![]() |
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bu başlıkta yazdıklarımı uyduğun konusunda endişe taşıyorum. Bu sonuca, tesadüfen Yeni çimlendirilmiş fidelerle yaşanan sorunlar başlığında yazdığın şu soru ve koyduğun fotoğrafları görünce vardım. Eğer burada anlattıklarıma birazcık dikkat etmiş olsan "torf ile bahçe toprağını karıştırıp" ekmezdin. Başardığın tohumlar (akşam sefası, gece sefası,..) dışarıya toprağa direkt ekilince kolayca çimleniyor. Bunlar için içeride çimledirmenin faydası yok. Küçük, nahif tohumları içeride çimlendirmek gerekiyor ve hiçbir bakteri, mantar ve zararlıdan etkilenmemeleri için sterilize edilmiş torf tavsiye ediliyor. Senin gibi tüm bahçeleri dolaşan ve bir çok şey görüp öğrenen birisi bunca zaman sonra "Şunları şunları yaptım. Olmadı: Acaba nerede hata yaptım?" diye sorarsa, yeni başlayanlar ne yapsın? Moralleri bozulur alimallah ![]() Bana göre senin yaptığındaki eksiklik biraz özen, biraz konsantrasyon, biraz dikkat. Eğer tohumları öylesine eker gider, bir hafta sonra dönüp, "Aaa olmuş. Aaa olmamış" dersen tohumlar sana istediğini vermez. Sana burda yazdığım 2 numaralı başlığı dikkatlice tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Başarının sırrı orada yatıyor. |
|
|
|
|
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|