/pepino61/[/COLOR] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
yusuf abi selamlar paw paw ların nası gidiyo inşallah çoğalır. aslında birini egede deniycektik ya hani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bu yıl ise tüm sert tohumlarda http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1910 19 ve 20. mesajdaki tekniği uygulamayı planlıyorum. Herkese bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sempe, Ben geçen yıl koçtaş tan Vilmorin marka. "Passiflora Caerula " alıp çimlendirdim. Meyve verir mi onu pek bilemiyorum. Çimlenen fideleri yaz başı bahçeye aldım. Sarmaşık havasında gelişti yapraklandı boya gitti. Bu yıl ondan çiçek ve meyva vermesini bekliyorum bakalım ne olacak. Tohumlar okadar da nazlı değil. Ektiklerimin % 60 ı bir ay içersinde çimlendi. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|