View Single Post
Eski 20-02-2011, 21:32   #46
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ergun35 Mesajı Göster
Bilgilendirme için teşekkürler sizden bir ricam şudur ..domates biber ve bazı çiçek tohumlarımı 45 adetlik viyollere tek tek işledim sonra ilk bir hafta sabah ve akşam spreyledim tohumlarım patlatmaları yaptı fakat birden çok uzadıklarını gördüm anladımki fazla su vermişim ve suyunu kestim büyüme durdu fakat şu anda eğri büğrü tipsiz bir vaziyetteler bunlar gerçek yaprakları çıkarırmı yoksa yeniden söküp tohumları tazeliyeyimmi..spreyleme miktarını nasıl ayarlamalıyım..viyol kullanmak doğrumudur..

teşekkür ederim..
sevgili ergun35,

Sorunuzla ilgili birkaç fotoğraf koysanız herkes için daha anlaşılır olacak.

Çimlenme sonrası fidelerin uzayıp gitmesi ışık eksikliğnden olur.

Cotyledonlar açınca, çimlendirme kabını daha serin (10-15 derece) ve bol ışıklı bir yere almak lazım.

Tavsiyem viyollerinizin 20 cm üstüne bir fluoresan lamba kurun.

Akşam hava karardıktan saat 23-24 e kadar yansın. Sonra söndürün sabah 4 ten ortalık iyice aydınlanıncaya kadar yansın.
Pek pahalı olmayan programlayıcılar ile bunu otomatik olarak da yapabilirsiniz.

Suyu azaltmakla iyi yapmışıssınız ama ışık çok daha önceliklidir.

Fırsat bulursam hafta içinde bir başlık açacağım.

Çimlendirme için nem, ısı, ışık sağlamak daha zor olduğu için daha küçük kaplarda daha dar alanda yapılır. Ama çimlendirme şartlarını sağlayabliyorsanız viyole ekmek, şaşırtma işinden tasarruf ettirdiği ve şaşırtma sırasında köklerin sarsılmasını engellediği için tercih bile edilebilir.

Selamlar

Düzenleyen Zeki Yağlı : 21-02-2011 saat 23:02
Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön