![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
|
Yavru ya oynamak istiyor. Ne yapsın, sen passifloralarınla ilgilediğin için kıskanıyordur. Benim bir kedim, gözünün içine baktığım menekşe yavrularını yemişti. Bir diğeri de kıvrılıp menekşelerin üstüne yatardı. Bir başka kedim de, ara verip sonra yeniden işe girdiğimde bana kızıp, balkonda ne kadar yeni açmış çiçek varsa koparıp yerlere saçardı. Bu yıl, balkona sokmamakta direndiğim güvercinler de gelip, sardunya tomurcuklarını koparıp yere attılar hep. İnsan düşünüyor bunlar bilinçli mi yapıyor diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gidelim dedik,akşam döndüğümüzde neredeyse bir metre boyuna gelen güzelim Sardunyamın kökünden sökülüp yaklaşık 30'ar cm. boyunda onlarca çelik olarak yerlerde süründüğünü görünce ne hale geldiğimi düşünebiliyormusunuz? Çiçekliklerimin etrafını acil olarak telledim,bir akşam köpeğimin ciyaklamasıyla ( sadist değilim ama büyük bir zevkle balkona koştum),tahmin ettiğim gibi tellerin sivri ucu bizim yaramazın bir yerlerini batmış.O günden beri ben ve çiçeklerim huzura kavuştu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
|
Bende Sn.Kürşad Beyden gelen passifloralarımı ![]() ![]() Birde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhabalar, Bir haftanın sonunda da benim purple giant ım filiz verdi ve başı topraktan çıktı.Artık büyüdüklerini her gün izleyebiliyorum ve buraya da resimlerini koyacağım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
|
Bir tüyo daha veriyorum. Passiflora lar topraktan çıktıktan sonra yaklaşık 10-15 cm boylandıklarında asma filizlerindeki gibi uzantıları çıkıyor "adı sülük imiş galiba" işte bunları gördüğünüzde hemen bitkinin yanına 1-1,5 metre kadar bir çıta veya bambu benzeri bir şey saplar ve sarılmasını sağlarsanız daha hızlı boy attığını göreceksiniz. Tecrübe ile sabittir. Bir de çimlenmemiş tohumları "sulamak" gibi bir fiil kullanılıyor, suyu sprey ile püskürtme ve torfu nemli tutma şeklinde yapacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Baktımhiç resim gönderen yok yine iş başa düştü. Eh konu da aşağılara kayıp gitmesin " ![]() Bunların içinde P. Edulis Flavicarpa fidesi yok, o da viyolde henüz. nem olayı: birkaç gün köydeydim filiz torfdan çıktıktan sonra kabuğu kurumuş, tepesinden atamamış az önce bistüri ile yarıp kabuğu aldım ancak durum pek de iç açıcı değil. Yaprakçıkların yarıdan fazlası sararmış, eğer zaiyat olmadan yeşillenir büyürse durumu kurtardık demektir. ayrıca viyolde 3 tane daha çimlenmiş P. Mollissima var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kürşad Tohumlarımın ekim ve filizlenme süreçlerini de yazsan. Benim sadece brokolilerim çimlendi. Passifloralarımdan hiç bir işaret yok. Temmuzun 31 inde ektiğime göre, 16 gün olmuş. Daha bekleyecek miyim? Sevgili Darla ne oldu, topraktan çıkan ne alemde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune Purple giantım ile başka bir türüm vardı aklıma gelmiyor onlar bayağı uzadılar.Hatta dün farkettim bir tanesinin yaprağı tohumun zarında sıkışmış onu kurtardım büyüyorlar hızla..Bu gün resmini çekip yarın buraya koyacağım işallah...Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Kutlarım. tohumdan çimlendiren ilk siz oldunuz değil mi? Nasıl yaptığınızı anlatırsanız sevinirim. Nerde tuttunuz, hangi sıklıkta su püskürttünüz. Benimkilerden neden ses çıkmadı, bir kıyaslama yapmak gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benimkide daha çimlenmemiş.Dün dayanamadım açtım baktım.Aynısı duruyor.Nasıl bir metot uygulamak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Kürşad Bey bu işin erbabı baksanıza maşallah herbiri çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
|
Ben nasıl yaptığımı anlatırım ama gülmekten kendimi alamıyorum. Öncelikle bana Sayın Kürşat ın yolladığı tohumları 5 saat ılık suda beklettim.Su tabi soğudu bu süre zarfında.Tohumlarda çok az yumuşama vardı ama bu süre uzatılabilir belki de. Daha sonra çiçekçiden almış olduğum topraktan bir avuç pet bardaklara koydum tohumları da çekirdek çıtlar gibi incitmeden tohumların kalın kabuğunu dişimle açtım.Sonra toprak koyduğum pet bardaklara serpiştirdim.Üstüne çok az toprak daha ekleyip,üzerini hafifçe bastırdıktan sonra da suladım .Sonra ki günlerde de toprakları kurudukça çok az suladım.6 adet pet bardağa ektiğim tohumlardan 2 çeşidi çimlendi.Ötekilerini hala bekliyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
|
Size bir formül verip şu şöyledir kesin çıkar demek isterdim ama öyle bir şey yok. Bardaklarınızı fazla güneş almayan, az nemli, ne çok sıcak ne de soğuk bir yer olmayan, herdaim gözle torfun kuruyup kurumadığını görebileceğiniz ve kurumaya başlamış ise su püskürtebileceğiniz bir yerde tutmanızı tavsiye edebilirim. ayrıca 1 litre suya 1 gram giberalik asitin 1/3 ü kadar ekleyip ilk sulamayı bununla yapmıştım, daha sonra ise sadece su püskürtme yaptım, 3.-4. günde ilk tohum çimlendi. Şimdi üstünden yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen yeni çimlenen tohumlar var. Daha da olacağını sanıyorum. Torfu kurutmamaya özen gösterin diyeceğim, artı çimlenip topraktan çıkanlar olursa bunları daha iyi güneş alan başka bir yere alın az gölge olsun, yoksa kürdan gibi uzayıp gider, yaprakları güçlenmeye başladığında tercihen 10-20 litrelik bir saksıya geçirin. Bu esnada boynu çok uzun ise saksının ortasını biraz çukur açıp sapın birazını toprakla kapatabilirsiniz. Benim quadrangularis in boynu 2 kere kürdan gibi incelmişti, kurumak üzereyken yanlarına torf doldura doldura kurtardım. Kışı içeride geçirdikten sonra baharda da uyanma zamanında toprağa aktarın. (kökleri topraklı olarak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kökünü de torfun yanlarını iyice silkeleyip saçak kökleri de biraz alarak 4-5 cm çapında bırakmak veya toprağını biraz silkeleyip aynı sonuca ulaşmakla inceltmiş oluruz, Fide + kök ün boyu toplamda 25 cm kadar olunca önce ıslak beze, sonra naylona ve daha sonra mukavvaya sararak silindirik bir ambalaj yaparsak içeride fidenin yukarı aşağı kayması önlenmiş olur. Fidenin kök ve gövdenin oynamasını engellediğimizde geriye kargonun erken ulaşmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
İşinize karışmak gibi olmasın sayın kürşad ama ben gönderirken pet şişeyi ortadan kesip diğer kısmınıda üzerine geçirip ek yerlerinide bantlıyorum birde hava alacak delik açınca kutulayıp destekjleyip yolluyorum sağlam gidiyo isterseniz bi deneyin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
|
Kürşat Bey teşekkür ederim ilginize.Passiflora sarılgan bir bitki olduğundan diğerlerine göre daha elastiki küçük su şişesine 25 cm. lik bitkiyi bükerek sığdırdım yani kırılmadı.Ancak verdiğiniz fikir daha uygun sanırım öyle göndereceğim,yanısıra ambalajda benim düşündüğümden daha küçük olur. Ben topraklı olarak küçük su şişesine koymayı onuda karton içine almayı düşünmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Diyeceğim kök kısmını toprağı ile birlikte geniş bir yere koyarsak oradan oraya atılırken kırılır gibi geliyor, yine de herkes yaptıklarının resimlerini eklerse birkaç seçenek çıkar yine tartışırız konuyu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
Bu kargo işi bu yıl hepimizin canını sıkmışa benziyor(sevgili kargocu arkadaşım üstüne alınmayacak, çünkü onu çok seviyoruz ve onun kargosu hiç söz konusu değil ![]() Şikayetvar.com'a yazdığım dilekçe sonunda, firma özür diledi ama fidanlarımı geri getirmeyecek bu. Tamamen rastlantı sonucu o gün de yine aynı yerden ve aynı firmayla gönderilmiş paketimi bu kez 24 saatte getirdiler. İki gün önce işlerim nedeniyle ancak saat 17 sıralarında başka bir kargo firmasıyla gönderdiğim çiçeğin, sabah saatlerinde yerine ulaştığını öğrenmek oldukça sevindiriciydi. Demek ki kargo firmasını iyi seçmek gerekiyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Benimde brokolilerim cimlendi,diğerlerinde bir hareket yok.Kürşat'ın gönderdiği bardaklara;kum+keci gübresi+perlit+leonardit karışımı hazırlayıp birazdaha derin bir kutuya koyup üstünüde streç flim ile kapattım ve hala bekliyorum.Hoşçakalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Herkese selamlar.Ben siteyi birkaç gündür inceliyorum ve henüz üye oldum.Girne' de yaşıyorum ve evimin bahçesinde amatör olarak domates, biber, zeytin yetiştiriyorum.Karşımdaki evin bahçesinde papaya ağacını aylardır görüyordum, bugün meyvelerin turunculaştığını gördüm.İngiliz kadından tohumları sorduğum zaman, olgunlaşmış olanlardan birini alabileceğimi söyledi ![]() Şimdi ne yapmalıyım, tohumları nasıl muhafaza etmeliyim? Tohumları yıkayıp dışarıya masanın üzerine serdim ve üstlerine nemli mendil koydum.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerin büyümesi durdu, hala 5cm kadar boyları. Kürşat bey, Brüksel lahanası başlığına bakabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|