![]() |
|
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune Hanım gönderdiğime dair bir yazım olmadı,sadece küçük su şişelerini alt tarafından keserek fideleri onlara aldım.Nasıl sağlıklı olarak göndereceğimi düşünürken iki üç gün geçti ,bu süre içinde fideler boynun büktüler.Bahçeye diktiklerimin durumu iyi şimdilik onların kuvvetlenmesini bekliyorum,bilahere göndereceğim selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Deportivo: o şişedekilere destek vermezsen yerde dolanmaya başlarlar bak. Süpürgelik veya kalemlik bulursan ideal aksi halde 1x1 çıta yaptırabilirsin. Sarılmaya başlayınca daha hızlı büyüdüklerini gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Deportivo tebrikler.Benimkilerde daha hareket yok.Ama ben kaynar suda bekletmedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Bir süre o boyda sabit kalacak, daha sonra sapı kalınlaşmaya ve diğer yaprakları da çıkmaya başlayacak. Tohumdan çıkar çıkmaz 3-4 cm boyda oluyor ilk zamanlar. Tabii güneş almayan bir yerdeyse boyu 6-7 cm ye ulaşabiliyor ancak gövde ve diğer yapraklar olmuyor, bu durumda başka bir yere aktarırken tepesinden 2-3 cm sini toprağın dışında bırakıp boğazı dolduruyorum ben, tepeden suladığınızda 4-5 cm ise hemen yan gelip yatıyor. Üstündeki naylonu da çıkaralım artık, tohumun zarını attığında ilk yaprakları görebilirsiniz. P. Edulis Flavicarpa nın çıkışında viyolün birkaç gün susuz kalmasından dolayı filiz tohumun zarını atamadı ve yaprakları çıkmadığı için içeride büzüşüp kaldı ve şu an ölmüş vaziyette. Öğlen fark ettim. P. Incarnata çiçek açmış 3-4 tane, toplu iğne başı kadar. Sadece 2-3 aylık olduğunu göz önüne alırsak oldukça iyi bir gelişme. Demek ki ilk yıl mevye verebilecek. Düzenleyen kürşad : 27-08-2007 saat 12:56 Neden: çiçek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Kürşad bey resim görebilirmiyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Bu resimlerle idare edelim. 3 gün izin aldım, bahçedeki otlarla ve bilimum haşaratla mücadele edip geleceğim ![]() http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=437 Sıcaklık düştü galiba eskisi kadar hızlı uzamıyorlar. Yeni çimlenenler de 2-3 yapraklı hala. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Yeni bir şey daha gördüm ve sizinle paylaşmak istedim. Hani çiçek açan Incarnata vardı ya. Tam yapraklarının sapla birleştiği noktada çiçek gözü gibi sağ ve solda olmak üzere 2 tane göz var. Buralardan küçük damlalar salgılamış. Bir belgeselde bir bitkinin böyle bir salgı salgıladığını ve ondan faydalanan karıncaların da bitkiyi diğer haşareden koruduğunu izlemiştim. Bu salgının sebebinin ise çiçeklerin yakında açacağını ve bu çiçekleri döllemeye gelecek olan arı ve diğer böceklerin bu salgı vasıtasıyla çiçeğe ulaşacağını tahmin ettim. Tadına baktığımda tatlı tatlı bir tadı vardı. Çiçek açmış olan bitkilerinize bir göz atarmısınız size de var mı bu salgıdan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Benden şanslı olduğunuz kesin. Bu sabah köpeğe yemek vermeden gitmiştim, akşam geldiğimde hemen ekmek doğrayıp yemek ekledim, kapının dibinde toprak vardı, köpük kutunun kenarını kemirdiğini sandım önce, zincirinden kurtulmuş ve 3 aylık emeklerimi talan etmiş. 60-70 cm boya ulaşan 7 kova passifloraları, naranjillaları, kivileri, kamkat anaçlarını, adaçayını, yenidünyaları, beyaz salatalığı, toplamda 30-35 kök fideyi kendine öğle yemeği yapmış. Tasmasından tutup çatıdan sallayasım geldi. Passiflora sözü verdiğim arkadaşlardan çok özür dilerim. Yeni çimlenen ve kışı geçirmek gibi bir şansı olmayan 3-4 cm boyundaki fidelere kaldık. Bizim fidanlar da borsayı geçti, bir gün tavan bir gün taban yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Sevgili Kürşad geçmiş olsun.İnşallah bizlere gönderdiğin tohumlardan çokça üretebilirizde size bolca göndeririz.Senin yaramazın karnımı ağrıyor acaba?Bildiğim kadar köpekler karınları ağrıdığında ot yerler.Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kürşad çok üzüldüm.Geçmiş olsun. Allah daha büyük dert vermesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun Kürşat Bey,gerçekten çok üzüldüm emeklerinize.Allah sağlık versin yine yaparsınız, bizimkiler olursa bizim tohumlarımız hepimizin, tüm arkadaşlarımızın.Göndeririz tekrar yaparsınız.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Buda benim passiflora alata m. Koyacak yer bulamıyorum. Saksıdaydı ilk baştan, saksıdan bahçeye geçirdim daha iyi gelişir diye. Ama nerdeyse hiç büyümedi. Sadece biraz gövdesi kalınlaştı ve yan dallar çıkardı. Sonra bende yaklaşan kış yüzünden bahçeden tekrar saksıya aldım. Son hali bu. Yanına diktiğim çubuga sarılmaya ve büyümeye pek niyeti yok gibi. Bende passiflora caurelia da var. Caurelia nın yaprakları parçalı iken, alata nın yaprakları düz. Acaba passiflora diye başka birşey mi çıkıyor saksıdan?? ![]() Düzenleyen saydemir : 25-11-2007 saat 18:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Evin içine güneş alan yere koy.Ölmez. ![]() Bol çiçek bol meyve inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |