agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-04-2011, 21:44   #1
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Beymen Mesajı Göster
Yükleme işini becermişken. resimlerini çektiğim gardenya,passiflora ve Kaymak Ağacı ( Feijoa) çeliklerini de yayınlayayım..feijoa dalalrı 1 ay önce dikmiştim 1 hafta önce üzerlerinde gözler yeşermeye başladı gardenia ve passiflora çeliklerinide 15 gün önce dikmiştim hala canlılar..dikmeden önce söğüt dallarından hazırladığım suda 10 saat kadar bekletmiştim..

Feijoa Kaymak ağacı

Gardenya,Passiflora

Gardenya ve Passifloralara maaşallah ama Fejio için biraz erken.

Selamlar

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 22:43   #2
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sevgili Zeki Bey,
Paylaştığınız bilgi ve tecrübeler sayesinde tohumdan üretimde hevesimiz arttiSize yine birkaç sorum olacak;
1-Şuan yani Nisan ayında çimlendirdiğimiz tohumlardan bu yaz çiçek görebilir miyiz?Yani tohum çimlendirmede geç kaldık mı?
2-Gülhatmi,sabah sefası gibi tohumları direk bahçeye eksek Nisan ortası gibi olur mu?Bahçeye ektiğimizde çimlenme ve büyüme şansı nedir ve nelere dikkat etmeliyiz bahçe ortamında?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 14:31   #3
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sevgili Zeki Bey,
Paylaştığınız bilgi ve tecrübeler sayesinde tohumdan üretimde hevesimiz arttiSize yine birkaç sorum olacak;
1-Şuan yani Nisan ayında çimlendirdiğimiz tohumlardan bu yaz çiçek görebilir miyiz?Yani tohum çimlendirmede geç kaldık mı?
2-Gülhatmi,sabah sefası gibi tohumları direk bahçeye eksek Nisan ortası gibi olur mu?Bahçeye ektiğimizde çimlenme ve büyüme şansı nedir ve nelere dikkat etmeliyiz bahçe ortamında?
Yılmaz Bey,

Eğer ektiğiniz tohumlar yıllık çiçek açan btikilerin tohumu ise tabii görebilirsiniz.

Ama çok yıllık bitkiler, genel olarak, en erken ikinci sene çiçek verirler.

Yani tohum çimlendirmek için geç değil.

Gülhatmi ve sabah sefasını bahçeye dikmek için uygun zaman.

İnce tırmıklsnmış torf/toprak karışımına yaklaşık 2 cm derinliğe ekin, üzerini aynı toprakla örtün ve günde en az iki kere toprağın kuruyup kurumadığını kontrol edin.

Kolay gelsin

Eski 12-04-2011, 23:01   #4
Ağaçsever

Beymen's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
3x3 lerden sonra şaşırtmaya gerek yoksa buna çok sevindim..
benimki ametörce.. seram yok ama evin bir odasının yarısı çimlendirme bölgesi..yalnız 10 gündür havalar hep kapalı olduğu için çabuk çimlenenler yeteri kadar ışık alamadılar ve normalden fazla boy attılar..
Bilgilendirmeler için çok teşekkür..

Beymen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 23:54   #5
Ağaçsever

ergun35's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Alıntı:
Alıntı:
3x3 lerden sonra şaşırtmaya gerek yoksa buna çok sevindim..
benimki ametörce.. seram yok ama evin bir odasının yarısı çimlendirme bölgesi..yalnız 10 gündür havalar hep kapalı olduğu için çabuk çimlenenler yeteri kadar ışık alamadılar ve normalden fazla boy attılar..
Bilgilendirmeler için çok teşekkür..
sayın beymen
Bende sizin gibi önce viyoller ile çimlendirme yaptım, zekibeyin de dedigi gibi yer sorunu çıktı , yine sizin gibi hata yapıp ışık yeterli olmadılar boylar uzadı gitti eğri büğrü oldular sonra zeki beyin dediklerini harfiyen uyguladım yani 0,5 lt saksılar ve çimlenmeden sonra bol ışık bütün tohumlarım canavar gibi oldu amerikayı keşfetmeye gerek yok adımları izledinizmi işlem tamam, en güzel fideler sizin olsun selamlar....

ergun35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 01:16   #6
Ağaçsever

Beymen's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
Merhaba ergun bey,
odanın penceresi güneye baktığı için normal hava koşullarında ışık sorunum yok yalnız 10 gün boyunca havaların kapalı olacağını hesaplayamadım.yinede çok şükür aşırı boylanma yok..
bütün tohumlarımı viyol gözlerine ekmiyorum elimde 3-5 tohumu olup özen göstermek istediklerimi ya ufak üretim saksılarına veya viyol gözlerine ekiyorum..ayrıca bazı bitkiler karpuz,kavun,salatalık ve kabakgiller gibi köklerinin oynatılmalarından pek hoşlanmıyorlar..erken ürün alayım diye erkenden ektim..viyol gözlerine ekmek daha sağlıklı..bide zeki bey sağolsun 3x3 lere ektiklerimin extradan şaşırtmama gerek olmadığını söyledikten sonra diğer toplu halde ektiğim bazı bitkileride viyol gözlerine ekerim artık..

Beymen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 10:55   #7
Ağaçsever

ergun35's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Alıntı:
Merhaba ergun bey,
odanın penceresi güneye baktığı için normal hava koşullarında ışık sorunum yok yalnız 10 gün boyunca havaların kapalı olacağını hesaplayamadım.yinede çok şükür aşırı boylanma yok..
bütün tohumlarımı viyol gözlerine ekmiyorum elimde 3-5 tohumu olup özen göstermek istediklerimi ya ufak üretim saksılarına veya viyol gözlerine ekiyorum..ayrıca bazı bitkiler karpuz,kavun,salatalık ve kabakgiller gibi köklerinin oynatılmalarından pek hoşlanmıyorlar..erken ürün alayım diye erkenden ektim..viyol gözlerine ekmek daha sağlıklı..bide zeki bey sağolsun 3x3 lere ektiklerimin extradan şaşırtmama gerek olmadığını söyledikten sonra diğer toplu halde ektiğim bazı bitkileride viyol gözlerine ekerim artık..
çok güzel sayın beymen bilmecenin eksik parçaları yavaş yavaş oturuyor ne güzel...başarılar

ergun35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 12:15   #8
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Aubrieta, lobelya, alyssum gibi küçük tohumluları köpük kasalara ektim. Çimlenme gerçekleşene kadar üzerlerini streçle kapattım. Çok sık ekmemeye gayret ettim. Çünkü sıkışıklık görmezsem şaşırtma yapmayı düşünmüyorum.

Kasaların derinlikleri ortalama 15 cm civarında. Alt kısım toprağı bahçe toprağı, torf ve yanmış gübre ile karıştırdım. Üst katmana da sadece torf koydum. Torf yüzeyde çimlenme kolay olur sonra bitki büyümeye başlayınca kökler gübreli toprağa ulaşır ve kendi kendilerine şaşırırlar diye umut ediyorum İlk defa böyle bir deneme yaptım. Bu yöntemde başarılı olursam şaşırtma yapmadan direk bahçeye taşıyacağım.

Ayrıca kasalar esnek olduklarından kenarlarında açılma oluyor. Çimlenme gerçekleşmiş ve büyüyen fidelerin köklerini geliştirmek için de suyu kasaların kenarlarından dibe yolluyorum.

Eklediğim resim ilk ekildiği zaman. Şu anda çimlenme gayet sağlıklı devam ediyor. Kaliteli bir resim çektiğimde ekleyeceğim.

DSCF2068.jpg

DSCF2069.jpg

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 12:16   #9
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Ekleyememişim pardon..

Eklenti 198264

Eklenti 198265[/QUOTE]

Eski 15-04-2011, 15:39   #10
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Zeki Bey,
Sizin yöntemleriniz hem çok işe yaradı hem de beni çok rahatlattı.

Çimlendirme torflarını önce fırında sterilize ettim. Sonra yeterli derecede nemlendirdim. Peynir kaplarından( önce bulaşık deterjanıyla yıkadım) yaptığım ufak seraların altlarına delikler açıp tohumları ekip kapağını kapattım. Arada bir havalandırdım. Bu arada çok az miktarda fungusit uyguladım. Nadiren fısfıslama ihtiyacı duydum. Toprağın kuru olduğunu hissettiğimde özellikle çimlenme gerçekleştikten sonra büyük bir tepsiye su koyup, içine kapları koyarak dipten su almasını sağladım.

Hem iki de bir fısfıslamak zorunda kalmadım, hem de sterilizasyon sayesinde çimlenen bitkinin benim tohumum olduğuna emin oldum.

Ama bir tanesi var ki ne yapacağımı bilemiyorum.
Sedum coccineum stonecrop (internetten almıştım. Bu yöntemleri aynen uyguladım. Fıfıs hiç yapmıyorum. Su dolu tepsiye koyuyorum arada. Yalnız sedumların çimlenmesi için satıcının önerisi, çimlendirme torfuna kum ekledim. Çimlenme çok kolay gerçekleşti ancak neredeyse hiç büyümüyorlar. Ve bu süreçte de bazılarını kaybediyorum. Toprağının çok sertleştiğini farkettim. Öneriniz olursa çok sevinirim. Teşekkürler...

Eski 15-04-2011, 15:58   #11
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk Mesajı Göster
Zeki Bey,
Sizin yöntemleriniz hem çok işe yaradı hem de beni çok rahatlattı.

Çimlendirme torflarını önce fırında sterilize ettim. Sonra yeterli derecede nemlendirdim. Peynir kaplarından( önce bulaşık deterjanıyla yıkadım) yaptığım ufak seraların altlarına delikler açıp tohumları ekip kapağını kapattım. Arada bir havalandırdım. Bu arada çok az miktarda fungusit uyguladım. Nadiren fısfıslama ihtiyacı duydum. Toprağın kuru olduğunu hissettiğimde özellikle çimlenme gerçekleştikten sonra büyük bir tepsiye su koyup, içine kapları koyarak dipten su almasını sağladım.

Hem iki de bir fısfıslamak zorunda kalmadım, hem de sterilizasyon sayesinde çimlenen bitkinin benim tohumum olduğuna emin oldum.

Ama bir tanesi var ki ne yapacağımı bilemiyorum.
Sedum coccineum stonecrop (internetten almıştım. Bu yöntemleri aynen uyguladım. Fıfıs hiç yapmıyorum. Su dolu tepsiye koyuyorum arada. Yalnız sedumların çimlenmesi için satıcının önerisi, çimlendirme torfuna kum ekledim. Çimlenme çok kolay gerçekleşti ancak neredeyse hiç büyümüyorlar. Ve bu süreçte de bazılarını kaybediyorum. Toprağının çok sertleştiğini farkettim. Öneriniz olursa çok sevinirim. Teşekkürler...
Sevgili nurguldk,

Önerilerimin işinize yaramasına sevindim.

Sedum coccineum stonecrop, adı üstünde dam koruğu, dam üstünde çok az derin toprak veya humus da yaşayan biri bir bitki.
Bu bitki kaya üstünde bile yaşayabiliyor.

Onun için siz Sedum fidelerinizi yavaş yavaş güneşe alın ve sonra güneşte bırakıp biraz sabredin.

Selamlar, sevgiler

Düzenleyen Zeki Yağlı : 15-04-2011 saat 16:09 Neden: imla
Eski 17-04-2011, 14:50   #12
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-01-2008
fidelerim yoğurt kabında çok sıkıştılar Name:  Fotoğraf119.jpg
Views: 1969
Size:  32.9 KB

şarıtma yapacağım inşallah beceririm

Düzenleyen cezener : 24-04-2011 saat 23:25
cezener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 20:35   #13
cuu
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-07-2010
Merhaba herkese bende bu yıl süs biberlerimi kendim yetiştireyim dedim ve biber tohumlarını 15,03,2011 tarihinde pet bardaklara ektim ve üzerlerini streç ile kapattım arada fısfıs ile suladım sonra fidelirim çıkdı ama fidelerin hepsi uzun ve cılız oldu suyu azalttım hafif güneş gören yere koydum oda sıcaklığı 18-20 derecede bu fideleri uzun ve cılız olmasını önlemek için ne yapmam gerekli daha serin bir yeremi almalıyım fiderin kök kısımlarına torfmu kaymam gerekli? bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplar ise sevinirim.

cuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 20:57   #14
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
malbman arkadaşımız başka bir arkadaşımıza uzayıp giden fidelerin bogazlarını doldurarak uzun boyların kasaltılmasını önermişti. Bu şekilde yapabilirsiniz. Bundan sonra bol aydınlık olan ancak direkt güneş almayan bir yerde çok az su vererek büyütmeye devam edin.
Kolay gelsin.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 21:13   #15
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Sayin Malbman'in tavsiyesine uyarak bende oyle yaptim. Bogazlamayi yaptiktan sonra sabahlari fisfis ile cok az suladim. Arada bir gun bilerek sulamadigim oldu. Sicaklik 20-24 derecede sabit, aydinlik bir odada biraktim. Gece de florasan altinda biraktim. Sonuc olarak cok iyi fidelere sahibim simdilik.

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 21:34   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Sayin hocam, cok faydali bir calisma olmus, ellerinize saglik.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 11:50   #17
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi Mesajı Göster
Sayin hocam, cok faydali bir calisma olmus, ellerinize saglik.
Teşekkürler Lilinin bahçesi

Eski 17-04-2011, 21:40   #18
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Merhaba bugün benim Gojiler için yaptığım şaşırtma işlemi bu linktedir.
Saygılar.

Zeki bey, Yanlışlarım var mı ? Söyleyebilirmisiniz. Video için teşekürler.

Eski 19-04-2011, 11:47   #19
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Merhaba bugün benim Gojiler için yaptığım şaşırtma işlemi bu linktedir.
Saygılar.

Zeki bey, Yanlışlarım var mı ? Söyleyebilirmisiniz. Video için teşekürler.
Sayın h.ışık,

Şaşırtma fotoğraflarınız gayet güzel. Kökler güzel gelişmiş.

Şaşırtma zamanında ve doğru yapılmış.

Bravo, yola devam

Eski 19-04-2011, 23:47   #20
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı Mesajı Göster
Sayın h.ışık,

Şaşırtma fotoğraflarınız gayet güzel. Kökler güzel gelişmiş.

Şaşırtma zamanında ve doğru yapılmış.

Bravo, yola devam
saolun hocam, sizlerin sayesinde. Her adımı atarken forum konularını bir kere daha gözden geçiriyorum. Bu sitede kütüphaneler dolusu bilgi var.

Eski 20-04-2011, 06:50   #21
Yeni Üye

Poseidon's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
sayın Zeki Yağlı

çok değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler , harika bir yazı dizisi olmuş beğenerek okudum ve takip etmeye devam ediyorum . Bauhaus ve mısır çarşısından yaklaşık 12 çeşit kadar çiçek tohumu aldım bunları ekmesi için anneme verdim oda bildiği gibi ekti çok yanlışlarımız olduğunu bu yazıyı okuduktan sonra anladım keşke daha önce yazılarınız denk gelmiş olsaydı artık bundan sonra sayenizde daha bilinçli olacağız .

Cotyledon ' a örnek bir resimde ben ekliyeyim belki faydası olur.

Eklenen Resimler

Poseidon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 14:47   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Galeri: 2
Sayın Zeki Yaglı Bey.

Emeğinize sağlık.
Faydalandığım ve faydalanmaya devam edebileceğim çok güzel ve bir o kadar da akıcı bir anlatımla istifademize sunmuş olduğunuz bu tecrübeleriniz benim için bir ders mahiyetindedir.
İlk yaptığım her bir tarafı camadan içinde ışık ve ısı bulunan tohum yetiştirme seraları oldu.
Ondan öteside sizin tecrübelerinizi bire bir uygulayarak devam ediyor olmamdır.
Buradaki her bilginiz için size teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 10:31   #23
Ağaç Dostu

miyawy's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2011
Zeki bey ben yeni üyeyim, emeğiniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Elimde not defterimle iki gündür burada yazdıklarınızı not ediyorum. Aslında bu siteye üye olduktan sonra
burayı her ziyaretimden önce kalem ve kağıdımı hazır bulunduruyorum.
Bizleri yüreklendiriyorsunuz, emeği geçen tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.
Bugün sizin yönteminizle papaya ve domates tohumlarını çimlendirmeye çalışıcam.
Saygılar

miyawy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 14:07   #24
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Sevgili P_O_S_E_I_D_O_N,
Sevgili tura,
Sevgili miyawy,

Burada öğrendiklerinizden yararlanmanıza çok sevindim.

Ancak kuru teşekkürü kabul etmiyorum

Teşekkür olarak öğrendiklerinizi uygulayınca ne netice aldığınızı gösteren resimleri buraya koymanızı bekliyorum.

Böylece yeni başlayacaklara da cesaret vermiş olursunuz.

Selamlar

Eski 21-04-2011, 21:45   #25
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sevgili Zeki Bey,
Tavsilerinize uyarak ektiğim tohumlar sağlıklı gelişiyor.Yakında fotoğrafları burada paylaşacağım.Gerçi havalar soğuk gittiğinden dış ortama alıştırma seyansların henüz geçemedim.Gözlemlediğim akşam sefası,şebboy,gülhatmi gibi tohumlardan kolayca fide elde edilebiliyor ve fidelerinin gelişimi daha hızlı oluyor.Ancak nedense o kadar dikkat etmeme rağmen kedi tırnağı tohumlarının tamamı çimlendiği halde fidecikler çok az büyüdükten sonra(1-2 cm kadar) yere yattılarÖyle çok sulamadım torfun yüzeyi kahveleşince fısfısla ıslattım ama sanırım çoğunu kaybettim.Nerde hata yapıyorum acaba?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 22:11   #26
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın Zeki Yağlı, verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Ben ve benim gibi tohumdan yetiştirmeye hevesli ve deneyimsiz arkadaşlar yararlı bilgiler öğreniyoruz. Saygılar...

Ektiğim tohumlar içinde en çabuk çimlenen şebboylar, bir de yellow hibiskus.
Eklemek istedim. Tohumlar için sayın tturt'a teşekkürler...

Name:  şebboy.JPG
Views: 4151
Size:  47.2 KB

Name:  hibiskus.JPG
Views: 2229
Size:  25.8 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 08:22   #27
Ağaç Dostu

Sayın Zeki Yağlı Bey

Yapmış olduğum sera ve içinde çimlenmeye başlıyan tohunlarımın fotoğraflarıdır.
Tavsiyenize uyarak sera ısısını 18-20 derecede tutmaya çalışıyorum. 3 üncü günde çimlenme oldu.

Name:  sera 003.JPG
Views: 2457
Size:  36.8 KB

Name:  sera 002.JPG
Views: 2362
Size:  49.7 KB

Name:  sera 006.JPG
Views: 2560
Size:  37.7 KB

AylinK. beğendi.
Eski 22-04-2011, 09:26   #28
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Sayın Zeki Yağlı Bey

Tavsiyenize uyarak sera ısısını 18-20 derecede tutmaya çalışıyorum. 3 üncü günde çimlenme oldu.

Eklenti 205017

Eklenti 205018

Eklenti 205019
Sayın tura; Sera kendi üretiminiz gibi geldi. Yanılıyormuyum? Dışarıdan görünümü küçük gibi olmasına rağmen içindekilere bakınca da yeterince geniş görünüyor. Ölçüleri nedir?

Çimlenen tohumlar gayet şen görünüyor.

Eski 22-04-2011, 12:28   #29
Ağaç Dostu

[QUOTE=h.ışık;790237]Sayın tura; Sera kendi üretiminiz gibi geldi. Yanılıyormuyum? Dışarıdan görünümü küçük gibi olmasına rağmen içindekilere bakınca da yeterince geniş görünüyor. Ölçüleri nedir?

Sayın h.ışık.

Sera kendi üretimim. 2 adet yaptım. Şimdilik ihtiyacımı karşılıyor.Isıtıcılı ve ışık düzeneklidir.Altı içi köpüklü saç ( Panel ) ve diğer tarafları camdır. Ölçüleri veriyorum.

Uzunluk = 90 cm
En = 50 cm
Yükseklik = 55 cm

Eski 22-04-2011, 10:22   #30
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Sayın Zeki Yağlı Bey

Eklenti 205017

Eklenti 205018

Eklenti 205019
İşte bu kadar.

Sevgili Tura sizi kutlarım.

Çok güzel bir örnek verdiniz, kimbilir kaç kişiyi cesaretlendirdiniz.

Sağolun, varolun.

Bir uyarı:

Fideleri daha serin bir yerde büyütmek lazım.

Çimlenme tamamlanınca (= tohumların büyük çoğınluğu cotylendonlarını açınca) çimlendirme kabını mümkünse 10 derece civarında (15 derece altında) ve aynı miktarda ışık alan (günde 16 saat) başka bir yere alın.

Ve çok su vermeyin.
.

Gelişmeleri zaman zaman burada göstermeyi ihmal etmeyin.

Kolay gelsin.

Selamlar

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025