![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: bursa
Mesajlar: 71
|
Annem gülerinden aldığı bir kaç tohumu çimlendirmek istiyor ama hiç bilgimiz yok. Nasıl ekmemiz konusunda yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hangi gülün tohumundan bahsediyorsunuz bilmiyorum. Ben kuşburnunda (Rosa canina) denedim. Bayağı başarılı oldu. Gül tohumu çimlendirmesi için birkaç kere soğuk katlama yapmak gerekir. Önce 24 saat sıcak suya yatırıp kabuğun etli kısmının çıkmasını sağlamak lazım. Sonra bu başlıktaki gibi bir kaba ekip 3 ay 20 derecede, sonra 3 ay buzdolabının sebzeliğinde, sonra tekrar 20 derecede, sonra gene buzdolabı sebzeliğinde,.. Bu şekilde bir süre sonra çimlenmesini bekleyebilirsiniz. Kolay gelsin. Selamlar |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|